Pekin Olimpiyatları İçin Dev İletişim Altyapısı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DJ GENTLEMAN

DJ GENTLEMAN

Üye
    Konu Sahibi
Pekin Olimpiyatları İçin Dev İletişim Altyapısı


Ağustos'ta Pekin'de düzenlenecek olan olimpiyat oyunlarının hazırlıklarında sona yaklaşıldı. Atos Origin, kurduğu dev altyapıyla organizasyondaki iletişime zemin sağlayacak.

Bilgi teknolojileri üzerine çalışmalarda bulunan Atos Origin, olimpiyat organizasyonunun iletişim altyapısı üzerine yaptığı çalışmaları sonlandırmak üzere. Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) ile yaptığı anlaşmaya göre dördüncü kez olimpiyat oyunlarının altyapısını hazırlayacak olan şirket bu sefer dev bir sistem kuruyor.

Geçtiğimiz günlerde San Francisco'da düzenlenen RSA güvenlik konferansında şirket adına konuşan Yan Noblot, 2002'den bu yana güvenlik alanında kaydedilen gelişmelerin ilgi çekici olduğunu ifade ederek Pekin'de kurulan yeni sistemin gelişigüzel hazırlanan bir yapıdan alınıp neredeyse kusursuz hale getirildiğini aktardı.

Öncelikle risk analizlerinin ve çeşitli güvenlik senaryolarının değerlendirildiği yapıda oldukça hassas ölçümler ve iletişim sistemleri de kullanılacak.

10.000 metrelik bir koşuda en önemli anın son 500 metre olması ve dönem dönem yarışların fotofiniş ile sonlanması gibi sebeplerle ölçümlere özellikle dikkat edilecek.

Olimpiyat oyunları dünya genelinde yaklaşık 3.9 milyar insan tarafından en az 15 dakika süreyle izleniyor. Böylesine yüksek izlenilirliği olan bir organizasyonda ikinci bir şansları olmadığına dikkat çeken Noblot, bilgiişlem altyapısının üç temel alanda oluşturulduğuna değinerek şunları söyledi:

"Üç temel alanımız var. Bunlardan birincisi organizatörler ve IOC arasında kurulan sistemler. Bu sistemlerde akreditasyon, geliş gidişler, protokol ve görevlilerle ilgili iletişim ve düzenleyici yapılar yer alıyor.

Bunun yanında gerçek zamanlı sonuçların aktarılması üzerine bir teknoloji kuruluyor. Bunda da zemine yapılan basıncın ölçülmesinden yüzme parkurlarındaki saliselik ölçümlere ve bunların televizyon ekranlarına aktarılmasına kadar süren bir prosedür söz konusu.

Üçüncü ve en önemli alan ise güvenlik. Veri aktarımı ve korunması üzerine özellikle hassasiyet gösteriyoruz."

Organizasyon süresince kullanılacak sistemlere de değinen Noblot olimpiyat oyunları süresince teknik operasyon merkezi tarafından yönetilen ve izlenen bir ağ, 1000 sunucu, 10.000 bilgisayar ve bir o kadar da dizüstü bilgisayarın kullanılacağının öngörüldüğünü de sözlerine ekledi.

İlk olarak Salt Lake'de düzenlenen Kış Olimpiyatları ile işe başlayan ve Atina Olimpiyatları'nda başarılı sonuçlar alan Atos, 2010'daki Vancouver Kış Olimpiyatları ve 2012'deki Londra Yaz Oyunları'nın altyapısını da hazırlayacak.
 
toprakumit

toprakumit

Üye
Yaz aylarını dört gözle beklicez :spr
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Selim Baltaci
Cevap
1
Görüntüleme
323
PALA.
Marco Laren
Cevap
0
Görüntüleme
625
Marco Laren
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
789
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
  • Kilitli
Cevap
0
Görüntüleme
450
Doğuş Pertez
Doğuş Pertez
Cevap
0
Görüntüleme
409
Doğuş Pertez


Üst Alt