Oyun için sadece ekran kartı ve ram yeterli olur mu?

Sponsorlu Bağlantılar

MetQ7

MetQ7

Üye
    Konu Sahibi
Oyun için sadece ekran kartı ve ram yeterli olur mu?
Arkadaşlar merhaba. Benim eski bir masaüstü bilgisayarım var. Hatta bayadır kullanmıyorum. Format falan atılması gerekiyor. Neyse ben şimdi 8 gb ram + asus gtx 750 ti 2 gb ekran kartı almayı düşünüyorum. Oyun için sadece bu ikisi yeterli mi yoksa başka değiştirmem gereken parçalarda olucak mı? İşlemcim falanda eski mesela.

-Emre

-Emre

Üye
İşlemci ne? Dar boğaz yapabilir o kart sistemini. Bence en baştan topla, hatta amd topla r9 270 çok daha ekonomik ve performanslı olur. Yanına da amd 6300 oldu mu tamam.

Jan

Jan

Üye
Ekran kartı yeterli olabilir diye biliyorum

-Emre

-Emre

Üye
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
Jan

Jan

Üye
Desene yanlış biliyor muşum :) ama Emre hep benim sözde akşama kadar pc başında ölen arkadaşlarımdan duyduğum şeyler bende oyun için soruyordum ekran kartımı soruyorlardı ve ekran kartın yüksek olsun her oyunu oynarsın diyorlardı :/ demekki alakası yokmuş kardeşim sağolasın

• Beğen
Tepkiler: -Emre
-Emre

-Emre

Üye
Desene yanlış biliyor muşum :) ama Emre hep benim sözde akşama kadar pc başında ölen arkadaşlarımdan duyduğum şeyler bende oyun için soruyordum ekran kartımı soruyorlardı ve ekran kartın yüksek olsun her oyunu oynarsın diyorlardı :/ demekki alakası yokmuş kardeşim sağolasın

Estağfurullah. Alakası var elbette ama işlemcin de önemli

Jan

Jan

Üye
Anladım kardeşim tşk ederim bilgilendirdiğin için ..

MetQ7

MetQ7

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkür ederim. İşlemcim yanlış hatırlamıyorsam intel core 2 işlemciydi. Ekran kartı yüksek, işlemci eski olursa oyunlarda takılma mı yapar yani?

-Emre

-Emre

Üye
Arkadaşlar herkese cevapları için teşekkür ederim. İşlemcim yanlış hatırlamıyorsam intel core 2 işlemciydi. Ekran kartı yüksek, işlemci eski olursa oyunlarda takılma mı yapar yani?
Core 2 duo çok eski Nesil bi işlemci. Sana tavsiyem yeni sistem toplaman. Adm 6300 ve r9 270 senin işini görecektir.

MetQ7

MetQ7

Üye
    Konu Sahibi
Core 2 duo çok eski Nesil bi işlemci. Sana tavsiyem yeni sistem toplaman. Adm 6300 ve r9 270 senin işini görecektir.

Sadece bu ikisi yeter mi yoksa anakart değişmeside gerekiyor mu?

-Emre

-Emre

Üye
İşlemcinin soketine bağlı. Ama intel anakarta amd işlemci takamazsın.

teknolojibaronu

teknolojibaronu

Üye
Emre bende bu yaz sistem toplamak istiyorum da benim için bir ilk olacak :D konu açtığımda beklerim.
Konuya gelirsek işlemci de ekran kartı ile orantılı olması lazım. Herşey dengi dengine. :oke:

• Beğen
Tepkiler: -Emre
Jelly Beanci

Jelly Beanci

Üye
İşlemci dar boğazını anlatayım

Şimdi oyunlarda belli sahneleri işlerken
Bazı görevleri işlemci bazı görevleri ise grafik işlemci alır
Örn oyundaki objelerin hareketini işlemci kaplamalarının gölgelendirilmesini grafik işlemci yapar
Eğer grafik işlemci işlemciden çok daha üstü ise (veya tam tersi)
İşlemci ekran kartına yetişemez
Bu yüzden ekran kartı kareleri eş zamanlı çizmesi gerektiği için işlemciyi bekler ve ekran kartından tam performans alamazsınız

Yani işlemciyi q6600 veya üstü
Rami en az 4 ve ekran kartını 750ti alırsanız baya bi süre daha idare eder eğer yeni bi sistem toplayacaksın yardımcı olurum

Üst Alt