overclock yapınca sıcaklık ne kadar artar??

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
overclock yapınca sıcaklık ne kadar artar??
bendeki cpu sıcaklığı genelde 10-30 (şuanda 10 derecede) derece arasında değişiyor overclock yapsam ne kadar artar sıcaklık.yeni soğutucuya ihtiyaç olurmu..çok fazla ısınırmı işlemci???

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
yaw 1 ay oldu neredeyse kimse bilmiyormu:S:S

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Hakan... Konuyu 05.11.2009, 17:40:40 bu tarihte açmışsın... Yani 1 ay olmamış... ;) Herkes herşeyi bilmek zorunda değil... Özellikle herşeyi cevaplamak zorunda hiç değil... Buna bende dahilim... O yüzden sakin olacaksın patlamıyacaksın... Yoksa hiç yardım alamazsın... :)

Şimdi gelelim senin konuna...

Sisteminde sağlam bir soğutma sistemi yoksa Over Clock sistemin için sıkıntı yaratabilir... Sağlam bir soğutma sistemi derken işlemcinin üzerindeki bakır-alüminyum karışımı standart soğutucudan bahsetmiyorum... :) Yaptığın hız aştırımında sisteminin ısı derecesinin nekadar artacağını bilemem... Çünkü bı ısı sıcaklığı senin sistemindeki bileşenlere bağlı... Denemeden öğrenemezsin... :) Ayrıca hız aştırımı yapıp ne yapacaksın... ? Rekormu kıracaksın... Elindeki sistemin iyi olmadığını biliyorum o yüzden fazla zorlama elinde kalmasın... :)

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
Hakan... Konuyu 05.11.2009, 17:40:40 bu tarihte açmışsın... Yani 1 ay olmamış... ;)

1 ay diye lafın gelişine söyledim zaten ben de biliyorum 1 ay olmadığını

Herkes herşeyi bilmek zorunda değil... Özellikle herşeyi cevaplamak zorunda hiç değil... Buna bende dahilim... O yüzden sakin olacaksın patlamıyacaksın... Yoksa hiç yardım alamazsın... :)

ağızımdan öle bişey çıkmadı zaten:@ sadece kimse bilmiyormu dedim(neden kimse bilmiyor demedim:nono:)

Şimdi gelelim senin konuna...

Sisteminde sağlam bir soğutma sistemi yoksa Over Clock sistemin için sıkıntı yaratabilir... Sağlam bir soğutma sistemi derken işlemcinin üzerindeki bakır-alüminyum karışımı standart soğutucudan bahsetmiyorum... :) Yaptığın hız aştırımında sisteminin ısı derecesinin nekadar artacağını bilemem... Çünkü bı ısı sıcaklığı senin sistemindeki bileşenlere bağlı... Denemeden öğrenemezsin... :)

orasını bilmem artık...:islik

Ayrıca hız aştırımı yapıp ne yapacaksın... ? Rekormu kıracaksın...

sistemin hızını artıracam hız aştırımı ile başka birşey yapılmaz zaten:sn:(rekor kırmayacağım,öyle bir niyetimde yok zaten:oke:)

Elindeki sistemin iyi olmadığını biliyorum o yüzden fazla zorlama elinde kalmasın... :)

iyi olmadığını nerden biliyorsun anakartımı görüp sistemin iyi olmadığı kesinleşiyorsa işlemciyi görsen kim bilir ne diyeceksin:pro:??
ayrıca elimde kalmasına gelince sistem benim sistemim olduğu için bir problem yokk:naughty:

--------------- Ekleme ---------------

yinede sağol demeyi unutmayım...

Ue-Gazi

Ue-Gazi

Emekli Yönetici
Hakan... Bundan sonra sana yardım etmek için yazarken 2 kere düşüneceğim... ;) Hadi kolay gelsin... :)

hakan.c

hakan.c

Üye
    Konu Sahibi
istersen hiç düşünme...
şimdi ben mi haksızım yani?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt