Ortak Veri Tabanına Sahip Çağrı Engelleme Uygulaması (yapılırsa iyi tutar)

Sponsorlu Bağlantılar

haakangle

Üye
    Konu Sahibi
Ortak Veri Tabanına Sahip Çağrı Engelleme Uygulaması (yapılırsa iyi tutar)
Merhaba arkadaşlar var mı böyle bir uygulama bilmiyorum ama yapılırsa çok fazla kişinin kullanacağını düşünüyorum. Ben yapma kabiliyetim yok ama olurda biri yaparsa diye fikrimi ayrıntılandırıyorum.

Malumunuz çok fazla spam telefon ve sms alıyoruz. Helede telefon numaranız telekomda kayıtlı ise işiniz dahada kötü isminizi adresini bilerek arıyorlar. Milyonlarca insanın bilgilerini ele geçirmişler ve çok düşük fiyatlara satıyorlar. Sizi bilmemde günde ortalama 6-7 mesaj 1-2 de arama geliyor bana. Telefonun veya başka uygulamaların çağrı engelleme uygulamarın çok faydası olmuyor çünkü adamlar sürekli farklı nolardan mesaj veya arama yapıyorlar. Kendinize engellenecek numaralarının bir veri tabanını oluşturuyorsunuz fakat yetersiz kalıyor.

Yapılacak çağrı engelle uygulamasına engellenen noların veritabanını paylaşması eklense ve belirli sayıdaki kişi bir numarayı engellediği zaman o numara bütün kullanıcılarda engellense çok büyük faydası olacağını düşünüyorum. Bu yapılırsa Bulgaristan'dan gelen çağrılarda, sigara bıraktırmaya çalışanlarda, cinsel gücü artırmaya çalışanlarda engellenir :) Piyasaya yeni bi nodan spam gelmeye başladı belirlenen kişi sayısı kadar kişi sadece rahatsız olacak ama sonrakiler rahat edecektir. Yeminle bıktım artık sürekli bu aramalar ve mesajlardan. Bazen günde 15-20 mesaj geldiği oluyor. Becerikli bir arkadaşımız bizi kurtarsın çok dua alır valla. Başalarılar, saygılarımlaverilen görüşler için hepinize teşekkürler. Size forum hayatınızda teşekkürler dilerim.
 


Üst Alt