pc overclock

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Maximum Game

Maximum Game

Üye
    Konu Sahibi
pc overclock
merhaba şu anda elimde amd 64 athlon 3200+ işlemci var saat hızı ise 2 GHz bu işlemci overclock olsa 3 GHz ye işlemci saat hızı çıkarılabilir mi?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
şimdii böyle bir o/c için elverişli bir anakarta sahip olmalısınız
yani frekans ayarı dram:fsb ayarı voltaj ve çalışma frekansı gibi herşeyi el ile ayarlicağınız bir anakartınızın olması gerekiyor.
ve daha sonrasında 1GHz fark oluşacak bu fark işlemciyi fazlasıyla ısındıracaktır çok yüksek sıcaklıklara çıkmasına sebep olacaktır.
bunun içinde ayrıyeten orjinal işlemci fanı dışından performanslı sogutması çok daha iyi bir işlemci fanına ihtiyacın var.

ama orjinal fan ile o/c yapmaya kalkarsan bu iş olmaz yani 3 ghz olmaz
orjinal fan ile yapacagın içinde voltaj vermeden o/c yapman gerekir voltaj verince çok daha fazla ısınıyor işlemci.
voltajsız çok zorlamamanı tavsiye ediyorum.

overclock biosdan yapılır biosla ilgili hiç bir şey bilmiyorsan hiç bulaşma derim....
eğerki biliyorum tamam dersen bunları hallederiz dersen yardımcı olurum tabi görmeden bakmadan nasıl yaparız bilemiyorum :)

• Beğen
Tepkiler: Maximum Game
Maximum Game

Maximum Game

Üye
    Konu Sahibi
:aha:

Maximum Game

Maximum Game

Üye
    Konu Sahibi
ağabicim çok teşekkür ederim ben bu overclock işine hiç bulaşmiyim çok riskli

Maximum Game

Maximum Game

Üye
    Konu Sahibi
İlginiz için :tşk:

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
önemli degil.:)

typerr1982

typerr1982

Üye
amd işlemci kullanıyorsun amdnin kendi sitesinde bu işlemi otomatik olarak yapan bir programı var onu indir ve kullan bayaa elverişli

Maximum Game

Maximum Game

Üye
    Konu Sahibi
iii elverişli de orijinal fan bunu soğutabilecek mi ki ?

typerr1982

typerr1982

Üye
programla cpu sıcaklığına göre kendin manuel el ile yükseltmede yapabilirsin yada otomatik olarak programa bırakabilirsin sogutma için denemeler yap ona göre

Maximum Game

Maximum Game

Üye
    Konu Sahibi
okey

lolaman

lolaman

Üye
Benim laptopta var harici fan ama genede bilgisayar yanıyor şu an orta sıcaklıkta ama düşük seviyeli oyunları oynarken bile acayip ısınma yapıyor :D(bknz:metin2) :D

mustacix

mustacix

Üye
Benim laptopta var harici fan ama genede bilgisayar yanıyor şu an orta sıcaklıkta ama düşük seviyeli oyunları oynarken bile acayip ısınma yapıyor :D(bknz:metin2) :D

O pcden hayır geliyormu :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt