Peşmergeler kaçtı mı? Kobani'de bomba iddia!

Sponsorlu Bağlantılar

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
    Konu Sahibi
Peşmergeler kaçtı mı? Kobani'de bomba iddia!
Kobani'ye gönderilen peşmergelerin kaçtığı iddia ediliyor, Peşmerge Bakanı bunun için medya önüne çıkıp son dakika bir açıklama yaptı.


KOBANİ'ye Türkiye üzerinden gönderilen Peşmergelerin bir kısmının firar ettiği öne sürüldü.

Peşmergelerin kaçtığı iddiaları üzerine Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Yaver açıklama yapmak durumunda kaldı.

KAÇ PEŞMERGE FİRAR ETTİ? İŞTE SAYI

Peşmergeler firar etti mi etmedi mi? Hafta sonuna damga vuran bu iddia doğru çıktı. Doğan TV Ankara Temsilcisi Hande Fırat, edindiği bilgileri Cüneyt Özdemir'in sunduğu Kanal D haber'de aktardı.

Kanal D Haber'in özel haberine göre 9 peşmerge Türkiye sınırları içinde kayıplara karıştı.

Özdemir'in "peşmergelerin gelişiyle birlikte pek çok spekülatif haberler var. Bu konuyla ilgili bilgi edinebildin mi?" sorusuna Fırat, şu yanıtı verdi:

DAHA HAVAALANINDAYKEN KAÇTILAR

"Peşmergeler geçerken habur'un girişinde 2 kişi, arkasından Cizre'de iki kişi, sonra da beşi havalanında firar etti.

143'ü sınıra ulaştı, 125'i Kobani'ye geçti. Batıda konuşlandılar hatta kısa menzilli füzelerle IŞİD ile mücadele ediyorlar. Geriye kalan 20'ye yakın peşmerge ise Suruç'ta. Çünkü bazı malzemelerini geçiremediler. Suruç'ta malzemelerini bekliyorlar.
"

PEŞMERGE BAKANI AÇIKLAMA YAPTI

Peşmerge Bakanlığı Genel Sekreteri Cabbar Yaver'e Kuzey Iraklı gazeteciler, Irak Savunma Bakanı ile yaptığı görüşme çıkışında bunu sordu.

Yaver, gazetecilerin, "Kobani'ye giden bazı Peşmergeler firar mı etti?" sorusuna şu şanıtı verdi;

"Peşmergeler, Kobani'deki savaşçılara destek amacıyla gitti. Sürekli irtibat halindeyiz. Savaşçılara destek çalışmaları çok olumlu gidiyor. Medyada çıkan iddialara ve söylentilere kulak asmıyoruz. Bunlar yalan haberlerdir. Önemli olan Kobani'ye askeri güç göndermemizdir. Onlar da çatışmalara katılıyor".

Türkiye üzerinden bir grup Peşmerge, Kobani'ye savaşması için gönderilmişti. Bu peşmergelerin bir kısmının firar ettiği öne sürülüyor.

IRAK - PEŞMERGE ORTAK ORDUSU

Irak Savunma Bakanı Ubeydi'den, Peşmerge gücünün donatılması ve ihtiyaç duyulan silahların temin edilmesini talep ettiklerini aktaran Yaver, şunları söyledi:

"Sayın Ubeydi'ye ağır ve hafif silahlar ile patlayıcı ve askeri teçhizatın tarafımıza verilmesi gerektiğini ilettik. Irak bütçesinden savunma sistemine ayrılan paydan, Peşmerge maaşlarının verilmesini istedik. Ayrıca Irak Savunma Bakanlığı ile Peşmerge Bakanlığı arasında ortak operasyon birimi kurulmasını ele aldık."

PEŞMERGE MUSUL'A GİRECEK Mİ?

Irak Savunma Bakanı Ubeydi'nin de kendilerinden bir takım taleplerde bulunduğu bilgisini paylaşan Yaver, "Bunların başında Musul'un kontrol edilmesi için hazırlanan plan geliyor. Savunma Bakanlığı, daha önce Musul, Tikrit ve Kerkük'ten kaçarak, Kürdistan bölgesine sığınan bin 500 Irak askerinin eğitilmesini istedi. Ayrıca 9 bin 500 askerden oluşan 19'uncu birliğin kurulmasını ve bu silahlı güçlerin eğitilerek Musul ve diğer bölgelerin kurtarılması için hazırlanmasını talep etti. Erbil ve Bağdat yönetimleri, Musul'u özgürleştirme planı üzerinde anlaşmaya varırsa ve şartlar uygun olursa, Irak, ABD ve koalisyon güçleriyle operasyona katılabileceğimizi dile getirdik. Fakat hazırlanacak plan ve programın detaylarına girmedik" değerlendirmesinde bulundu.

ABD ERBİL'DE ASKERİ ÜS MÜ KURUYOR?

Yaver, ABD'nin, Erbil'de askeri üs kuracağının hatırlatılması üzerine, henüz hiçbir ülkeyle herhangi bir anlaşma imzalamadıklarını, böyle bir durumda Irak hükümetinin rızasının alınacağını söyledi.

ABD'nin, Erbil'de küçük bir uyum merkezi olduğunu aktaran Yaver, Irak hükümetinin onayıyla kurulan merkezde, IŞİD karşıtı koalisyonda yer alan ülkelerin temsilcilerinin yer aldığını belirtti.
 
zombaka

zombaka

Üye
Tabi ışid bunları gebertiyor Türkiyede olay çıkarmaya benzemez bide ne peşmergesi terörist bu şeref yoksunu malukatlar
 

Benzer Konular

UtkuGARIP
Cevap
3
Görüntüleme
409
zombaka
UtkuGARIP
Cevap
1
Görüntüleme
422
KayraBey
Onur Saka
Cevap
0
Görüntüleme
410
Onur Saka
JaNbErG
Cevap
0
Görüntüleme
343
JaNbErG


Üst Alt