Pısije Haluj ( Çerkes Mantısı )

Sponsorlu Bağlantılar

Adilx05

Adilx05

Üye
    Konu Sahibi
Pısije Haluj ( Çerkes Mantısı )
Evet Sanırım Erkek Bir Abi Veya Kardeşimizin ( Öğrenci Evinde Kalmıyosa ) Yapmayacağı Bi Yemektir :oke:
Malzemeler :
Hamur İçin :
3 su bardağı un
1,5 tatlı kaşığı tuz
Ilık su (1 su bardağı hazırlayın,azar azar ilave edin)
İç Malzemesi :
6 orta boy patates
1 adet soğan (tercihen)
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane

Sosu :
3 yemek kaşığı tereyağı
2 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı nane
ve mutlaka sarımsaklı yoğurt
Hazırlanışı :
-İlk olarak patatesleri haşlayıp soyun .Eğer iç malzemesini soğanlı hazırlayacaksanız patatesleri rendeleyin. Soğanı incecik doğrayıp 1 yemek kaşığı sıvıyağda kavurun,üzerine patates ve baharatları da ilave edip 5 dakika daha kavurun ve soğumaya bırakın.
İç melzemesini sadece patatesten yapacaksanız eğer ( ben öyle yaptım ) patatesler soğuduktan sonra patates eziciyle veya kuru bir bardağın tersiyle patatesleri ezin.
-Unu derin cam bir kaba eleyin.Ortasını açıp tuzu ekleyin ve parmak uçlarınızla yoğururken azar azar ılık su ilave edin.
-Yoğurup bir bütün haline getirdiğiniz hamuru 3 eşit parçaya ayırın ve üzerine nemli bir bez örtüp 20 dakika dinlenmeye bırakın.
- Dinlenmiş hamur bezelerini merdane yardımıyla mantıdan biraz daha kalık olacak şekilde açın ( 2mm kadar). Elastik bir hamur olduğundan biraz zor açılabilir telaş yapmayın !
-Açılan hamuru büyük bir kavanoz kapağı kullanarak kesin. Çelik kalıp kullanacaksanız eğer 8 cm çapında olanını tercih edin.
-Kesilen dairelerin içine 1 tatlı kaşığı patates harcından koyup dilediğiniz şekilde kapatın. Orjinal kapatma şeklini , hamuru önce baş parmağınızla ardından işaret parmağınızla hamura kıvrım verip,içe gelecek şekilde bastırarak oluşturabilirsiniz. Benim yaptıklarım tam orjinal kapatma şekli olmasa da oldukça yakın bir görüntü. İlkkez yapıyorsanız zorlanabilirsiniz. Eliniz profesyonelleştikçe yapmak zevkli hale gelecektir , pes etmeyin !
-Halujları kağıt havlu serili bir yüzeye , bir birine değmeyecek şekilde yerleştirin. Aksi taktirde yapışabilirler.
-Ve geldik işin en güzel kısmına.5-6 litre suyu derin bir tencerede kaynatın.
-Halujları tencerenin içine teker teker atın.
-8-10 dakika pişirin. Pişen halujlar tencerenin yüzeyine çıkacaktır, kevgir yardımıyla mantıları servis tabağına aktarın .
-Tereyağını sos tavasında eritip hafif yanık hale gelenek dek kısık ateşte bekletin ( 2dk kadar). İçerisine pul biberi ilave edip sos tavasını çevirerek sosu 3 dakika pişirin. İçerisine herhangi bir kaşık sokmayın , yanık tereyağının lezzetiniz bozulmasın.
-Sarımsaklı yoğurdu halujları servis ettiğiniz tabağın yanına ilave edin.
-Tereyağı ve pulbiber sosunu servis tabağında kuzu kuzu bekleyen halujların üzerinde gezdirin.
-Son olarak naneyi de yoğurt ve halujların üzerine serpin ve yalnız kalabileceğiniz bir ortama çekilin. Çünkü bu tadı kimseyle paylaşmak istemeyeceksiniz :)

Vee Finalde Yemeğimiz :


Bu Arada Yapıcaklar Mutlaka Google Amcadan Fotoğraflarına Baksın En sevilen Çerkes Yemeklerinden Biridir :oke:
 
  • Beğen
Tepkiler: Haluk.


Haluk.

Haluk.

Üye
Haluj :ehe, teşekkürler
 

Benzer Konular

Buğra
Cevap
1
Görüntüleme
303
PALA.
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
243
Baydırman
Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
270
Baydırman
Baydırman
Cevap
2
Görüntüleme
395
Baydırman


Üst Alt