Pankreas Nakli Konusunda Bilgisi Olan Var Mı..?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
MuSTaFa..!

MuSTaFa..!

Üye
    Konu Sahibi
Pankreas Nakli Konusunda Bilgisi Olan Var Mı..?
Pankreas Nakli Konusunda Bilgisi Olan Var Mı..?​

konyarapp

Üye
çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım.Benim kardeşim 9 yaşından bu yana şeker (diyabet tip1 )hastası ve insülin kullanıyor.Geçen hafta hastahaneye yatırdık tahlilleri felan için.Doktora sordum bu konuyu ama malesef şu anda daha yapılamıyormuş.Üzerinde çalışmalar yapıldıgını söyledi ve şimdilik şeker hastalarına pankreas görevi görecek bir cihaz takacaklarmış.

bu şekilde ;)Tabi tıp hep bu seviyede kalmayacak zamanla pankreas nakli de yaparlar diye düşünüyorum ;)

MuSTaFa..!

MuSTaFa..!

Üye
    Konu Sahibi
çok güzel bir konu açmışsın arkadaşım.Benim kardeşim 9 yaşından bu yana şeker (diyabet tip1 )hastası ve insülin kullanıyor.Geçen hafta hastahaneye yatırdık tahlilleri felan için.Doktora sordum bu konuyu ama malesef şu anda daha yapılamıyormuş.Üzerinde çalışmalar yapıldıgını söyledi ve şimdilik şeker hastalarına pankreas görevi görecek bir cihaz takacaklarmış.

bu şekilde ;)Tabi tıp hep bu seviyede kalmayacak zamanla pankreas nakli de yaparlar diye düşünüyorum ;)

Sağol Arkadaşım Mükemmelsin :) Makine Güzele Benziyor ama bi yazıda okumuştum

Tıp 1 İlere BAŞARI ORANI YÜZDE 80 Ama ßu ßaşarı Oranı Sadece 5 yıLLık organ İnsülin Vermesini GaranTiliyorlar ... !!!

ADACIK HÜCRESİ NAKLİ
Doç. Dr. Demirağ, bazı durumlarda pankreasın bütün olarak nakli yerine “Pankreas adacık hücresi nakli” yapıldığını da belirterek bu konuyu şöyle açıklıyor:

“Pankreas nakli önemli bir ameliyatken, adacık hücrelerinin nakli sınırlı uyuşturma altında girişimsel radyoloji bölümü tarafından bir saatten kısa sürede gerçekleştirilebilecek küçük bir müdahaledir. Adacık hücreleri pankreasın yüzde 1-2’sini teşkil eder ve tüm organlara yayılmış halde bulunurlar. Geliştirilen teknoloji sayesinde bu hücreler kadavradan elde edilen pankreas dokusundan laboratuar şartlarında tamamen steril ortamlarda elde edilmektedir. Adacık hücreleri girişimsel radyoloji ünitesinde sedasyon ve sınırlı uyuşturma altında karaciğere giden portal vene yerleştirilen bir kateter sayesinde karaciğer dokusuna ulaşması sağlanır ve işlemi takiben hemen insülün üretimine başlar. Pankreas adacık hücresi nakli böbrek fonksiyonları iyi olan ancak şeker düşüklüğünü algılayamayan, yada ketoasidoz, hipoglisemik koma nedeni ile sık sık hastaneye başvuran beraberinde görme, sinir iletisive benzer problemleri başlamış olan Tip1 diyabetli hastalara uygulanabilir. Her hastaya yapılmaz. Başarı oranı ise son yapılan yayınlarda yüzde 40-44 arasında bildirilmiştir.”

BAŞARI ORANI YÜZDE 80

Pankreas nakli tüm diyabetik hastalara uygulanabilir mi?
Pankreas nakli sadece tip 1 diyabetli hastalara uygulanabilir. Tip 2 diyabetli hastalarda problem, kendi insülinleri mevcut olmasına karşın insülinin vücut tarafından uygun bir şekilde kullanılmamasıdır. Bu nedenden dolayı pankreas nakilleri tip 2 diyabetli hastalarda uygulanmamaktadır.

Pankreas nakli kaç çeşittir?
Pankreas ve böbrek naklinin birlikte yapılması: Tip 1 diyabetli hastalarda böbrek yetmezliği sonucunda hemodiyaliz tedavisine ihtiyaç duyarlar. Bu nedenden dolayı bu hastalara pankreas ve böbrek nakli aynı yapılmaktadır. Ve pankreas nakli sayesinde yeni böbreğin şekerden etkilenmesi önlenmiş olacaktır. Böbrek naklini takiben pankreas naklinin uygulanması ve pankreas naklinin tek başına gerçekleştirilmesi.

Nakil yapılacak pankreas nereden sağlanır?
Pankreas nakli kadavradan yapılmaktadır.

Pankreas nakillerinde başarı nedir?
Pankreas naklini takiben takılan organın 5 yıl boyunca işlev görme olasılığı %80 civarıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...