Tavsiye Asus Fonepad 7 İncelemesi

Sponsorlu Bağlantılar

MuesTie

MuesTie

Üye
    Konu Sahibi
Asus Fonepad 7 İncelemesi
Merhaba arkadaşlar bu yazımızda Asus Fonepad 7 inceliyeceğiz. K00E model adıyla satılan cihazın özelliklerine baktığımız zaman adından da anlaşılacağı üzere 7 inç büyüklüğünde bir tablet telefon olduğunu görüyoruz. Tablet telefon diyorum çünkü incelediğimiz cihaza sim kart takıp telefonda yaptığımız işlemler yapılabiliyor.



Fotoğrafta gözüktüğü üzere micro sim girişi olan tablette hem internet hem arama hem de mesajlaşma yapılabiliyor. Telefondan tek farkı sadece boyutu. Kutunun içinden çıkan ataç yardımıyla açılıp sim kart takılıyor. 800 x 1280 çözünürlüğe sahip 216 ppı IPS panel kullanılmış. Kullanım deneyimime dayanarak söyleyebilirim ki fiyatına göre ortalama üstü bir ekran kalitesine sahip olan tablette maalesef parlak ekran kullanılmış ve parmak izi bırakıyor. Ekran multitouch yani çoklu dokunmayı destekliyor. Tabletimiz 10.5 mm kalınlığa sahip.


Bu tablette 3950 mAh pil kullanılmış. Pil ömrüne baktığımız zaman gayet başarılı bulduğumu söylemeliyim.Hiç kullanılmadığı zaman 0’a yakın pil tüketimi sununuyor. Ortalama bir kullanım ile 2.5 gün kullandığımı söyleyebilirim. Oyun oynadığımız zaman ki -Asphalt 8,Real Racing 3 , Modern Combat 4- büyük oyunlarla aynı gün içinde sabah 8 den öğlen 12 ye öğlen 2 den 5 e kadar oynadığım zaman %24 sarjı kalmıştı bu tablette en çok hoşuma giden şeylerden bir tanesi pil ömrü oldu.


Cihazda ön ve arka olmak üzere 2 tane kamera kullanışmış. Arka kamera 5 mp , ön kamera 2 mp çözünürlüğe sahip. Görüntü kalitesine gelince ön kamerada her ne kadar noisler olsada arka kamerası bu fiyata göre başarılı sayılabilir. 8 / 16 / 32 gb modelleri var ve microsd kart desteği var. Sonic Master ses teknolojisi kullanılmış. Çift hoparlöre ve stereo çıkışa sahip tablette ses kalitesinin çok iyi olduğunu söyleyebilirim fakat şunu da eklemeliyim ki ses çıkışı yeterince yüksek değil fakat kulaklıkla kullanıldığı zamanda başarılı sonuçlar alınabiliyor.


Donanımsal özelliklere geçtiğimizde ise 1.6 ghz hızına sahip 32 bitlik çift çekirdekli İntel Atom Z2560 işlemci tercih edilmiş. Çift çekirdek deyince herkesin durduğuna eminim çünkü bu fiyata herkes quad core işlemci bekliyordur. Fakat şöyle bi durum var ki 4 çekirdekli işlemcilerden çok daha güçlü olduğunu benchmark testlerinde ispatlıyor. İşlemciye ait yazılımsal teknolojiler var buların en önemlilerinden biride Intel Hyper-Threading teknolojisi bu ne demek derseniz her fiziksel çekirdek için iki işlem parçacığı sağlar. Daha fazla iş parçacığına bölünen uygulamalar aynı anda daha fazla iş yaparak görevlerini daha kısa sürede tamamlar. Anlamayanlar için şöyle anlatmalıyım ki işlemler çekirdeklere eşit miktarda ulaşıyor ve eşit miktarda bölünüyor öyle işleniyor böylece dar boğaz oluşmuyor ve işlemci 4 çekirdekli gibi çalışıyor ki zaten bazı programlarda 4 çekirdek varmış gibi gözüküyor.





HD ses teknolojisi ile kulaklık takılıyken kulaklıkta ki noise yani gürültü tamamen kapatılıyor en çok beğendiğim özelliklerden biride bu yani kulaklık takılı halde bir şey açık değilken (Müzik,video vb) kulağınıza asla o rahatsız edici ses gelmiyor.

Grafik birimine baktığımız zaman PowerVR SGX 544MP modelli GPU kullanılmış. Open GL 2.0 desteği sunuyor ve ortalama bir performansa sahip GPU’muz söylemeliyim ki işlemciyle beraber tüm uygulamaları rahatlıkla çalıştırabiliyor. Atutunun grafik testinden 2539 puan aldı ki bu puan gayet başarılı bir puan. 1 GB ram kullanılmış aslında düşük gibi gözükse de gayet yeterli bir ram dar boğaz oluşturmuyor. Yazılımsal olarak baktığımız zaman bu tabletin Asus ve Intel gibi 2 dev firmanın ortak çalışmasının sonucu ortaya çıktığını hatırlatmak isterim. Hemen bunu neden söylediğimide açıklayım. Çoğunuzunda bildiği gibi android platformunda güncelleme çok önemli ve bu güncelleme olayı işlemci üreticisi ve tableti üreten firmayla alakalı bi durum. Sürüm güncellemelerinde işlemci üreticisi yeni sürüme göre kod yazar bunu bu işlemciyi kullanan cihaz üreticilerine dağıtır bu üreticilerde bu kodları kendine ve cihazına uyarlayarak güncellemeyi cihazlarla paylaşırlar. Yazılım güncellemeleri iste tamamen üreticiyle alakalı bi durumdur. Yeni cihaz olmasına rağmen elime alır almaz 2 gün içerisinde 2 yazılım bir sürüm güncelleşmesi geldi. Şuanda 4.3 sürümünü kullanıyor fakat yakın zamanda İntel ve Asus’un çalışmasıyla 4.4 e geçeceğine herkes hem fikir. Bu kadar işlemciden sürümünden bahsetmişken benchmark skorlarını vermemek olmaz.

Asus’un tablette kendine ait yazılımları var güvenlikle alakası olsun yazıp çizmeyle alakalı olsun hatta video düzenleme aracına kadar her şey var. Çoklu pencere olayı var herhangi bir uygulama açıkken hesap makinası vb uygulamaları küçük bir ekranda açabiliyoruz



Genel olarak özetlemek gerekirse elle tutuşu gayet rahat ve ele oturuyor. Şunu söylemeliyim ki bu fiyata bu performansta alınabilecek en iyi android cihazlardan bir tanesi. Yazılımsal olarak performansı çok fazla desteklenmiş Asus’un farkı burda ileri çıkıyor. Bazıları çerçeveyi çok kalın buluyorlar fakat eller tam oturuyor ekran çok büyük olmadığı için eğer çerçeve ince olsaydı elin yanlışlıkla değmesi, temas etmesi kaçınılmaz olurdu fakat kalın olduğu için çok basit görünüyor bir Asus logosu hiçte fena olmazdı diyorum aslında. Bir eleştireceğim noktada ekranın parmak izi bırakması maalesef biraz fazla parmak iziniz kalıyor bunun dışında bu fiyata alabileceğiniz bir tablette veya telefonda bulamayacağınız tabiri caiz ise bir sürü özellik bulunuyor. Yani tam bir fiyat performans cihazı.


Kutu İçeriği




Resim Galerisi:













Mustafa Top-Talha Burak Kılıç
 

Benzer Konular



Üst Alt