Oyun oynarken gri ekran geliyor

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
Oyun oynarken gri ekran geliyor
Merhaba arkadaşlar.

Ben ati radeon HD 4600 series ekran kartını kullanıyorum.Birkaç gün önce darksiders ve batman arkham asylum oyununu indirdim.Yükledim ve 2 oyundada oynadıktan 10 dk sonra gri ekran çıkıyor ve yatay koyu gri çizgiler çıkıyor!Deliricem biri yardım etsin her gri ekran çıktığında bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum oyunun i ile alakalı olabilceğini düşündüm değiştirdim i bu seferde kahverengi ekran çıktı ve sonra yine gri.Ekran kartı güncellemelerine baktım güncelleme yok.Ne yapıcam biri yardım etsin lütfen! böyle güzel ekran kartlarına sahip bi şirketin bu kadar küçük saçma bir hata yapmasından nefret ediyorum!:off::off:

fullwar

fullwar

Üye
Dostum sorunun büyük ihtimalle ekran kartının fazla ısınması yada transistörlere fazla güç binmesinden kaynaklanabilir. Söylediklerim çok büyük ihtimal fana bağlı. Fan bazlı olmayan sistem ısınmalarıda olabilir. Ekran kartının sıcaklığını kontrol et. Normal değerlerin üzerindeyse dediğim tahmin tutacaktır. Ekran kartının garantisi devam ediyorsa eğer servise vermeni tavsiye ederim. RV700 Chipsetli HD 4600 serisi 2008 çıkışlı kartlardır ve ne zaman aldığını bilmemekle beraber garantini kontrol etsen iyi olur. Eğer garantisi yoksa daha güçlü bir fanla deneme yapabilirsin.

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
İlkten baktığın için teşekkürler :) dediklerine bakacağım ve daha demin benim bilgisayarıma uygun catalyst control center indirdim kurdum ve girdim batman arkham asylum oyununa bu sefer oyun 10 dk oynadıktan sonra takıldı sonra mavi bi ekran geldi crash felan yazıyordu tam okuyamadım çıktı ve sonra windowsu olağan şekilde başlat yeri geldi ne bu olay anlamadım ya

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi

işte o ekran bu

India

India

Üye
yüklediğin oyunlar sistemi çok zorlamış olabilir bence o oyunlardan vazgeç :)

fullwar

fullwar

Üye
yüklediğin oyunlar sistemi çok zorlamış olabilir bence o oyunlardan vazgeç :)

Oyunlarla ilgisi yok sorun donanımsal. Her PC bileşeni kendi limitlerinde çalışacak şekilde tasarlanr ve daha güçlü sistem isteyen oyuna göre çalışmaz. Oyun nekadar güç istesede sistem limitine gelince ilerlemeyi durdurur ve o oyun o sisteme göre çalışır. Mavi ekran sorununa gelirsek; bu sorunun genelde tam tanımı yoktur. Genel anlamda HDD yüzünden verdiğini biliyoruz. Mavi ekrandan kurtulmak için yapılabilecekler arasında temiz bir Windows kurulumu, daha önce disk birleştirme, tüm sürücülerin sıfırdan temiz bir şekilde yüklenmesi ve uyumsuz sürücü ve programların kaldırılması olabilir. ATI'nin driver yapamama özrü bulunuyor ne yazıkki. Stabil çalışan bir driverı yok gibi. Mavi ekranda driverla ilgili bir sorunu yazmış oraya ama dediğim gibi hepsinin ortak paydası ekran kartın. Fakat bunlar oyunda gri ekran almanla ilgili değil. Gri ekran almanın tek sebebi donanımsal yani ekran kartında oluşan bir sorun. Ekran kartı GPU, Core, genel sıcaklıklarını yazarsan yine bakarız. Sen genede şunu yap 3DMark Vantage yazılımını işletim sistemi versiyonuna göre indir ve sistemini test et. 3DMark özellikle son testlerde sistemini köküne kadar zorlayacaktır, aynı sorun videolar sırasındada meydana gelirse yeni bir ekran kartı ufukta gözükür. Aynı sorun bendede vardı ve garanti kapsamında değişim yapmıştım. Hatta aynı kart olmadığı için yerine bana daha üst bir kart vermişlerdi. Şu an ise 2 tane Nvdia Galaxy GTX 260+ kartımla huzurluyum.

Lykia

Lykia

Üye
ekran kartın fazla ısınıyo aynen .pervanesi kopmuş olabilir yada arka tarafı kapalıysa bilgisayarın işini zorlaştırır .benimde olmuştum şimdi 127 mb lık ekran kartına kaldım :/

delrico

delrico

Emekli Yönetici
format atmayı denedin mi eğer denemediysen format attıktan sonra oyunları kurmanı tavsiye ederim;)

sekinardi

sekinardi

Üye
bendede ayni sorun var bilg; kapatip actiktan sonra sorunsuz calisiyo

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
Bilgisayara hiç format atmadım aldığımda win7'ydi hala öyle :) bu konuyu açtığımdan beri bütün heryere baktım ati nin forum sinde bile konu açtım cevap yok delirdim artık bu nedir ya ? ne yapsam düzelir şimdi yeni ekran kartı alsam sorun onda değilse ne yapıcam zaten ekran kartındanda anladığım yok . veya formatmı atsam ne yapsam çaresizim... bu ekran kartını yapanın ben...

