x-scarface
Üye
Pancarlı Patates Salatası Tarifi
Gerekecek malzemeler
9 Tane patates
Bir kase salatalık turşusu
Bir kase kadar mısır
Üç tane havuç
Bir kase kadar pancar turşusu
Bir kase kadar bezelye
Yeşil soğan, maydanoz, limon, zeytinyağı, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1- Öncelikle patatesleri güzel bir şekilde yıkayın ve geniş tencere içerisine koyun. Üstüne su ilave ederek haşlanmasını sağlayın.
2- Haşladığınız patatesleri ezip püre şekline getirin.
3- İnce bir şekilde yeşil soğan ve maydanozu doğrayarak ilave edin.
4- Bu esnada 2 tane havucu rendeleyin ve tavada sıvıyağı alıp sote edin.
5- Çember kalıbın içerisine patates püresinin 3/1’lik kısmını bastırın ve üstüne doğranan pancar turşusunu ekleyin.
6- Üstüne geriye kalan patates püresinin yarısını daha bastırın. Yeniden pancar trşusu ve bezelyenin bir bölümünü ekleyin.
7- Geriye kalan patates püresinin tamamını koyun ve bastırın.
8- Üstüne zeytinyağı ile karıştırılan yoğurdu ekleyin, üstüne halka halinde doğranan bezelye, havuç ve mısır ile süsleyin.
9- Son olarak çemberden çıkartın ve servise sunun.
Gerekecek malzemeler
9 Tane patates
Bir kase salatalık turşusu
Bir kase kadar mısır
Üç tane havuç
Bir kase kadar pancar turşusu
Bir kase kadar bezelye
Yeşil soğan, maydanoz, limon, zeytinyağı, tuz ve karabiber
Hazırlanışı
1- Öncelikle patatesleri güzel bir şekilde yıkayın ve geniş tencere içerisine koyun. Üstüne su ilave ederek haşlanmasını sağlayın.
2- Haşladığınız patatesleri ezip püre şekline getirin.
3- İnce bir şekilde yeşil soğan ve maydanozu doğrayarak ilave edin.
4- Bu esnada 2 tane havucu rendeleyin ve tavada sıvıyağı alıp sote edin.
5- Çember kalıbın içerisine patates püresinin 3/1’lik kısmını bastırın ve üstüne doğranan pancar turşusunu ekleyin.
6- Üstüne geriye kalan patates püresinin yarısını daha bastırın. Yeniden pancar trşusu ve bezelyenin bir bölümünü ekleyin.
7- Geriye kalan patates püresinin tamamını koyun ve bastırın.
8- Üstüne zeytinyağı ile karıştırılan yoğurdu ekleyin, üstüne halka halinde doğranan bezelye, havuç ve mısır ile süsleyin.
9- Son olarak çemberden çıkartın ve servise sunun.