PC/Mac/Linux PC nelere Denir yardım!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
PC/Mac/Linux PC nelere Denir yardım!
Konu başlığı biraz yanlış oldu ama!!!

Arkadaşlar bunu araştırdım ama bulamadım.Yardım edeceğinizi düşünerek sze soruyorum.Şimdi PC personel computer olarak adlandırıldığını biliyorsunuzdur zaten.Yani kişisel bilgisayarlardır.Ama genelde pc'lerde windows kullanılır biz de mac vs pc vs. terimler kullanırız.Ama wikipedia da pcler için mac ve linux'un da kullanıldığı deniliyor.O zaman maclar de pc oluyor mu?Yani biz tam olarak neye pc demeliyiz?Örneğin apple sitesinde pc virüsleri mac a bulaşmaz diyor.Mac2ler pc olmuyorsa ne?Bir de server işletim sistemleri tam olarak nedir?

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2619136

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Lütfen biliyorsanız iki dakikanızı ayırın

• Beğen
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sımdı PC dedıgın gıbı personal computer
mac linux veya windows ise işletim sistemıdır.

pc genel olarak windows sısteme sahıp bılgısayarlar ıcın kullanılır.
bu sebepten mac veya linuxa öyle hitap edilir.

dogrudur windowsun viruslerı mac veya linuxa bulaşmaz. cunku sıstem ve işleyiş farklıdır.
sanırım bıraz acıklayıcı oldum :)

• Beğen

IVI-Elia

Üye
    Konu Sahibi
Yani macbookair için de pc diyebiliriz öyle mi?:hmmmBu arada mac ve windows un işletim sistemi olduğunu biliyordum:ehe

• Beğen
abandonware

abandonware

Üye
ben kısaca özetleyeyim: Windows microsoft tarafından yazılmış bir işletim sistemidir. İşletim sistemi ise şudur:

İşletim sistemi, bilgisayar donanımının doğrudan denetimi ve yönetiminden, temel sistem işlemlerinden ve uygulama programlarını çalıştırmaktan sorumlu olan sistem yazılımıdır.

İşletim sistemi, bütün diğer yazılımların belleğe, girdi/çıktı aygıtlarına ve kütük sistemine erişimini sağlar. Birden çok program aynı anda çalışıyorsa, işletim sistemi her programa yeterli sistem kaynağını ayırmaktan ve birbirleri ile çakışmamalarını sağlamaktan da sorumludur.

Mac de windows gibi bir işletim sistemidir linuxda; pardusta; ubuntuda vs; birer işletim sistemidir. bu sistemlerin farkı tasarımı;çalışma biçimi vs dir. Windows ta çalışan programlar diğer işletim sistemlerinde diğer işletim sistemlerinde çalışan programlar windowsta çalışmaz. (mesela android; symbian; java arasındaki fark gibi)

OS; işletim sisteminin kısaltılmış halıdir (Operating System)

Buda mac os dan bir görüntü:

Son olarak mac os'un apple tarafından yazıldığınıda hatırlatayım; sormakistediğin birşey varsa burda sormaya devam et; ayrıyeten bu yazıyı beğende bişiler yazdığını anlayayım :oke:

- - - Eklendi - - -

server işletim sistemlerine örnek olarak windows server 2008 r2 verilebilir. server os'ları birden çok bilgisayarın arasında veri transferi ve paylaşımı için gerekli altyapıyı ve güvenliği oluşturan sistemlerdir.

- - - Eklendi - - -

mac'a virüs bulaşmamasındaki sebep çok kullanılmadığıdır; bu sebepten virüs bulaştırmak için ayriyeten uğraşmıyolar :ehe

windows %90 mac %5 linux %5 olarak pclerde kullanılır

- - - Eklendi - - -

buğra kardeşim yararlı olabilmişimdir inş.

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 2619136 ve IVI-Elia
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt