Pc çok kasıyor yardım :((

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
Pc çok kasıyor yardım :((
Konu doğru yerdemi bilmiyorum ama pcye win7 kurdum çok fazla kasıyor
pc 1.83 (2cpuz)
1 gb ram 251 mb ekran kartı
diğer özelliklerinden pek anlamam zaten herşey kapalı 1 tek msn var ve buyrun resme bakın

sorun nedir arkadaşlar yardm edermisiniz

---------- Eklendi @ 00:25:32 ---------- Yazıldı @ 00:18:03 ----------

bu arada pc LG r 405 laptop

Kardesim ekran kartı driver'ın da kurulmamıs sanırım sen bilgisayara girip sag tıklayıp özellikler de ve sol üstten aygıt yöneticisine gir orda görüntü bagdastırıcılarında '?' var mı iye bi bak.
Eger varsa ekran kartına uygun driver bul ve kur bulamazsan bilgisayarın yanında verilen cd'den kur.
Kasmasına sebep olan budur büyük ihtimal gerçi ekran kartında 64 bit falandır ama neyse dedigimi dene..

Naptın kardeş o pcye anca xp sen azami 100 kilo alan çuvala 200 kilo yük koymuşsun xpye dön 1 gb ram sisteme anca yeter

güzeL kardeşim 1.83 gzh işLemci 1 gb ram iLe w7 kuruyorsun.. kLasik tema kuLLanıyorsun kasmasın die ama ne fayda.. en az 2.0 ghz ve 2 gb ram kuLLanmanı öneririm..

---------- Eklendi @ 23:32:02 ---------- Yazıldı @ 23:30:11 ----------

Şakamı yapıyorsun arkadaşım ? 1gb ram var windows 7 kuLLanıyor arkadaş.. sende diyorsunki ekran kartı biLmem ne.. ne kadar saçma bir cümLedir bu.. ekran kartını sök kasadan yine kasmaz biLgisayar.. ne aLakası var bi söLermisin..

Asıl sen saçmalama 1 gb ram ile çalısan en az 30 win 7 li bilgisayar gördüm.
Ekran kartı driver'ı kurulmadıgında pencere sürüklemelerinde bilgisayar ölür ölür dirilir.Windows 7 bunu kendisi kuruyor ama istisnalar olabiliyor modifiye sistemlerde özellikle.
1GB ram'in abartıcak bi tarafı yok.Yeterli degil ama kasmaz.

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
aslında win 7 kaldıramyacağını tahmin ettim ama orjnali vista pc nin başka konularımda win 7 kurmamı önerdiler

herşey tam gibi sanki bu arada ekran

bu

aslında win 7 kaldıramyacağını tahmin ettim ama orjnali vista pc nin başka konularımda win 7 kurmamı önerdiler

herşey tam gibi sanki bu arada ekran

bu
Windows 7 kur tabiki vistayı kaldırıyorsa win7 yi çok rahat kaldırır.Vistadan kurtul bir an önce çok yavaş ve ağır işletim sistemi
İşlemcin ve ramin kaç?

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
işlemci ram yazdım ama

buna bak bide

işlemci ram yazdım ama

buna bak bide
Sendeki Laptop 1gb ram win7 için az gelir.+ ekran kartında paylaşımlı 256mb ı ordan yiyor geriye 768mb ram kalıyor buda yeterli değil yavaş çalışır makine 2gb yapman lazım en az

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
ram mi ? 2 gb yapmam lazım

---------- Eklendi @ 00:53:01 ---------- Yazıldı @ 00:51:38 ----------

kaç gb almam lazm max 4 gb alabilirim 2 yeterlimi yoksa 4 mü alym

Evet şuan 768mb ramin var 2gb ramin olunca 1792mb ramin olucak ekran kartın paylaşımlı olduğu için.Kasması gayet normal

---------- Eklendi @ 00:55:38 ---------- Yazıldı @ 00:54:25 ----------

---------- Eklendi @ 00:53:01 ---------- Yazıldı @ 00:51:38 ----------

kaç gb almam lazm max 4 gb alabilirim 2 yeterlimi yoksa 4 mü alym
2gb yeterli zaten ekran kartın berbat oyun için onun için gerek yok

Ram alınca o islemci nolcak şaha mı kalkacak

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar pc zaten kötü oyun için kullanmyorum msn de cam açamıyorum yani xpde açıyordu ama bunda açamıyorum ve açık program yokken bukadar kasıyo yani oyun ihtyacım yok pc den bi beklntimde yok

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
hmm yani ben ram alcam tek sorun bu mu

arkadaşlar pc zaten kötü oyun için kullanmyorum msn de cam açamıyorum yani xpde açıyordu ama bunda açamıyorum ve açık program yokken bukadar kasıyo yani oyun ihtyacım yok pc den bi beklntimde yok
Sana dediğim gibi ramini 2gb yaparsan pc gözle görülür bir biçimde hızlanaktır şuan ramin 768mb çok düşük win 7 için kasması normal

---------- Eklendi @ 01:03:12 ---------- Yazıldı @ 01:01:47 ----------

hmm yani ben ram alcam tek sorun bu mu
Evet ancak notebook unda kaç gb lık ram var ona bak içini açıp.tek slotta 1gb lık varsa 1gb daha alıcaksın eger 2x 512mb varsa yandın

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
ya ben anlamam ondan ama 1 tane ram griş var onu nasıl anlyacam

Pentium D çok kötü bi seri.
Çift çekirdek olmasına ragmen pentium 4 HT daha iyi performans sunuyordu.Frekansı da düsük zaten.
Ekran kartından da yardım gelemeyince 2-3 gb ramle an fazla chrome da bol sekme ile dolasırsın kasa kasa baska ise yaramaz

yeauw

Üye
    Konu Sahibi
zaten chrome ve msnden bşka işde kullanmyorum ki pcyi oyunu bu pcde oynamam zaten sadece cam açıp konuşcam bide boşyere kasıp sinir etmesin yeter

Sinir eder de sen yine de dene sansını madem ama pek umut baglama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...