fullwar

fullwar

Üye
Bilgisayara hiç format atmadım aldığımda win7'ydi hala öyle :) bu konuyu açtığımdan beri bütün heryere baktım ati nin forum sinde bile konu açtım cevap yok delirdim artık bu nedir ya ? ne yapsam düzelir şimdi yeni ekran kartı alsam sorun onda değilse ne yapıcam zaten ekran kartındanda anladığım yok . veya formatmı atsam ne yapsam çaresizim... bu ekran kartını yapanın ben...

Birkaç mesaj üstte zaten detaylı olarak yazmıştım. Söylediklerimi yaparsan sorununu anlayabiliriz. Şunuda unutmuşum ekran kartı ve işlemcinin fanını en son ne zaman temizledin? Fanların ve soğutucuların temizliği hayati öneme sahiptir. Ekran kartı ve işlemcini hatta yapabiliyorsan powerını temizle. Bilgisayarlar sonsuza dek çalışacak şekilde tasarlanmaz ve en fazla 6 ayda bir periyodik bakımdan geçirilmelidirler.

sakaryam54500

Üye
mavi ekran oyundanda olur ben eskiden pes 2010 oynarken sistemim yetmiyordu durdur yeniden dene yoksay secenekleri cıkıyordu yoksay deyip oyuna giriyordum belli bir bölümden sonra mavi ekran veriyordu oyundan olabilir

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
Eray kardeş ilkten yardımların için çok teşekkürler bu sorunu baya araştırdım BSOD diye bi sorun blue screen of death mıydı neydi açılımı garip bişey anlamadım. Sorun donanımsalda yazılımsalda olabilirmiş bide pc bu hatayı verince servise yollayın diyorlar çözümü zor gibi bişey. bende yetkili servise gönderdim kasayı bakalım 6 gündür yok ben kafayı üşütmeden gelirse iyidir. Konuda yardımcı olanlarda sağolsun :)

fullwar

fullwar

Üye
Eray kardeş ilkten yardımların için çok teşekkürler bu sorunu baya araştırdım BSOD diye bi sorun blue screen of death mıydı neydi açılımı garip bişey anlamadım. Sorun donanımsalda yazılımsalda olabilirmiş bide pc bu hatayı verince servise yollayın diyorlar çözümü zor gibi bişey. bende yetkili servise gönderdim kasayı bakalım 6 gündür yok ben kafayı üşütmeden gelirse iyidir. Konuda yardımcı olanlarda sağolsun :)

Garanti süren verdiğin günden itibaren 30 iş günüdür. Bu süre bitiminde eğer gelmsezse verdiğin yere gidip sorun neyse yenisini alıyorum eskisi size kalsın diyebilirsin. 30 günden sonra yenisini vermek zorundalar.

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
Garanti süren verdiğin günden itibaren 30 iş günüdür. Bu süre bitiminde eğer gelmsezse verdiğin yere gidip sorun neyse yenisini alıyorum eskisi size kalsın diyebilirsin. 30 günden sonra yenisini vermek zorundalar.

Abi ben deliricem ya yemin ediyorum deliricem ya pc geldi servisten oyunu yükledim bu sefer siyah ekran hatası çıkıyor ya düzelmemiş bilgisayar ben böyle işin içine ediyim ya ... Allah'ım sen bana sabır ver

fullwar

fullwar

Üye
Servisten teslim alırken sana ne dediler? Yani sorun neymiş? Ne yapmışlar? Bazı teknik servislerde muhteşem bir müşteri memnuniyetiyle hiç dokunmadan geri gönderiyorlar. Bu arkadaşların şu an kulağı çınlıyordur umarım.

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
Tamam sorun çözüldü :D yav okadar 2 ay uğraştım mavi ekran , gri ekran dedim yine götürdüm servise adam oyunlara baktı exe uzantısı sorunluymuş düzeltti pcde sorun felan yokmuş.Yok böyle olay ya

fullwar

fullwar

Üye
Tamam sorun çözüldü :D yav okadar 2 ay uğraştım mavi ekran , gri ekran dedim yine götürdüm servise adam oyunlara baktı exe uzantısı sorunluymuş düzeltti pcde sorun felan yokmuş.Yok böyle olay ya

Pek sanmıyorum ama dediğin gibi olsun. Güle güle oyna. :)

cengizx1

cengizx1

Üye
yukledıgın bırseylerden kaynaklanıyor

ayberkev

ayberkev

Üye
    Konu Sahibi
Teşekkür ederim :) adam orda nba 2k12 yi düzeltti eve geldim hemen bi dışarı çıktım batman arkham asylum ve arkham city satın aldım geldim yükledim sorun çıkmadı darksiders oyunundada veriyordu o sorunu onuda satın aldım ondada bi sorun vermedi adam internetten indirince exe uzantılarında sorun oluyor felan dedi.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt