ÖSS'de böyle sahtekarlık görülmedi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Fatih[Sag0]HiphoP

Fatih[Sag0]HiphoP

Üye
    Konu Sahibi
ÖSS'de böyle sahtekarlık görülmedi


Mardin'de hafta sonu yapılan Öğrenci Seçme Sınavı'nda (ÖSS) 177 kişinin sahtecilik olayına karıştıkları gerekçesiyle gözaltına alındığı bildirildi. Bazı kişiler cep telefonunu, sınav salonuna giydiği terliğe yerleştirerek sokmaya çalıştı.

Mardin Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Mardin ve Kızıltepe ilçesinde sınav günü yapılan eş zamanlı operasyonlarda, iletişim araçlarıyla kopya gönderen ve bu amaçla sınavlara giren 177 kişinin gözaltına alındığı belirtildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“İl merkezi ve Kızıltepe ilçesinde yapılacak olan 2008 yılı ÖSS sınavında organize bir şekilde kopya çekileceği, önceden irtibat kurulan sınava girecek öğrencilerin cep telefonu gibi iletişim araçlarına cevap anahtarlarının mesaj yolu ile gönderileceği yönünde bilgilerin alınması üzerine, 15 Haziran 2008 günü ÖSS sınavının yapılacağı okullarda ve çevresinde gerekli tedbirler aldırılmış ve eş zamanlı yapılan operasyonla iletişim araçlarıyla kopya gönderen ve bu amaçla sınavlara giren 177 şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.”

Gözaltına alınan şahıslarla birlikte, 2'si saat şeklinde 157 adet cep telefonu, 5 adet kulaklık ve benzeri malzemelerin ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, 177 kişinin ifadelerinin alınmasından sonra adli mercilere sevk edildiği belirtildi. Cumhuriyet Savcılığınca ifadeleri alınan 177 kişiden F.D, M.M.D, V.Ö, A.B, B.Ö, İ.E, B.Ö, A.T ve S.G hakkında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçundan tutuksuz yargılanmak üzere dava açıldığı, 168 kişinin ise haklarında idari işlem yapılmak üzere serbest bırakıldığı belirtildi.
 


KAFKAS KARTALI

Üye
akla bak ya. adamlar ha bire değişik yöntem buluyor.
 
DiaBLoS

DiaBLoS

Moderator
Hafta sonu o nasıl ya :(
 

KAFKAS KARTALI

Üye
ADAMLAR ASLINDA BİLİM ADAMI OLACAKMIŞ BAKSANA ZEKA YA.:ehe
 
Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
O kafayı derse harcasalar...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

ömer talat katı
Cevap
17
Görüntüleme
405
MAERKEK
Marco Laren
Cevap
2
Görüntüleme
646
Joker.
Haydar
Cevap
0
Görüntüleme
371
Haydar


Üst Alt