Oyun amaçlı bir pc toplamak istiyorum..Yardım..

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

evliya53

Üye
    Konu Sahibi
Oyun amaçlı bir pc toplamak istiyorum..Yardım..
Merhaba arkadaşlar oyun amaçlı , bana önümüzdeki 3-4 sene oyunlarda sıkıntı yaratmayacak bir pc toplamak istiyorum.Yani Cod 7, Cryssis 2 gibi oyunları çok rahat çalıştırabilecek bir pc. Bütçe 2200-2700 arası.Ben her ne kadar bilgisiz olmasam da çok fazla kurdu değilim pc toplamanın o yüzden yardımlarınızı bekliyorum..Birde bir sorum olacak Amd işlemcilerin çok çabuk ısınıp,Intel'e göre daha kısa ömürlü olduğunu duydum.? Şimdiden teşekkür ediyorum.. Malum pederi ikna etmek zor oldu ama takdiri görünce yelkenleri suya indirdi :D

arkadaşlar lütfen yardım edecek yok mu.?

Perfect!

Üye

bunlara bak istersen

--------------- Ekleme ---------------

fiyatı ne oldu bilmiyorum ama parçalar fena değil. yinede bulunduğun yerdeki bir bilgisayarcıya danış. net üzerinden alıp kendin uğraşmanı tavsiye etmem. bilgisayarcıya istediğin parçaları söylersen zaten yardımcı olur.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
işlemci
anakart
ekran kartı
ram
hdd

monitör ve bilgisayar kasasını secmek sana kalmıs birşey.Ama kasa olarak en az 600w power olması gerekir
bunu alabilirsin
monitörsüz 2000 tl e geliyor bunlar.

Perfect!

Üye
sata3 anakarta sata 2 hdd olurmu ?

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
çalısır calısmasınada sata II performansında calısır.

Buda sata 3 olan hdd bu daha iyidir.

Perfect!

Üye
ona emin olamadım işte. çalışırsa sorun yok. ama almışken sata 3 alsın iyidir ya

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
yok yok calısır da bi anlık dalgınlıkla sata II koymusum.Dimi anakart sata 3 desteklerken adama sata ıı öneriyorz:D

Perfect!

Üye

2TB ... oyun çok yükleyecekse sıkıntı olmasın sonra :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
Parası varsa daha iyi alsın:ehe

Perfect!

Üye
2700 diyor adam :D

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
:ehe

evliya53

Üye
    Konu Sahibi
saolasınız arkadaşlar da ben çok film falan hastası değilim, en fazla 5-6 oyun yüklerim ama cod 7, crysis2 falan :D , önerileriniz için teşekkürler ama aklıma hep şu soru geliyor bu forumda bazılarının oyun için nvidianın biçilmiş kaftan olduğunu söylüyorlardı? bide bi arkadaş netten aramak pek yararlı olmaz demiş doğrudur ama şimdi görüyoruz bazı arkadaşlar tanıdığa toplattırdık memnun değiliz diyorlar o yüzden ben buradaki arkadaşlardan yardım istedim..Ayrıca oc için deuygun olacak değil mi önerdikleriniz ?

Perfect!

Üye
oc içinde olur...

tanıdığa toplatma zaten. parçaları kendin seç ancak birleştirme işini bilgisayarcı yada bi bilen yapsın. hatta siparişide o şekilde yap derim. en azında hata olasılığı en aza indirirsin ve olacak hatada sen uğraşmazsın verirsin yaparlar.

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
bak sana söyle diyebilirim.Bilgisayarı bilmeden direk alırsan o adam seni tabi ki kazıklar.Toplama pc her zaman daha ucuz ve performanslıdır.İçindeki markalara güvenebiliyorsun en azından.Ama Normal pc lerde ise işletim sistemine para veriyorsun markasına para veriyorsun neden fazla para veresin ki?
Nvidia icin sunu söyleyebilirim.Ati kadar hızlı değillerdir ama oyunlardaki fps oranı ati ye göre cok yüksek.Bazılarıda sunu diyebilir.Amd ve nvidia gitmez diye.Buna kulak aldırma o kadar pc topladım cok amd ve nvidia pc yaptım ve herkes memnun.Sana önerdiğim nvidia kart cok iyidir.Hızlı bi karttır.

evliya53

Üye
    Konu Sahibi
valla bayağı şüphem vardı ati ve amd den açıklamalarınız için teşekkür ederim.Ben zaten parçaları kendim birleştirmem imkansız.Onu da tanıdığa birleştiriririm :D Bide bu sisteme hangi işletim sistemi iyi gider windows 8 falan internette bişey duydum ve windows 7 olacaksa da asla home yükleme diyorlar siz ne dersiniz ?

Perfect!

Üye
win 8 deneme daha

win7 kurabilirsin ki elimde olsa kuracam kendi bilgisayarıma bile. ( herkes sistemden yiyor desede bence güzel çalışıyo.)

birde amd önermem ben genelde. işlem kısıtlaması getiriyo resmen ve hızlı değil . ben Intel Core 2 Quad önerdim ancak i7 tabanlı anakart alırım dersen i7 de öneririm. ama uyum ön planda olduğu için bu daha iyi performans sağlar bence.

ha birde bütün parçaları kendin alıp birleştirceksen yanında termal macunda sipariş et. sonra yakma.

evliya53

Üye
    Konu Sahibi
benim kendim birleştirmem imkansız birine birleştitecez artık ..

PhyscoDevil

PhyscoDevil

Üye
win7 ultimate 7600 x86 veya x64 kur.

amd cok iyidir eskisi gibi deil.Cok hızlıdır yavas deillerdir.

evliya53

Üye
    Konu Sahibi
cod 7 win 7 de sorun çıkarıyomuş arkadaşımda da win 7 var pc nin özellikleri de çok ii ama çok kasıyor oyunda?

Perfect!

Üye
win7 ultimate 7600 x86 veya x64 kur.

amd cok iyidir eskisi gibi deil.Cok hızlıdır yavas deillerdir.

vala ben yenileride denedim benim p4 işlemci bile yeni amd den daha iyi işlem yapıyo. oyun açmaz belki ama iyi yani.
ama tabi sana kalmış artık.

cod 7 win 7 de sorun çıkarıyomuş arkadaşımda da win 7 var pc nin özellikleri de çok ii ama çok kasıyor oyunda?

64bit win 7 kurmanı öneririm. tabi donanımlar önemli kasmasında. oyunların istediği (atıyorum) 1gb ekran kartı değil mesela model istiyor direk. sırf bir alt model diye oyunun açılmadığını gördüm.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt