Patates Şato [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
    Konu Sahibi
Patates Şato [Yapılışı / Malzemeler / Hazırlanışı]
MALZEMELER
5 kişilik
1 kg patates
1 kahve fincanı sıvı yağ
tuz


HAZIRLANIŞI
Patateslerin küçüklerini dörde, orta boylarını altıya ve en büyüklerini de sekize bölün. Kabuklarını soyun. Köşeli kısımlarını keserek düzeltin. Patatesler sarımsak dişi şeklinde olmalı. Kaynar suda 1 dakika kadar haşlayıp süzdürün. Bir tepsiye koyun üzerine sıvı yağını koyun, tuzu serpip ortadan daha hızlı fırında yumuşak hale gelinceye kadar 9 dakika pişirin. Pişerken zaman zaman bir palet yardımıyla patatesleri alt üst çevirin. Servis ederken az kızarmış tereyağında bir dakika soteleyin öyle servis edin.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Cevap
0
Görüntüleme
503
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
652
x-scarface
Haydar
Cevap
3
Görüntüleme
818
Haydar
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
990
Haydar


Üst Alt