IŞİD'in destek birliği vuruldu

Sponsorlu Bağlantılar

UtkuGARIP

UtkuGARIP

Üye
    Konu Sahibi
IŞİD'in destek birliği vuruldu
ABD öncülüğündeki koalisyonun savaş uçakları, Kobani’ye giden bir IŞİD konvoyunu bombardımanla imha etti.



IŞİD'in Kobani kuşatması sürüyor. IŞİD ile YPG, Peşmerge ve ÖSO güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor.

Rudaw'ın haberine göre dün gece Kobani bölgesinde YPG savaşçıları ile Peşmerge Güçleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun (ÖSO) IŞİD’le savaşı devam ediyor.
Halep’in kuzeyinden Kobani’ye takviye için giden IŞİD konvoyu koalisyon uçakları tarafından vuruldu. Konvoya peşmergenin de ateş açtığı, 24 IŞİD militanının öldürüldüğü iddia edildi.

Öte yandan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi, Kobani'ye 2. kez silah ve teçhizat desteği gönderiyor.

EZİDİLER İÇİN 1.5 MİLYON dolar FİDYE

Irak'taki Kürdistan Bölgesi Hükümeti yetkilisi Dr. Nuri Osman, şimdiye kadar 234 Şengalli (Sincar) Ezidi Kürt’ün IŞİD’in elinden kurtarıldığını söyledi. Kurtarılan Ezidi Kürtler için şu ana kadar 1.5 milyon dolar fidye ödendi.

Osman, kurtarılanlardan 150’sinin kadın olduğunu söyledi.

Bazılarının fidye karşılığı bazılarının da farklı yöntemlerle kurtarıldığını belirten Osman, bazı kişilerin de kendi imkanlarıyla IŞİD’in elinden kurtulduğunu kaydetti.

DOĞRUDAN BAĞLANTI KURMADIK

Dr. Nuri Osman, IŞİD’le direkt bağlantı kurmadıklarını, aracılar vasıtasıyla fidye ödendiğini, son olarak 2 kadın ile 5 erkeğin 30 bin dolar karşılığında serbest bırakıldığını sözlerine ekledi.

Şimdiye kadar kurtarılan Ezidi Kürtler için 1.5 milyon dolar ödendiğini belirten yetkili, bu kişilerden 30’unun Suriye’den kurtarıldığına işaret etti.

Dr. Nuri Osman, IŞİD tarafından kaçırılan kişilerin kurtarılması için kadın ve erkeklerden oluşan özel birlikler oluşturduklarını söyledi. IŞİD’ten doğrudan temasla kadınları teslim almadıklarını belirten yetkili, “Ancak bizim için önemli olan o kadınları kurtarmaktır” dedi.
 
KayraBey

KayraBey

Üye
Silah yardımını ben yapıyorum zaten işid itlerine
 

Benzer Konular

Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
2K
Doğuş Pertez


Üst Alt