Pc Sistemi Hangi Windows Sürümünü Kaldırır

Sponsorlu Bağlantılar

mahzunikaya

mahzunikaya

Üye
    Konu Sahibi
Pc Sistemi Hangi Windows Sürümünü Kaldırır
Arkadaşlar ben PC 2008 de aldım windows vista 32 bit vardı ben de ilerleyen yıllarda windows 7 format attım önce 32 bit sonrada 64 bit PC çok kasıyor geri vistaya dönmelimiyim?
PC Sistemi
Intel 2.20 işlemci
1 GB RAM
1 GB EKRAN KARTI

Son düzenleme:

cagajosef

Üye
Windows 7nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz.

Hermaphroditos

Hermaphroditos

Üye
Vista 1 gb ram ister. Bu yüzden bu sistemle size sıkıntı çıkarabilir. Windows 7 32 bit kasması çok anormal bir durum. Bu sistemle 32 bit kaldırabilirdi. Ama sanırım ultimate kurmuşsunuz. Ultimate çok eklentisi olan bir sürüm. Eğer home basic veya home premium kullanırsanız sorununuz ortadan kalkabilir.

mahzunikaya

mahzunikaya

Üye
    Konu Sahibi
Windows 7nin hangi sürümünü kullanıyorsunuz.
Vista 1 gb ram ister. Bu yüzden bu sistemle size sıkıntı çıkarabilir. Windows 7 32 bit kasması çok anormal bir durum. Bu sistemle 32 bit kaldırabilirdi. Ama sanırım ultimate kurmuşsunuz. Ultimate çok eklentisi olan bir sürüm. Eğer home basic veya home premium kullanırsanız sorununuz ortadan kalkabilir.
Şuan kullandığım sistem Windows 7 Professional 32 bit kullanıyorum ama Windows 7 Professional 64 bit kullanmak istiyorum bu konuda ne gibi değişikler yapmam gerekir? Örneğin RAM BELLEK yükseltsem Windows 7 Professional 64 bit kasmadan kullanabilir miyim.
PC SİSTEMİ
İŞLEMCİ : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2.20Hz 2.20 GHz
RAM BELLEK : 1 GB
EKRANKARTI : 1 GB NVIDIA GeForce 9500 GT

Xurmirac

Xurmirac

Üye
64 bit işletim sistemi, 4GB üstü belleği olan sistemler için. Windows 7 Home Basic veya Windows 7 Starter gibi daha hafif işletim sistemi kurabilirsiniz. Zaten böyle bir sistem için 6 GB RAM gereksiz.

• Beğen
Tepkiler: mahzunikaya
mahzunikaya

mahzunikaya

Üye
    Konu Sahibi
64 bit işletim sistemi, 4GB üstü belleği olan sistemler için. Windows 7 Home Basic veya Windows 7 Starter gibi daha hafif işletim sistemi kurabilirsiniz. Zaten böyle bir sistem için 6 GB RAM gereksiz.
O zaman ram belleği 4 GB üstü yaparsam kullanabilir miyim 64 biti

Xurmirac

Xurmirac

Üye
Kullanabilirsin ancak eşdeğer olarak diğer parçalarında artması gerekir. Tek başına RAM'i 6 GB yapmanın hiçbir mantığı yok.

• Beğen
Tepkiler: Esendağlı
Bülent872

Bülent872

Üye
Xp den şaşma :) Win7 ultimate kullan

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
Windows 7 proffesional 32 bit kur

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
en iyisi driverleri varsa windows 8 denemek ;) her zaman ilk son çıkan sistemi dene bnce eğer w8 çok kasarsa ki (512lik ramle hatta snn pcnin yarısı sayabiliriz direk w8 kullanan gördüm sorunsuz) xp ve w7 kur not:32 bit olsun ramın 4gb yukarısı olmadıkça 64 bit kurma

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
64bit kasma yapar lafını kim söylüyor ? öyle bir şey yok!

