Piramitin kalbi geçit vermedi!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Piramitin kalbi geçit vermedi!
Büyük Piramit’teki esrarengiz dehlize giren robot koca bir kapıya takıldı. Böylece tam 4 bin 500 yıllık sır kapının ardında kaldı...

Mısır’da Keops Piramidi olarak da bilinen ‘Büyük Piramid’in en büyük sırrını çözecek teknolojiyi 4 bin 500 yıllık bir kapı engelledi.
‘Pyramid Rover’ isimli 250 bin dolarlık teknoloji harikası robot bundan 4 bin 500 yıl önce yapılan ve nereye açıldığı halen keşfedilemeyen minik dehlize önceki gün bırakıldı. Sadece 12 santimetrelik robot ‘Kraliçe Salonu’ndan bilinmeyene giden 65 metre uzunluktaki esrarengiz dehlizi sadece birkaç dakikada katetti.

İlk kapıyı aştı ama...
Bu yolun sonunda teknoloji harikası robotun önüne önce bir başka kapı çıktı.
Bu ilk engelde delik açmayı başaran robot kapının ardında ne olduğunu ‘görmek’ amacıyla fiber optik bir kamera uzattı. Ancak 4 bin 500 yıl önce piramidi yapanlar tünelin sonundaki sırrı sonsuza dek gizli tutmak istemiş olacaklar ki kameranın karşısına bir kapı daha çıktı. Robot ilk kapıyı geçebilecek kadar bir delik açamadığı için de ‘Büyük Piramit’in en büyük sırrı ikinci kapının ardında kaldı.
Mısır Antikalar Yüksek Konseyi (SCA) Yöneticisi Zahi Havas ikinci kapının arkasında ne olduğunu öğrenebilmek için bir 12 ay daha çalışacaklarını bu sürenin sonunda geliştirilebilecek yeni bir teknikle sırrın aydınlatılabileceğini söyledi. SCA ve National Geographic ekibi dün gerçekleştirilen operasyona bir yıldır hazırlanıyordu.
 


abdulk4dir

abdulk4dir

Üye
kolay gelsin onlara:)
 
EroL

EroL

Emekli Yönetici
merakla bekliyoruz, ama sonunda o kapının arkasından muzipçe bi şaka çıkmasın :ehe
 
çeşnibahar

çeşnibahar

Üye
kolay gelsin yaf, arkeoloji ilgimi çeken bi konu, merakla beklicem ben de.. teşekkürle enes.. ;)
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rica ederim :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt