Haydar
Emekli Yönetici
Patates kızartması yaparken dikkat edilmesi gerekenler
Patates kızartmasında önemli olan
kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden
yemekler veya kızartmalar için
kullanılabilmesidir. Yapacağınız şey şu: Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır.
Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale
getirir. Doğradığınız patatesleri çok kızgın
bir yağ içine değil, normal yanmış yağın
içine koyun. Yani yağ tavada cızırdayıp
yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın. Patatesler biraz kızarınca çıkarın.
Büyücek bir tabağa alın. Birkaç dakika
bekletin sonra yeniden yağa koyun. Bu
sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da
eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur
kızartmanın lezzeti ve aynı yağın yeniden
yemekler veya kızartmalar için
kullanılabilmesidir. Yapacağınız şey şu: Harlı ateş yağın en büyük düşmanıdır.
Yapısını değiştirir, mideye zararlı hale
getirir. Doğradığınız patatesleri çok kızgın
bir yağ içine değil, normal yanmış yağın
içine koyun. Yani yağ tavada cızırdayıp
yanık kokusu çıkarmadan patatesleri içine atın. Patatesler biraz kızarınca çıkarın.
Büyücek bir tabağa alın. Birkaç dakika
bekletin sonra yeniden yağa koyun. Bu
sırada ince doğranmış bir diş sarımsak da
eklerseniz kızartmanız daha lezzetli olur