Oyunlar için artık çift çekirdekli CPU şart olacak!!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
lyon_69

lyon_69

Üye
    Konu Sahibi
Oyunlar için artık çift çekirdekli CPU şart olacak!!
Assasin's Creed'in sistem gereksinimlerinde "çift çekirdekli veya daha iyi işlemci" , bundan sonra çıkacak iyi oyunlarda da benzer bir gereksinimin olacağını bizlere gösteriyor. Yeni aldığımız sistemler artık hep çift çekirdekli; o yüzden eskisi gibi işlemci seçerken fiyat faktörü önemli değil. Hem Intel'in hem de AMD'nin giriş seviyesi işlemcileri bile çift çekirdekli. Örneğin Inte Core 2 Duo ; AMD Athlon 64 X2 4400+ işlemci de yine .
Bir süre önceye kadar çok çekirdekli işlemcilerden yararlanan oyun sayısı çok azdı; oyunlar için önemli olan işlemcinin kaç MHz'de çalıştığı idi. Bu son oyunlarla yavaş yavaş değişmişti. Henüz 4 çekirdeği tam olarak kullanan oyun yok ancak yavaş yavaş bu da değişecektir.
HardOCP, Assasin's Creed oyunu ile güzel bir test . GeForce 9800 GX2 grafik kartı ile çift çekirdekli işlemciyle ve bu çekirdeklerden birisini iptal ederek test yapmış. 1600×1200 gibi GPU darboğazının olduğu bir çözünürlükte bile performansın ciddi farkettiğini görmüşler:

Tablo:
Güncel oyunlar ile çift çekirdek / tek çekirdek farkını ortaya koyan bir test yapmamız gerekiyor bizim de.

OGUZ_87

OGUZ_87

Üye
paylaşım için saol ben de çok iyi bi sistem var ama şimdilik tabi bi kaç seneye kalmaz o da çöp olur

parson53

parson53

Üye
valla benim pc ıntel core duo 2 e4500 2.80ghz 2.81 ghz 1gb ekran kartı 2gb ram

Soneday

Soneday

Üye
benimki çift çekirdek ama bi faydasını göremedim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt