pRime.
Üye
"öyle bişey yok" dediğin benim yazımda geçenler mi yoksa konuda verilen dosyaların içeriği mi?
Overclock zor bir iş değildir fakat symbianda yapılması zordur. Kernel dosyalarıyla oynamayı gerektirir. Bu pakette olduğu gibi bir .txt dosyasıyla YAPILAMAZ. Ayrıca overclock ne kadar çok yaparsanız o kadar stabillik gider. En doğrusu cfw yaparken cpu kullanımı değerini %100 vererek GPU'yu açmaktır.
----------Eklendi @ 10:53:53 ---------- Yazıldı @ 10:52:13 ----------
Katılıyorum. Telefon sıcaklığını ölçmek için TempMeter ve cpu ayarlamak için SetCPU kullanıyorlar androidde.
dostum sen benim verdiğim linkteki Arm işlemci üretici sayfasına baktın mı?
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınızARM 11 işlemci ailesi sayfası burası
incelersen işlemcilerin 600 Mhz+ dan 1 Ghz+ ya kadar yükselebildiği yazıyor
ayrıca orjinal fw lerde işlemci hızı kısıtlanmış belki Nokia bunu batarya kullanımı-performans dengesi için yapmıştır
direk 800 mhz olarak kullanıldığında enerji ihtiyacı önemli oranda (önemli oran derken lik hız artışına 0-40 ekstra enerji ihtiyacı gib) artıyor olabilir
yükselmeden kastı overclock değil ki, 600mhz'den 1ghz'e kadar frekansta bir işlemci yapmaktan söz ediyor.
Arm11 v6 nın da 800 mhz - 1ghz+ frekansta çalıştığını yazıyor ki bu da şuan kullandığımız işlemciler oluyor
Cfw yapan arkadaşlar farketmiştir zaten işlemci birçok fwde tam hızıyla değil de düşürülmüş hızda kullanır
Madness ın da dediği gibi işlemci hızı %100 olarak hazırlanacak bir fw de hız farkı olacaktır ancak bu hız düşürmenin elbette ki bir sebebi vardır orjinal fwlerde arka planda bazı hata denetim programları için de kullanılıyor olabilir belki veya pil-performans eğrisinde daha etkin oluyordur böyle kısıtlı hali
madem yapılıyor şu txt dosyasını yollarmısınz bi de biz kontrol edelim. sadece bir dosya ile olacak olsa herkez overclock yapar yeni cihaz almaz. tüm sistemin baştan yazılması ile belki mümkün olabilr burda anlatılanlar. yoksa bu program boş aksini iddaa eden elle tutulr olark ispatlasın biz de inanalım
İşlemci kullanımı 0 olarak ayarlanabiliyor alfappserver.exe için bir txt dosyasından.
Bu da telefonun pil ömrünü bitiriyor.
madem yapılıyor şu txt dosyasını yollarmısınz bi de biz kontrol edelim. sadece bir dosya ile olacak olsa herkez overclock yapar yeni cihaz almaz. tüm sistemin baştan yazılması ile belki mümkün olabilr burda anlatılanlar. yoksa bu program boş aksini iddaa eden elle tutulr olark ispatlasın biz de inanalım
çıkartmak zor olmasa gerek elinizde mevcuttur cfw yaptığınıza göre paylaşırsanız bizim de bakma şanşımız olur.
Fps yi 60'a indirirsek sorun yok
----------Eklendi @ 23:13:53 ---------- Yazıldı @ 23:13:06 ----------
Cfw içine gömülüyor.
usta o overlock değil de overclock
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?