Özür suç için, soykırım için değil

Sponsorlu Bağlantılar

haydaravısyon

haydaravısyon

Üye
    Konu Sahibi
Özür suç için, soykırım için değil
Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç’in, Srebrenitsa’da yaşananlardan dolayı özür dilemesine ilişkin, “Nikoliç, işlenen suçlar için özür diledi, soykırım için değil. Suç işlemek ve soykırım yapmak aynı şey değil” şeklinde konuştu.
Tomislav Nikoliç’ten “Srebrenitsa” özrü
Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç, Srebrenitsa’da yaşananlardan dolayı, Sırbistan adına özür dilediğini belirtti. Bosna Hersek devlet televizyonu BHT’ye konuk olan Nikoliç, Srebrenitsa’da yaşanan olaylarla ilgili, “Diz çöküyorum ve Srebrenitsa’da yaşanan zulümden dolayı Sırbistan adına af diliyorum. Devletim ve halkım adına bazı kişilerin yaptığı zulümden dolayı özür diliyorum” dedi. Nikoliç ayırca, Bosna Hersek’i oluşturan iki entisiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti’nde yaşayan Sırplar’ın da kendisinin gözünde “Bosnalı” olduğunu söyledi.
SPASOJEVIC: ARTIK KATLİAMLAR OLMASIN
Sırbistan’ın Ankara Büyükelçisi Dusan Spasojevic, Trabzon Valisi Recep Kızılcık’ı makamında ziyaret etti. Büyükelçi Spasojevic, ziyaretin ardından gazetecilerin, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç’in Srebrenitsa’da yaşananlardan dolayı özür dilemesine ilişkin sorularını, cevapladı. Spasojevic, “Bizim devlet, hükümet olarak verdiğimiz siyasi mesaj, bundan sonra bu tür katliamların olmaması yönündedir. Hangi etnisiteden gelirse gelsin, toplumun barış içinde birlikte yaşamasının yolunu bulmaktır, temin etmektir” ifadelerini kullandı.
SUBAŞİÇ: SOYKIRIM SUÇLULARI YAKALANSIN
Srebrenitsa ve Jepa Anneleri Derneği Başkanı Munira Subaşiç, Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikoliç’in, Srebrenitsa’da yaşananlardan dolayı özür dilemesine ilişkin, “Nikoliç, işlenen suçlar için özür diledi, soykırım için değil. Suç işlemek ve soykırım yapmak aynı şey değil” dedi. Subaşiç, Nikoliç’in açıklamalarının önemli bir adım olduğunu, ancak yeterli olmadığını belirtti. Subaşiç, “Nikoliç, Bosna’da savaşanlardan biri. Çocuklarımızın mezarlarının yerini söyleyip, soykırım nedeniyle suçlu olan ve hala Sırbistan’da bulunan kişileri yakalasın. O zaman özrünün dürüst olduğuna inanırız” diye konuştu.