Pc de kasma

Sponsorlu Bağlantılar

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Pc de kasma
Arkadaşlar benim 7 yıllık bir pcim var.1 ay önce falan ekran kartı yandı (allaha şükür sonunda :D).fırsattan istifade bilgisayara yeni ekran kartı ve ram takvıyesı yaptık.bırde format attırdık xp ydi wlndows 7 yaptık.Sorun şu eski sistemle yeni sistem arasında nerdeyse hiç bir fark yok gibi hatta şimdi daha çok kasıyo diye bilirim.
Özellikler
işlemci:amd x2 dual compresor 4200+ 2.2 ghz
ekran kartı:geforce gt420 1gb
3gb ddr2 ram
ben olayı işlemcim kötü olduğu için düşünüyorum.
Sıcaklık değerini söyliyim(boşken-oyundayken)
işlemci:50-52
anakart: 52-62
ekran kartı:38-65
harddisk:38-60 derece falan (ekran kartı, cpu ve elektrik kutusumu ne onlarda fan var )
ısı sorunu olabilirmi çunkü arada bir bilgisayarım kendiliğınden kapanıyor(mavi ekran falan yok elektrik gitmiş gibi).lütfen yardım edermisiniz ve çözüm önerirmisiniz.
(Örnek olarak pes2013 en düşük sistemde bile kasıyor.)

Birde sizce windows 7 mi kalmalımı yoksa xp mi yükliyeyim w7 cpu çok kullanıyomus gıbı gelıyor bana.

Uhops

Uhops

Üye
Isı değerleri çok fazla değil gibi. Isıdan olacağını sanmıyorum. Bide win7 ne kadar cpu kullanıyor?

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Görev yöneticisini açtığımda oyun falan acık degılken %5 falan sanırsam oyun falan acınca yada bısıler yuklerken %90 a vardıgını gordum .

hikmet366

hikmet366

Üye
powerın gücü yetmeye bilir 750 wat power alın derım ama tam güç olsun yani çakma alırsan 600 wat gıbı olabılir

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Tamam powerın gücünü nerden öğrene bilirim.

hikmet366

hikmet366

Üye
kasanın içini acıp bakacaksın powere

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Tama sağol kardeşim.bide şunu farkettim
pc ilk açışta sorun yok sadece bazı oyunlarda kasıyo reset atıyorum tekrar aynı oyunu açıyorum 0 kasma 5 dk oynuyorum belırttıgım gıbı 5 dk sonra bısıler olup kapanıyo kendılıgınden.kapandıktan sonra 5 snye power tusuna basılı tutup power tusuna basıyorum bu kez sorun olmuyo ama yine kasıyor.:D çözemedim bi şu sorunu aletin dili olsada ne varsa sölese :D

hikmet366

hikmet366

Üye
Aynen rica ederim

Puck

Puck

Üye
herşey donanımsal olmayabilir yazılımsalda olabilir mesela virüs yemişsindir iyice tarattın mı bilgisayarını anti virüslere değilde anti spyware anti malware gibi trojan yazılımlarına taratmanı tavsiye ederim ek olarakta kayıt defteri birleştiricisi gibi şeylerde performansı etkiliyor .

hikmet366

hikmet366

Üye
donanımsal olarak power olabilır

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Bu olay yaklasık olarak 3 yıldır falan var her format atıktan sonra bakıyorum sürekli aynı mesela geçenlerde knıght oynuyodum pc bi takıldı sonra sadece benim adam ağır çekimde gitmeye basladı sonra arastırdım falan amd dual core compresor optımızer adında kucuk bı dosya ındırdım bu olay duzeldı haklısın aslında yazılımsal olabılır.

- - - Eklendi - - -

Az once ıcını acıp baktım maxımum 400 w miş iyimi genelde onlıne oyun oynuyan birisiyim

hikmet366

hikmet366

Üye
sana önerim 750 wat power alman kasana güç yetmeyebılir herşeyi yenılemısken onu da değiştir

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Fiyatı ne kadarki kalitelilerinin

hikmet366

hikmet366

Üye
300 450 vardır bir bak ben sadece tahmin ettim

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Az önce internette baya bi sitede bu konu hakkında araştırma yaptım.
Adamın bırı topraklaması kotu olan cok prız kullanıyosanız bole bır problem olabılır demıs cunku aynısı kendı basınada gelmıs.topraklamadan dolayı olabılırmı cunku eskı sıstemımdede aynı sorun vardı ve aynı prızı kullanıyodum olabılırmı bole bısey.

hikmet366

hikmet366

Üye
evet pc ne topraklama bağlamalısın

- - - Eklendi - - -

evet pc ne topraklama bağlamalısın

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Yani buda sebep olabilirmi bilgisayarımın kapanmasına? Baya bi eski çoklu priz kullanıyorum 10 yıldır var belki daha eski bi priz.

hikmet366

hikmet366

Üye
hayır kapanmasına sebeb olamaz

Uhops

Uhops

Üye
bence sorun powerde değil sıcaklık değerleri oyundaykenmı yoksa pc boştaykenmi

- - - Eklendi - - -

Yeni farkettim ekran kartı sonradan takılmış powerde olabilir. Bi hesapla anakart hdd ekran kartı falan hepsinin toplamı powerin gücünden fazlamı

kedi11

Üye
    Konu Sahibi
Tamam.bugün saat 4 gibi hem masa üstü hemde oyudaki sıcaklıklarının fotosunu çekip koyucam.benim ısı olayı olduğunu pek sanmıyorum.Öyle bir saçmalık varki bilgisayarımda tekrardan anlatayım parantez içine aldıklarımı dikkatle okurmusun (pc ilk açtığımda sorun yok istediğim kadar oyuna gireyim kapanmıyo iyi güzel ama kasmalar oluyor oyunda reset attım 2.açılışında oyuna giriyim 2. Açışımda oyun oynuyım internette dolasıyım 15 dk sonra falan kapanıyo ama 2. Açışımda dahaz az kasmalar oluyor sorun 2. Açışımda oluyor.15 dakika sonra kapanınca power dügmesine 5 snye basılı tutupta açmam gerekiyo 3. Açışımda sorun yine ne kadar girersem kapanmıyo ama bilgisayarımın performansı daha kötü oluyor kasmalar oluyor.) kısacası bölebi saçmalık yapıyor bilgisayarım anlamadım bi türlü.
Birde power benim 400 wolt power yetip yetmediğini nasıl hesaplıyabilirim.

- - - Eklendi - - -

Msinin sitesinden baktım en fazla değer 328 wolt çıktı benim power 400 wolt

Takipçi Satın Al

Üst Alt