Örgü Çocuk Beresi(anlatımlı) | Çocuk Bere Modeli

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
First Lady

First Lady

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Örgü Çocuk Beresi(anlatımlı) | Çocuk Bere Modeli
çocuk bere yapımı, çocuklar için bere yapma, anlatımlı çocuk beresi, anlatımlı çocuk bere yapımı, anlatımlı bere modeli, açıklamalı bere modeli, bere yapma çocuklar için, bere modeli anlatımlı

Örgüden yapılan rengarenk bere modeli gerçekten çok hoş duruyor. Örgü çocuk bere modeli arayanlar için burada anlatımını palaşıyorum. Belki beğenir ve çocuklarınıza yapmak istersiniz. İşte resimdeki modelin yapılışı hanımlar.



Örgü Çocuk Beresi Yapılışı;



Öncelikle 7 zincir çekip halkamızı oluşturuyoruz.
1. sıra içine 21 tane tek mil başılı dolgu(trabzan) yapıyoruz.
2. sıra da 1 trabzan yapıyoruz ama 1. sıradaki trabzandan arkadan alarak yapıyoruz.
Bir tane trabzan atlayıp boşluğa 2 tane fıstık yapıyoruz aralarına 1 zincir çekiyoruz.
Tüm sıraya bu şekilde 1 trabzan 1 fıstık olarak tamamlıyoruz.
Böylece sıra tamamlanınca diğer sıraya geçiyoruz artarak gitmemiz için bu sırada trabzana 2 kez batıyoruz. Arkadan alıyoruz sürekli ki çizgiler oluşsun. Trabzanı 2 ye çıkarttık ve fıstıkların yanlarına batarak aynen devam edeceğiz. Tüm sıradaki tek trabzan ikiye çıkacak sanra 3'e -4'e derken bu arttırma trabzan sayısı 7'ye çıkana kadar devam edecek sonra arttırmadan aşağa doğruda 8 sıra öreceğiz. Böylelikle baştan itibaren 15 sıra örmüş oluyoruz. Sonra her deliğe 2 doldurarak 4 sıra trabzanlar yapıyoruz. deliğe batıyoruz trabzan yapıyoruz 2 zincir yine aynı deliğe. sonra zincir çekmeden diğer delikte de aynı işlemi yapıyoruz. 4 sıra boyunca. sonra beremiz tamamlanıyor.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt