Organ mafyasının arka bahçesi olan köy

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Organ mafyasının arka bahçesi olan köy



Organ mafyasının deposu Afyon Kışlacık Köyü’nde, tedarikçiler adeta uyuşturucu batağına batmış gibi giderek çoğaldı. Bir böbrek için 5 bin TL komisyon alan köylüler, sevdiklerinin canı üzerinden para kazanıyordu





Organ mafyası operasyonuyla ünlenen Afyon’un Kışlacık Köyü 3 yıl boyunca akılalmaz olaylara sahne oldu. Köydeki 3 ailenin, organ mafyasının hem verici hem de tedarikçisi durumundaydı. Köy kahvesinde işten ziyade organ satmak konuşuluyordu. Peynir ekmek gibi organ satışı öyle bir hal almış ki, borcunu kapatmak isteyenin, evlenmeye, düğün dernek yapmaya karar verenin aklına ilk olarak böbrek satmak geliyordu. Hatta bazı köylüler ‘elimde para bulunsun’ diye böbrek satmaya yelteniyorlardı. Köylü, organ mafyasıyla bundan 3 yıl önce tanıştı. Mafyaya organını satan ilk isim, askerden yeni döndükten sonra Antalya’da barlarda çalışmaya başlayan Abdullah Ö. oldu. Abdullah, genç yaşta böbreğini 17 bin liraya sattı. Bu parayla babasının evini genişletti ve evlendi. 6-7 ay sonra Abdullah Özen, teyzesinin böbreğini de 11 bin liraya sattı.
BİR BÖBREĞE 5 BİN TL KOMİSYON
Abdullah Ö’nün organ mafyasıyla tekrar bir araya gelişi, ağabeyi Ahmet Ö. için oldu. Borçlular kapıya dayanınca Ahmet Ö, kendi böbreğini 23 bin liraya sattı ve bununla da yetinmedi, aile yakınlarının böbreklerini satarak, böbrek karşılığı 5 bin TL komisyon almaya başladı.
KARACİĞER BİLE SATTILAR
Ahmet Ö, geçtiğimiz yıl kardeşi Halil Ö’nün böbreğini de 27 bin lira karşılığı sattı. Halil Ö, aldığı böbrek parasıyla evlendi, köyden bir ev aldı, ama bir süre sonra aldığı evi satmaya karar verdi. 6 ay önce işsiz kalan Halil İbrahim T’yi evi almaya ikna etti. Böylece zincirleme böbrek satışı diğer aileye de bulaştı. Halil İbrahim T. de, ev borcu için böbreğinden oldu. İnsan hayatı üzerinden oynanan oyun bulunla da bitmedi. Baba Mehmet T. de, önce kendi böbreğini sonra da eşinin karaciğerini sattı. Zamanla Mehmet T, diğer aile fertlerinin canıyla para kazanmaya başladı.
ASKERDEN GELEN GENÇLER HEDEFTE
Öte yandan Ahmet Ö, askerden gelen akrabası Gökhan A’yı da kandırdı. Tedarikçiler en çok askerden gelen gençleri hedef alıyordu. Organ tedarikçileri adeta uyuşturucu batağına batmış gibi giderek çoğaldı. Köydeki Mehmet Ali K, Mehmet D, Hasan T ve Bekir Y’nin de insan hayatı üzerinden para kazandığı ortaya çıktı.
YEĞENİNİN CANI İÇİN 150 BİN TL
Köylüyü ayağa kaldıran olay Ramazan Bayramı öncesinde gerçekleşti. Zengin bir ailenin çocuğuna organ bağışlanması gerekiyordu. Ahmet Ö, bağışçının 150 bin TL karşılığı canını vermesini gerektiren bu organ bağışı için gözüne, yeğeni Sami Özen’i kestirdi. Henüz 5 yaşındaki Sami’nin 150 bin TL karşılığında hayatının satılmasına annesi Sultan Özen karşı çıktı.
POLİSİ DE DOLANDIRDILAR
Çetenin ortaya çıkarılmasında, diyaliz hastası bir polis memurunun etkili olduğu ileri sürüldü. İddiaya göre, Ahmet Ö, Antalya’da tanıştığı üst düzey bir emniyet mensubunun böbrek ihtiyacını öğrendi. Yardım edeceğim diyerek bu kişiden para almaya başladı. Ancak Ahmet Ö’nün polisi dolandırdığı ortaya çıktı. Dolandırılan üst düzey emniyet yetkilisinin Ahmet Ö’yü takibe aldırması üzerine de olayın ortaya çıktığı ileri sürüldü.
Akraba dışı nakil yasaklanabilir!
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, organ mafyasının gündeme gelmesinin ardından akraba dışı organ naklinin yasaklanmasının gündemlerinde olduğunu, Bilimsel Kurul ve Teftiş Kurulu’nun vereceği ilk bilgilerden sonra karar vereceklerini bildirdi. Öte yandan Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Organ Nakli Merkezi Koordinatörü Dr. Ata Bozoklar, her organ mafyası operasyonunu sonrası kamuoyunda oluşan “güvensizlik” nedeniyle bağışlarda çok büyük düşüşler yaşandığını belirterek, “Olan organ bekleyen hastalara oluyor” dedi.
O gün 4 kişi daha böbrek satacaktı
Köye operasyon düzenlediği gün de 4 köylü böbrek vermek üzere Antalya’ya gitmeye hazırlanıyordu. Bu 4 kişinin yanı sıra 16 kişinin daha köyün organ satış listesinde sıradaydı. Organ satışında ödemeler nakit yapılıyordu. Organ mafyasının Köy Kahvesi’nden hiç çekinmeden ve saklı gizli olmadan özel arabalarla gelip sıradaki köylüyü alarak Antalya’ya götürüyordu. Vericiler, hastanede gönüllü olarak organ bağışladıklarını beyan ettikten sonra paranın yarısını önce, kalanını ameliyat masasında alarak organlarını verdiler. İddialara göre, köylünün verdiği iki böbrek de İsraillilere 200 bin lira karşılığında satıldı.
 


jackalx_06

jackalx_06

Üye
ALLAH herkesi korusun bunların şerrinden, bunlarda hiç acıma duygusu yok yahu.
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
imanı olmayanda acıma duygusu ne arar :)
 
anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Bunları sallandırcan vinçte bak bidaha yapabilyorlarmı
 
TuRkiShCowboy

TuRkiShCowboy

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Yaparlar hiç merak etmeyin ...
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular



Üst Alt