Haber Özel ROM Geliştiricileri, Galaxy S III için TouchWiz Yüklü Android 4.4 Çalışmalarına Başladı

Sponsorlu Bağlantılar

AdemOyuklu

Üye
    Konu Sahibi
Özel ROM Geliştiricileri, Galaxy S III için TouchWiz Yüklü Android 4.4 Çalışmalarına Başladı


2012 yılında tanıtılan ve elde ettiği satış rakamlarıyla mobil dünyasının en popüler telefonlarından biri olmayı başaran Samsung Galaxy S III için bildiğiniz üzere resmi güncelleme desteği geçtiğimiz günlerde sona erdi. Samsung yaptığı kısa bir açıklamayla Galaxy S III’te yer alan donanımın (1GB RAM) Android 4.4 çalıştırmak için yeterli olmadığını ve bu sebeple güncelleme dışında tutulduğunu bildirmişti. Android 4.4 KitKat her ne kadar 512MB RAM’e sahip cihazlarda stabil çalışacak şekilde tasarlanmış olsa da, işin içine TouchWiz arayüzü özelleştirmeleri girince değil 1GB RAM, 2/3GB’ye sahip Samsung cihazları bile arayüzde takılmalar yaşamaktadır. Galaxy S5′te söz konuus arayüz daha da hafifleşti ancak Samsung’un bu arayüzü Galaxy S III’e sunması satış planları açısından olumsuz bir durum ortaya çıkaracaktır.


Samsung’un resmi güncelleme desteğine son vermesiyle beraber Galaxy S III’e TouchWiz yüklü Android 4.4′ü yükleme konusunda bazı geliştiricilerin kararlı olduklarını görüyoruz. XDA Geliştiriciler Forumu’nun önde gelen üyelerinden Kryten2k35, arter97, forumber2 (Türk geliştirici) ve JustArchi, Galaxy Note II için yayınlanan Android 4.4 yazılımını Galaxy S III’e uyarlama çalışmalarına başladı ve ilk test ROM yayınlandı.

Galaxy Note II zaten resmi olarak Android 4.4 güncellemesini kavuştu. Güncellemenin ilerleyen haftalarda dünya geneline yayılması bekleniyor. Galaxy Note II ve Galaxy S III’ün donanım benzerliği dikkate alındığında Galaxy Note II için yayınlanan ROM’un Galaxy S III’e uyarlanması pek de uzun sürmedi.

Galaxy S III’ün eMMC yongası Galaxy Note II için hazırlanan Android 4.4 ROM’unu düzgün bir şekilde çalıştırmak için yeterli büyüklüğe sahip değil. Dolayısıyla bu bölümde hile yapıldı.

ROM’un Galaxy S III’e uyarlanmasından sonra planlandığı şekilde birçok özelliğin çalıştığı görüldü, fakat GPS ve sensörlerin ise çalışmadığı tespit edilmiş. Halen geliştirilmekte olan ROM’un ilerleyen günlerde daha stabil ve kararlı hale gelmesi bekleniyor.

Günlük kullanımda kimi hatalar alabileceğiniz ROM’u Galaxy S III’e yüklemek isterseniz gerekli olan yazılımı indirebilirsiniz.

Not: Yükleme işlemi özel bir Recovery Modunda yapılacaktır.

XDA Forum konusu:

Alt bölümden ROM’un yüklendiği Galaxy S III videosuna göz atabilirsiniz.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız
 
  • Beğen
Tepkiler: Portagas


IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye
Romu yukledik bizim bi elemana. Su sensorler haric hersey bomba gibi calisyor ram kullanimi cihaz bostayken 500den oteye gitmiyor
 
  • Beğen
Tepkiler: Kontrol
Kontrol

Kontrol

Üye
sadece telefon(tus) ekranının DPI düşük geldi ufak kalıyor bir de wifi bağlanmıyordu bende bir de yurt dışı diye ana bant sıkıntı çıkardı onun dışında rom çok hızlı, onca uygulama açtım hic kasma olmadi
 

wandam

Üye
bende yükledim ama imei de sorun çıktı şebeke gitti. sizde de aynı sorun oldumu yada çözümü varmı bu rom u yükledikten sonra şebeke çözümü ?
 

ciwano0114

Üye
Sorunsuz olduğu zaman rom bölümün de bekleriz. . . . .
 
IchigoKurosaki

IchigoKurosaki

Üye

MaxipmaN

Üye
denemek için erken bence acele etmemek lazım
 
Kontrol

Kontrol

Üye
stabil hale gelene kadar acele etmeyin bence ;)
 


Üst Alt