pc sistemim

Sponsorlu Bağlantılar

mazlumf1

mazlumf1

Üye
    Konu Sahibi
Strateji olarak "Tom Clancy's End War" haric her oyunu oynayabilirsin genelde. Yok hocam pes'ide kaldirmaz. 2007-08-09'a kadar kaldirma ihtimali var. 2011'ide dene. Ama daha ilersini sanmiyorum.

MaxiCep Windows Phone uygulamasıyla gönderildi.
Ram 512 iken 2009 oynuyordum

mazlumf1

mazlumf1

Üye
    Konu Sahibi
westmoreland

westmoreland

Üye
Ram 512 iken 2009 oynuyordum
hocam ram 4 olsa ne olur? DDR diyorsun. Pentium 4 diyorsun :)
Haklısın yakinda onlarida değiştircem da anakart sorun cikarirmi acaba biraz bilgisisizim bu konuda
Anakart sorun çıkarır, o sistem değişmez kardeşim. Satılmaz da. Paran varsa toptan atacaksın, yeniden sistem alacaksın. DDR uyumlu anakarta DDR3 ram takamazsın. Her şeyi baştan aşağı değiştirmen gerekecek değiştireceksen.

• Beğen
Tepkiler: ceza87
ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
hocam ram 4 olsa ne olur? DDR diyorsun. Pentium 4 diyorsun :)
Anakart sorun çıkarır, o sistem değişmez kardeşim. Satılmaz da. Paran varsa toptan atacaksın, yeniden sistem alacaksın. DDR uyumlu anakarta DDR3 ram takamazsın. Her şeyi baştan aşağı değiştirmen gerekecek değiştireceksen.
maalesef aynen öyle kardeşim @mazlumf1

mazlumf1

mazlumf1

Üye
    Konu Sahibi
Bakicaz çaresine uygun bi sistem çıkarırsanız sevinirim
@ceza87
@ozgurgcan

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN

MaxipmaN

Üye
bu arada 512mb fx5500 hayatımda ilk defa duydum sistemde öyle gözüküyosa driver problemi olabilir

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Fx bilmem ne 5000 de olabilir
750 lira
Kasa, DVD-ROM, klavye-mouse, monitör ve HDD'leri eskisinden yenisine aktardığını varsayarsak şunlar sana yeterli olacaktır;

AMD Athlon II X4 740 3.2/3.7GHz 4Mb FM2 İşlemci / 186,92 TL

Asus HD6570-2GD3-L 2GB DDR3 Ekran Kartı - 128Bit VGA DVI HDMI / 159,83 TL
Kingston 4GB HyperX Fury Blue DDR3 1600Mhz HX316C10F/4 Ram / 115,23 TL
Gigabyte F2A88XM-DS2 4xDDR3 2400Mhz VGA/DVI FM2 Anakart / 173,66 TL

Corsair VS450 450 Watt 120mm Fanlı CP-9020049-EU / 130,59 TL

Toplam: 766,23 TL*

*Fiyatlar "Gold Bilgisayar"dan alınmıştır!

tabi başka arkadaşların da farklı görüş ve kombinasyonları da olacaktır ;)FM2 işlemci soket yapısından dolayı sanırım geleceğe yönelik olmadı bu sistem :hmmm işlemci-anakart kombinasyonu değiştirilebilir ama bu fiyat aralığında da bulamadım açıkçası, diğer arkadaşlardan destek bekliyoruz :)bi dk ya, FM2 güncelmiş ya la! :ah kendi kendime gelin güvey olmuşum :)

• Beğen
Tepkiler: mazlumf1
mazlumf1

mazlumf1

Üye
    Konu Sahibi
Kasa, DVD-ROM, klavye-mouse, monitör ve HDD'leri eskisinden yenisine aktardığını varsayarsak şunlar sana yeterli olacaktır;

AMD Athlon II X4 740 3.2/3.7GHz 4Mb FM2 İşlemci / 186,92 TL

Asus HD6570-2GD3-L 2GB DDR3 Ekran Kartı - 128Bit VGA DVI HDMI / 159,83 TL
Kingston 4GB HyperX Fury Blue DDR3 1600Mhz HX316C10F/4 Ram / 115,23 TL
Gigabyte F2A88XM-DS2 4xDDR3 2400Mhz VGA/DVI FM2 Anakart / 173,66 TL

