Pc çok ses yapıyor

Sponsorlu Bağlantılar

unapologetic

unapologetic

Üye
    Konu Sahibi
Pc çok ses yapıyor
Selam arkadaşlar. Öncelikle umarım konuyu yanlış yere açmamışımdır.

3-4 ay önce bilgisayarım çok ses yapıyordu internetten okuduğum kadarıyla temizleyin diyodu iyice temizledim taktım ve bu ses önceki sesin bin katı ses çıkarmaya başladı arkadaşım bir şekilde onu susturdu yani temizlemeden önceki haline getirdi. Şimdi yine ses yapıyor o kadar çok değil ama kapandıktan sonra kulaklarım acayip rahatlıyor yani oturmak istemiyorum. İnternette araştırdım sakın elektrik süpürgesiyle temizlemeyin çünkü anakartınızdaki bilgileri çekebilir demiş bu doğrumu çünkü ben elektrik süpürgesiyle temizlemiştim. Ve yine araştırdığımda aynı sorunu olan birisi fana 1-2 damla yağ damlatmış ve ses kesilmiş çalıştığını bile farketmiyormuş ama birisi keşke yağ damlatmasaydın çünkü o yağ tozu emiyor ve 1 ay sonra eskisinden daha fazla ses çıkartıcak demiş Bu doğrumu yağ damlatmalımıyım sizce?

Uhops

Uhops

Üye
Sen tam olarak nereden geliyor fandanmı yoksa harddiskten falan mı.

Uhops

Uhops

Üye
Fan bi yere dokanıyordur belki bi kontrol et yada fanın motorundan falan geliyorsa fanı değiştir :oke:

hikmet366

hikmet366

Üye
fanların hepsıni değıştır veya 1 damla yağ damlat fanlara ama zeytın yağı felan değil market te 1 tl ye motor yağ satıyorlar ondan damlat

enterneoll

enterneoll

Üye
sakın elektrik süpürgesiyle çekmeyin bilgileri çekebilir hahahahhaah

hikmet366

hikmet366

Üye
ben süpürke makınasıyla çekmedımde saç kurutma makınasıyla temızlemiştim ramlar çalişmadı ama öyle öyle d üzeldı

Invoke

Invoke

Üye
Ben hep süpürge kullanıyom :pro:

azsxd

azsxd

Üye
Pc nin içinin tozunu alıp fanların tozunuda alıp,fanları sökebilirsen içine sarı yada kırmızı gres yagı süre bilirsin.kurdan ucu ile sürmen yeterli olucaktır.sesler kesilecektir.

Uhops

Uhops

Üye
sakın elektrik süpürgesiyle çekmeyin bilgileri çekebilir hahahahhaah

onu o amaçla yazmayık manyetik alan vb. Olaylar olduğu için anakart etkileniyor arkadaş onu anlatmak istemiş ama yanlış yazmıs :)

restmod

restmod

Üye
direk fanları değiştir hiçbi sorun kalmaz.

bayon

Üye
ya bende de oyle bi sıkıntı vardı özellikle kışın cok ses gelirdi fanlardan. Onların spreyi var alıp ondan da sıkabilirsin geçiriyo kesin ama öncelikle hangi fandan geliyo ses onu tespit ettiN mi

Kayahan14

Kayahan14

Üye
Ben hep süpürge kullanıyorum bir şey olmaz ama yağ kullanman bence sakıncalı olur

unapologetic

unapologetic

Üye
    Konu Sahibi
Anakartınızdaki bilgileri çeker i ben demedim internette görmüştüm. 2 tane fan var birisi kasanın arkasına bağlı ondan ses geliyor. Diğeride bir şeye bağlı ama ne bilmiyorum

Uhops

Uhops

Üye
Anakartınızdaki bilgileri çeker i ben demedim internette görmüştüm. 2 tane fan var birisi kasanın arkasına bağlı ondan ses geliyor. Diğeride bir şeye bağlı ama ne bilmiyorum

biri psu biri işlemci heralde. Tam bilgim yok ama o fanları açmak kolay değil heralde(benim pc için) bence sen onu bilgisaayarcıya götr.

• Beğen
Tepkiler: unapologetic
Maxis_

Maxis_

Üye
bnm pcde çok ses yapıyor.açılışta f10 na basıp ordan biosa giriyorum power termal felan oradan ayarı var.kıssanda ısınında yine bağırır. makina yagı bnde damlattm farketmedi dahası toz harbiden yapısıyo.işletm bnm intel p4 bios felan araştırrısan sende sennkini ogrenebilirsin. en iyi cozum değişmek.

mustafa7o

mustafa7o

Üye
Arkadaşım bilgileri çekebilir ne demek ya. e-hangi filmi izledin sen. Bilim kurgu filmlerinde bile olmaz öyle şeyler. Arkadaşın dediği gibi fan yatağına sürtüyor olabilir. Eğer rüzgar sesi gibi bir uğultu geliyorsa fanı yağlamalısın. Ama yağladığın yeri açık bırakmamalısın. İşlemcinin ortasında bi jelatin var onu kaldır. Yağladıktan sonra tekrar yapıştır. Sorunun kesin olarak düzelmesi lazım. Tam olarak hangi fanın ses yaptığını anlamak istiyorsan pc çalışırken fanın birinin kablosunu çıkar bu şekilde tespit et. Bende bu şekilde çözdüm. Kolay gelsin :)

kedi11

Üye
Bendede böle bisorun vardı bende ekran kartı fanından çok ses çıkıyordu sonra ekran kartı fanının o yapıştığı yerden eridi falan pancar motoru gibi sesler çıkarmaya başladı:D yeni ekran kartı fanı aldık düzeldı ses olayı.1 ay sonrada ekran kartı yandı :D 7 yıllıktı gayet normal yanması. senin bi ekran kartının fanına bakmanı tavsiye ediyorum.

Takipçi Satın Al

Üst Alt