Yolcusunun Yaralanmasına Neden Olan Şoföre Hapis Cezası

Sponsorlu Bağlantılar

kartal835

kartal835

Üye
    Konu Sahibi
Yolcusunun Yaralanmasına Neden Olan Şoföre Hapis Cezası

Kadıköy'de, hız kesici tümsekten süratli şekilde geçmesi sonucu, yolcusunun başını tavana çarparak yaralanmasına neden olan halk otobüsü şoförüne, 2 ay 17 gün hapis cezası verildi.

ŞOFÖRE 3 YIL MEN

Sanığın bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasını geri bırakan mahkeme, şoförün 3 yıl meslekten men edilmesine de karar verdi.

Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık Cemil Bingül ile kazada yaralanan 'ın ailesi katıldı.

SUÇLAMALARI REDDETTİ

Duruşmada ifadesi alınan Bingül, hakkındaki suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Başka bir otobüsü sollamak için hız yapmadım. Zaten yol, gidiş-geliş şeklindeydi. Dolayısıyla sollama durumu söz konusu olamaz" dedi.

Duruşmada bilirkişilerce hazırlanan rapor okunarak tutanağa geçirildi. Raporda, "sanık Bingül'ün toplu taşıma aracı kullanma bilinç ve sorumluluğu taşımadığı, dikkatli ve tedbirli olması gerekirken hızını gerekli şartlara uydurmayarak yaşanan olayda tali kusurlu olduğu" belirtildi.

Mahkeme, sanık Cemil Bingül'ü ilk olarak, "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçunu işlediği gerekçesiyle 4 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı. Sanığın duruşmadaki iyi hali ve sabıkasız oluşunu da değerlendiren mahkeme, Bingül'ün 2 ay 17 gün hapisle cezalandırılmasını kararlaştırdı. Sanığın bir daha suç işlemeyeceğine kanaat getirerek hükmün açıklanmasının geri bırakan mahkeme, şoförün 3 yıl meslekten men edilmesine hükmetti.

İDDİANAME

Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Ümraniye-Kadıköy hattında çalışan halk otobüsünü kullanan Cemil Bingül'ün, 2009 yılının mayıs ayında 'de seyir halindeyken başka bir otobüsü sollamak için hız kesici tümsekten süratli geçmesi sonucu yolculardan Mehmet Bektaş 'ın, kafasını otobüsün tavanına çarparak yaralanmasına yol açtığı belirtilmişti. İddianamede, Bingül'ün, "Taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olmak" suçunu işlediği gerekçesiyle 4,5 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edilmişti.
 

Benzer Konular

mürteza16
Cevap
0
Görüntüleme
549
mürteza16
doctorrr
Cevap
0
Görüntüleme
411
doctorrr
doctorrr
Cevap
1
Görüntüleme
321
x-scarface


Üst Alt