ÖSS'de hatalı soru iddiası!

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
ÖSS'de hatalı soru iddiası!
ÖSS'de hatalı soru iddiası!Öğrencilere şok

14.06.2009 16:08Uğur Dershaneleri Eğitim Öğretim Koordinatörü Alparslan Alemdar, ÖSS'de hatalı fizik soruları olduğunu ileri sürerek, bu soruların öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkilediğini, soruları ÖSYM'nin incelemesi ve iptal etmesi gerektiğini belirtti.

Alemdar, yaptığı yazılı açıklamada, ÖSS'yi değerlendirerek, sınavda fizik sorularının genel olarak ortalamanın üzerinde olduğunu ve sınavı zorlaştıran hatalı bazı soruların bulunduğunu iddia etti.

Fizikte, Bölüm-II momentum sorusunun akademik olarak yanlış bir soru olduğunu belirten Alemdar, ''Serbest düşme yapan bir cisim bir süre düştükten sonra bir patlama ile parçalara ayrılıyorsa, parçalardan en azından birinin aşağı doğru bir hız bileşeni olması gerekmektedir. Bu bileşenin olmaması momentumun korunumu yasasına uymadığından soru yanlıştır'' ifadesini kullandı.

Alemdar, Bölüm-II elektrostatik sorusuna ilişkin de ''Sığaları farklı iki elektroskobun yüklerine yaprak açıklıklarının yorumlanabilmesi için daha fazla bilgiye ve koşula ihtiyaç vardır. Bu durumda sorunun cevabı hem A hem de B olabilir'' görüşünü savundu.

Bölüm-II yay dalgaları sorusuna yönelik de Alemdar, ''Sorunun koşulları soru cümlesi içine gizlenmiş durumdadır. Soru doğru, fakat ölçmek istediği durumdan daha çok dikkat ölçen bir soru olmuş, özensiz hazırlandığını söyleyebiliriz'' görüşüne yer verdi.

Alparslan Alemdar, ''Bu sorular, öğrencilerin sınav başarısını olumsuz etkilemiştir. Bu soruları ÖSYM'nin incelemesi ve iptal etmesi gerekmektedir'' görüşünü dile getirdi.

• Beğen
Tepkiler: C01aY

Doğuş Pertez

Doğuş Pertez

Admin
Gerekenin yapılacağına inanıyorum.

Cynical

Cynical

Üye
Bilimden çok siyaset yapıyorlar.. Işlerini doğru dürüst yapamamaları gayet doğal.

C01aY

C01aY

Üye
Momentum sorusu keşke bir cismin yukarıya doğru düşey atışı diye verilseydi, ya da serbest düşmeye bırakıldığı anda patlamaya uğradığı şeklinde sorulsaydı.

Elektroskoptada sığa sorusunu ilk defa gördüm.Geçen senede açısal ivme sormuşlardı (müfredat dışı)
:)Neyse girenlere geçmiş olsun diyelim

Salih Baba™

Salih Baba™

Üye
Her sene olur böyle şeyler.....:)

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
inşallah bundan sonrakiklerde sadece ,işlerini yaparlar ve bu tür sıkıntılar çıkmaz

greenmile

greenmile

Üye
her sene olur ama bişi olduğu da olmaz bir iki güne kadar unutulur gider böyle şeyler...

Consul9

Consul9

Üye
walla ösym öle kolay kolay soru iptal etmezz

alperen1313

alperen1313

Üye
    Konu Sahibi
:::=)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt