Aziz™
Üye
PC Ram'ınız 4GB a kadar artsın programsız resimli anlatım(XP+VİSTA)
1- Bilgisayar simgenizin üzerine gelip sağ tuşa tıklayıp özellikler i tıklayın
2- Üstte yazılı olan menüden Gelişmiş i tıklayın, Performans başlığı altında Ayarlar ı seçin.
3- Performans seçenekleri menüsünde tekrar gelişmiş i seçin.
4- Burada en altta sanal bellek menüsünde değiştir deyin.
5- Şekil 3 te gördüğünüz gibi istediğiniz ayarı yapın ve Ayarla tuşuna basın,
sizden bilgisayarı tekrar başlatmanızı isteyecektir,başlattıktan sonra geçerli olacaktır.
Tavsiyem altta yazan önerilen boyutu yazın, üst sınır size kalmış, ancak WinXP 4GB a kadar destekliyor benden söylemesi.
Not: bu sadece ram zor durumda kaldığında ram ı rahatlatmak için devreye girer.Ram a yada harddiske hiçbir zararı yoktur.
buda kendi bilgisayarımda denedim ve ekran görüntüsünü koydum benimki 4 gb iken önerilen 5 gb olunca 5 gb yaptım
2- Üstte yazılı olan menüden Gelişmiş i tıklayın, Performans başlığı altında Ayarlar ı seçin.
3- Performans seçenekleri menüsünde tekrar gelişmiş i seçin.
4- Burada en altta sanal bellek menüsünde değiştir deyin.
5- Şekil 3 te gördüğünüz gibi istediğiniz ayarı yapın ve Ayarla tuşuna basın,
sizden bilgisayarı tekrar başlatmanızı isteyecektir,başlattıktan sonra geçerli olacaktır.
Tavsiyem altta yazan önerilen boyutu yazın, üst sınır size kalmış, ancak WinXP 4GB a kadar destekliyor benden söylemesi.
Not: bu sadece ram zor durumda kaldığında ram ı rahatlatmak için devreye girer.Ram a yada harddiske hiçbir zararı yoktur.
buda kendi bilgisayarımda denedim ve ekran görüntüsünü koydum benimki 4 gb iken önerilen 5 gb olunca 5 gb yaptım

bu yapılan işlem pcye hiç bi zarar vermez hddden bi bölüm ayarlayıp orasını takas bellek olarak kullanmakta yani herhangi bi zararı yok he bilgisayarı belki yavaşlatabilir çünkü hdd ye yazmak okumak rama göre yavaş