osmanlı evrakları, osmanlıca bilen varsa yardım edebilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Bu matbu bir yazı. Elden ziyade makıne ıle basılmıs. Su an basım catlayacak gıbı agrıyor yarın okurum ben bunu

ufktt

Üye
    Konu Sahibi
ilk resimde görülen evrak yani kenar süsü olmayan tamamen el yazısı.

----------Eklendi @ 19:43:14 ---------- Yazıldı @ 19:29:55 ----------

Kardeşim. 2.foto da nazır mühürü var. Deden müdür olurken almış olduğu belge gibi..... Hazine felan yok anlayacağın...

verdiğin bilgiler için teşekkürler, ama hazine falan aramıyorum yanlış anlaşılmasın.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
İlk bakışta matbu sandım ama okumaya çalışınca anladım, yazan kişi el yazısıyla süsleme mi yapmış yoksa o görduklerim harfin kendisi mi anlayamıyorum. Beni aştı, bi de hocalara gösteririm

Amaru Shady

Amaru Shady

Üye
İlk bakışta matbu sandım ama okumaya çalışınca anladım, yazan kişi el yazısıyla süsleme mi yapmış yoksa o görduklerim harfin kendisi mi anlayamıyorum. Beni aştı, bi de hocalara gösteririm
süsleme değil de hatla ilgili olabilir. Her hattın bi sanatı var. Bkz: Rika , celi sülüs

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
Hat süslemesi işte bir nevi

ufktt

Üye
    Konu Sahibi
seven up.

ufktt

Üye
    Konu Sahibi
koskoca maxicep ailesi bu belgeleri çözemedi. :hmmm

karayel90

karayel90

Üye
Eh bende biraz biliyorum

lolaman

lolaman

Üye
Cihani Sultan vardı o biliyodur belki resimleri imzası olsun osmanlıya ilgi duyuyordu...

.Kerasus.

.Kerasus.

Üye
vay be adamın dedesi nahiye müdürüymüş yav biz dedemize sorsak onun ne olduunu bilmez

hero14

hero14

Üye
Ya ben bilirim osmanlica ama o belgeler talik yazisi ile yazilmiş ben ise rika yi bilirim

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
hero14

hero14

Üye
Slm arkadaş o belgelerden 2. Ile 4. Belgeler birbirinin aynisi -2. Sinde net değil ama 4. Süne bakarsan belgenin sol alt kismindaki mühürde "nâziri harbiye umuru" yaziyor .yani harbiye bakanliğindan verilmiş bir belge olduğu anlaşiliyor.

• Beğen
Tepkiler: Amaru Shady
hero14

hero14

Üye
2. Belgeyi biraz çözebildim (BİN üçyüz otuz iki ve otoz üç seneleri harbinde hüsnü hizmet(güzel hizmet) ettin. Fevkalade şecaat ve sadakat göstermiş olduğumdan dolayi ....................................................(bu arayi okuyamadim) sana harb madalyasi verildi, (buradan sonrasini okuyamiyorum) heralde bu yeter size)

• Beğen
Tepkiler: ufuk060 ve Amaru Shady
DDorlion

DDorlion

Üye
bizdede vardı onların benzeri taa osmanlıdan kalma tapular 2 sene önce gördüdüm en son bunlara benziyodu heralde tapular şimdi geçersiz ordaki mirası almaya çalışıyoz ama iş yaş :D :D

ufktt

Üye
    Konu Sahibi
2. Belgeyi biraz çözebildim (BİN üçyüz otuz iki ve otoz üç seneleri harbinde hüsnü hizmet(güzel hizmet) ettin. Fevkalade şecaat ve sadakat göstermiş olduğumdan dolayi ....................................................(bu arayi okuyamadim) sana harb madalyasi verildi, (buradan sonrasini okuyamiyorum) heralde bu yeter size)

teşekkürler kardeşim biraz olsun çözülmüş olmasının mutluluğunu yaşattın bize.:oke:

hero14

hero14

Üye
Yok ya bu tapu değil

---------- Eklendi @ 21:05:25 ---------- Yazıldı @ 21:03:45 ----------

Ya silik çikan yerler okudum ama diğerlerini okuyamadim hiç bir şey anlaşilmiyor .okumaya çalişacağim gene

ufktt

Üye
    Konu Sahibi
gündem.

>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
onları bana getir sana sıfır iphone4 s vereyim isatanbuldaysan bugun bulusalım hemen hemen

- - - Eklendi - - -

daha arkası varmı bunların hepsini göstersene

ufktt

Üye
    Konu Sahibi
onları bana getir sana sıfır iphone4 s vereyim isatanbuldaysan bugun bulusalım hemen hemen

- - - Eklendi - - -

daha arkası varmı bunların hepsini göstersene

cezayı ne sebep ile aldın bilmiyorum ama bu konuya verdiğin cevap kadar o kadar çocukca ki çok komik duruma düşüyorsun.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt