Praetor
Emekli Yönetici
-
Konu Sahibi
-
O acıları, ızdırabı çekerken düşün kendini... Ya da herkese yük oluyorken... Maddi manevi... Aylar geçmişken... Yine de mucize beklemeye devam edebilir miydin?Allah tan ümit kesilmez denir her zaman.
Hasta yatağında yıllarca süren hastalıktan sonra iyileşen kişilerin haberlerini çok az da olsa duyuyoruz.Çoğu zaman,aynı durumda olanlar iyileşemese de bu,bu durumda olanların asla iyileşemeyeceği anlamına gelmez.
Ümitsiz vaka diye birşey yoktur bence.Hele ki bizim bu zamanımızda tıpta her gün yeni gelişmeler değişmeler oluyorsa..Üstü kapalı olarak O'nun izniyle mucize olan şeyler gerçekleşiyorsa..
Karşıysan yaptırmayabilirsin kendine... Peki yaptırmak isteyenler ne olacak? Kimse mi yapamasın diyorsun yoksa ben mi yapmazdım diyorsun? Yasal kılınmazsa kimse yapamayacaktır.Iki durum var...
Allah in verdiği cana ben kıyamam çünkü Allah bu vücudu bana emanet etmiş ...
Ikincisi de benim köpeğim felç geçirmişti ve hastalığı beyne vurmuştu ...
Her geçen gün delirmeye başlıyordu ve buna dayanamadığımız için ötenatiye karar verdik ...
Ben karşıyım ...
Peki ya şuurun kapalıysaBen kendi adıma söyleyeyim.Tam anlamıyla bitik,tamamen makinelere bağlı yaşıyorsam,aileye büyük külfet oluyorsam.Tereddütsüz evet derim.Giden gider ,kalanları düşünmek lazımdır.Doğru olan bence budur.
Ama sen şu anda durumlardan en kötüsünü seçtin ve başka ihtimal bırakmadınO acıları, ızdırabı çekerken düşün kendini... Ya da herkese yük oluyorken... Maddi manevi... Aylar geçmişken... Yine de mucize beklemeye devam edebilir miydin?
Maksat düşünmek Nadideyazdıkların beni kararsız bıraktı ata
Kimse o duruma düşmeyi istemez. Ama o duruma düşünce ne ister... İşte o kısım tartışmalı...Kimse istemez burdan konuşmak rahat can tatlı durum ne olursa olsun farketmez bence
Ailenin izni ile ötanaziyi mümkün kıldık peki. Bu durum yasalaştı ve sadece sana bana değil herkese uygulanabilir hale geldi.Hastanın iznine değil de ailesinin iznine bağlı olmalı. Çünkü hasta acılar içinde kıvranırken acıdan kurtulmak için ötenaziye hayır demez. Oysa bir süre sonra hastalığı iyileşme yoluna seyredebilir.
Ben (Allah korusun) böyle bir hastalığa yakalansam (Tekrar söylüyorum Allah c.c düşmanımın başına bile vermesin) böyle birşey istemem.. Biliyorsunuzdur ki
(inş.) intihar ve kendi bilinciyle öldürülmesini istemek yani Allah'ın verdiği canı almak sonsuz ve ebedi cehennemi beraberinde getirmektedir..Böyle bir duruda yarın öleceğimi bilsem bile aileme yük oluyor olsam bile öldürülmeyi istemem ve sabırla beklerim inşallah.. Ve son olarak bilirim ki böyle bir şey çok büyük bir imtihandır ve Allah-u Teala sevdiği kullarını imtihan eder..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?