ben_daha_yeniyim
Üye
Palm'den yeni Tungsten ve Zire
Palm Tungsten X:
İşletim sistemi PalmOS Garnet V5.4.9 olacak olan TX in 312MHz Xscale işlemcisi olacak ve 128 MB dahili hafızası bulunacak. 802.11b WiFi ve Bluetooth 1.1 desteği bulunan cihazın, tüm orta ve üst model Palm lerde olduğu gibi SDIO genişleme yuvası bulunmakta. ABD satış fiyatı 299 USD olarak beklenen cihaz T5 in devamı gibi duruyor.
Kişisel yorum katmak gerekirse; T5 te tek eksik gibi görünen ses kaydı özelliğinin bu cihazda da olmaması eksi puan gibi görünüyor. Tabi ki WiFi nin varlığı da çok büyük bir artı puan.
Zire serisinin devamı olan ve 160x160 ekran çözünürlüğü ve 4096 renk desteği bulunan z22 20 MB kullanılabilen 32 MB dahili hafıza ve 200 MHz SAmsung ARm işlmci bulunmakta. Tüm Zire lerde olduğu gibi bu modelde de herhangi bir genişleme yuvası bulunmamakta.Kullanıcı profili açısından Z22; 90 lı ylların sonundaki M100 ün günümüzdeki muadili gibi görünüyor.
Zire 22 nin en önemli özelliği 99 USd lik fiyatıyla en ucuz ve 100 USD nın altında ilk renkli cep bilgisayarı olması.
İşletim sistemi PalmOS Garnet V5.4.9 olacak olan TX in 312MHz Xscale işlemcisi olacak ve 128 MB dahili hafızası bulunacak. 802.11b WiFi ve Bluetooth 1.1 desteği bulunan cihazın, tüm orta ve üst model Palm lerde olduğu gibi SDIO genişleme yuvası bulunmakta. ABD satış fiyatı 299 USD olarak beklenen cihaz T5 in devamı gibi duruyor.
Kişisel yorum katmak gerekirse; T5 te tek eksik gibi görünen ses kaydı özelliğinin bu cihazda da olmaması eksi puan gibi görünüyor. Tabi ki WiFi nin varlığı da çok büyük bir artı puan.
Palm Zire 22Zire serisinin devamı olan ve 160x160 ekran çözünürlüğü ve 4096 renk desteği bulunan z22 20 MB kullanılabilen 32 MB dahili hafıza ve 200 MHz SAmsung ARm işlmci bulunmakta. Tüm Zire lerde olduğu gibi bu modelde de herhangi bir genişleme yuvası bulunmamakta.Kullanıcı profili açısından Z22; 90 lı ylların sonundaki M100 ün günümüzdeki muadili gibi görünüyor.
Zire 22 nin en önemli özelliği 99 USd lik fiyatıyla en ucuz ve 100 USD nın altında ilk renkli cep bilgisayarı olması.