Corsair VS450 450 Watt 120mm Fanlı CP-9020049-EU / 130,59 TL

Toplam: 766,23 TL*

*Fiyatlar "Gold Bilgisayar"dan alınmıştır!

tabi başka arkadaşların da farklı görüş ve kombinasyonları da olacaktır ;)FM2 işlemci soket yapısından dolayı sanırım geleceğe yönelik olmadı bu sistem :hmmm işlemci-anakart kombinasyonu değiştirilebilir ama bu fiyat aralığında da bulamadım açıkçası, diğer arkadaşlardan destek bekliyoruz :)bi dk ya, FM2 güncelmiş ya la! :ah kendi kendime gelin güvey olmuşum :)
Sağolasın :D bu fiyata bukadar olur sende haklısın

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
Sağolasın :D bu fiyata bukadar olur sende haklısın
senin kasadaki güç kaynağı kaçlık? eğer yeterli güçte ise güç kaynağını listeden çıkarıp işlemciyi bi tık daha güçlendirebiliriz belki ;)

mazlumf1

mazlumf1

Üye
    Konu Sahibi
450 degil ona eminim ama kac bilmiyorum eve gittigimde bakarim

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
muhtemelen 300dür

westmoreland

westmoreland

Üye
750 lira çok düşük bir fiyat. Gerçekten iyi bir bilgisayar istiyorsan. Ve en azından seni rahatsız etmemesini istiyorsan en düşük 2 bin bütçe ayırman gerekiyor. Bu şekilde ortalamanın biraz üstünde bir bilgisayar toplayabiliriz. Ben 3,500'e full tower kasa bilgisayar topladım. Kısaca 16 GB ram şu aliminyum kaplamalı, 8 çekirdek işlemci, 256 bit kart, 500 GB HDD. Yaklaşık 3,500 tuttu. O da Vatandaki indirimleri kovaladım. Sende 2 bin kadar bütçe ayırıp vatandaki indirimleri kovalarsan mid-tower bir bilgisayar toplayabiliriz.

ponçikEnişte

ponçikEnişte

Üye
750 lira çok düşük bir fiyat. Gerçekten iyi bir bilgisayar istiyorsan. Ve en azından seni rahatsız etmemesini istiyorsan en düşük 2 bin bütçe ayırman gerekiyor. Bu şekilde ortalamanın biraz üstünde bir bilgisayar toplayabiliriz. Ben 3,500'e fu ll tower kasa bilgisayar topladım. Kısaca 16 GB ram şu aliminyum kaplamalı, 8 çekirdek işlemci, 256 bit kart, 500 GB HDD. Yaklaşık 3,500 tuttu. O da Vatandaki indirimleri kovaladım. Sende 2 bin kadar bütçe ayırıp vatandaki indirimleri kovalarsan mid-tower bir bilgisayar toplayabiliriz.
işte seninki extreme bir PC, arkadaşın bütçesi 750 ise zorlamanın manası yok, ben 750ye göre bişiler çıkardım. iyi kötü bir çok oyunu oynayacaktır. sadece işlemci bende soru işareti bıraktı onu da ileride yeniler gerekirse. şu dönemde p4 işlemci fx5500 ekran kartı ile idare eden bir kişinin beklentilerini de bence fazlasıyla karşılar :)tam 4 sene önce ben de 2200 liraya PC toplamıştım, hala daha onu kullanıyorum ama şimdi sorsan 300 liraya bi SSD alacak durumum yok! idare ediyoruz :)

westmoreland

westmoreland

Üye
işte seninki extreme bir PC, arkadaşın bütçesi 750 ise zorlamanın manası yok, ben 750ye göre bişiler çıkardım. iyi kötü bir çok oyunu oynayacaktır. sadece işlemci bende soru işareti bıraktı onu da ileride yeniler gerekirse. şu dönemde p4 işlemci fx5500 ekran kartı ile idare eden bir kişinin beklentilerini de bence fazlasıyla karşılar :)
Ya bi 750 daha versin, bir kere alsın tam alsın. Sonra bi daha 750 vermek zorunda olmasın :D

mazlumf1

mazlumf1

Üye
    Konu Sahibi
@ozgurgcan @ceza87 @Alo_Azrail islemcimi simdilik dual core buldum bi yerden cift cekirdek yarari olurmu veren kisi 2 kat daha performans verir dedi

Üst Alt