64bit okuma algoritmasıdır birisi 32 32 okuyor diğeri 64 64
4 gb üstünde 32 32 okuma yetişmiyor onun için 64 bit gerekiyor fakat 2 gb 1 gb ramli cihazlarda da kasma olmazsızın kullanabilirsiniz
eğer 64 bit 4gb den düşük ram kullanan cihazlarda kasma yapsaydı yeni nesi örn snapdragon 410 lu cihazlar 64 olmazdı 2 gb rami var

ama 64 bit size driverlerde baş belası olabilir ona göre tek sıkıntı yazılım yelpazesi eski programlarda çok düşük

eskiden (4-5 yıl önce) 64 uygulamalar yaygın değildi bu yüzden fark olmasdığı için 32 öneriyorduk şuan oyunlar dahi 64bit şark koşuyorlar ben 1gb ramli netbook a win 8 rahatlıkla kurdum 1 yıl kullandım fakat ekran çözünürlü 1024x600 dü win 8 metro arayüzü için 1024x768 istiyordu
bi yazılımlar ekran oranını değiştirdim öyle kullandım (hemde 64bitdi yanlışlıla kurdum kurulum ekranında x64 ve x86 var daha küçük olan 32 bittir diye düşünüp kurmuştum) daha sonrasında bazı yazılımların 64 sürümlerini bulamadığım için tekrar orijinal halindeki win 7 ye döndüm
sizin sorununuz başka bir nedene bağlkıdır araştırmanızı tavsiye ederim

SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
64bit kasma yapar lafını kim söylüyor ? öyle bir şey yok!

64bit okuma algoritmasıdır birisi 32 32 okuyor diğeri 64 64
4 gb üstünde 32 32 okuma yetişmiyor onun için 64 bit gerekiyor fakat 2 gb 1 gb ramli cihazlarda da kasma olmazsızın kullanabilirsiniz
eğer 64 bit 4gb den düşük ram kullanan cihazlarda kasma yapsaydı yeni nesi örn snapdragon 410 lu cihazlar 64 olmazdı 2 gb rami var

ama 64 bit size driverlerde baş belası olabilir ona göre tek sıkıntı yazılım yelpazesi eski programlarda çok düşük

eskiden (4-5 yıl önce) 64 uygulamalar yaygın değildi bu yüzden fark olmasdığı için 32 öneriyorduk şuan oyunlar dahi 64bit şark koşuyorlar ben 1gb ramli netbook a win 8 rahatlıkla kurdum 1 yıl kullandım fakat ekran çözünürlü 1024x600 dü win 8 metro arayüzü için 1024x768 istiyordu
bi yazılımlar ekran oranını değiştirdim öyle kullandım (hemde 64bitdi yanlışlıla kurdum kurulum ekranında x64 ve x86 var daha küçük olan 32 bittir diye düşünüp kurmuştum) daha sonrasında bazı yazılımların 64 sürümlerini bulamadığım için tekrar orijinal halindeki win 7 ye döndüm
sizin sorununuz başka bir nedene bağlkıdır araştırmanızı tavsiye ederim
64 bit kasma yapar demedim (eğer bana diyorsan) 32 bit kursan daha iyi olacağını söyledim boşuna 64 kurup işlemciye çok az fazla da olsa yüklenmeye gerek yok

Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
64 bit kasma yapar demedim (eğer bana diyorsan) 32 bit kursan daha iyi olacağını söyledim boşuna 64 kurup işlemciye çok az fazla da olsa yüklenmeye gerek yok
Ben kimseye demedim
Bu genel bir inanış GB sine göre ekran kartı seçmek gibi

• Beğen
Tepkiler: SoulsEagle
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
vista en son service pack ler ile stabil fakat windows 7 ve 8 gibi daha güncel ve daha az kaynak tüketen işlemtim sistemleri var bence
windows 8.1 , windows 7 daha sonrasında windows 8 öneririm(bilmiyorum windwos 8 i 3 ay kullandım tüm kullandığım yazılımlar hata verdi :( )

Üst Alt