Organ şebekesi lideri şaşırttı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bydexer

bydexer

Üye
    Konu Sahibi
Organ şebekesi lideri şaşırttı.



[h=2]17 ilde eşzamanlı yapılan operasyonda çete liderinin böbreğini 80 bin liraya sattığı belirlendi.[/h]
Antalya Emniyeti Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, geçen 24 Haziran'da başlattığı teknik ve fiziki takibin ardından uluslararası organ ve doku ticareti yaptıkları belirlenen çeteye dün operasyon düzenledi. Antalya'nın yanı sıra, Gaziantep, Artvin, Ankara, Aydın, Bartın, Denizli, Diyarbakır, İzmir, İstanbul, Kayseri, Manisa, Mersin, Muğla, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon'da eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 12 ki?i gözaltına alındı. Yasadışı 12 nakil yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin Mısır ve İran'da da organ nakli yaptırmak için girişimde bulunduğu belirlendi.


[h=4]Nakil bekleyen hastayla birlikteydi...[/h] Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, yaptıkları takip sırasında örgüt lideri Yasemin Ç.'nin de böbreğini sattığını belirledi. Gaziantep'te özel bir hastaneye yatan ve nakil için bekleyen Yasemin Ç.'nin öğleden sonra ameliyat olmayı planladığı ve böbreğini 80 bin TL karşılığında verdiğinin belirlenmesi üzerine 24 Haziran'da başlayan operasyon için dün sabah düğmeye basıldığı kaydedildi. Yasemin Ç., hastane odasında nakil bekleyen hasta ile birlikte yakalandı ve Antalya'ya getirildi.


Polisin yaptığı teknik ve fiziki takipte şüphelilerin organ nakli bekleyen kişilerle alıcıları etik kurula soktukları ancak daha önce yapılan organ ticareti operasyonunun ardından yönetmeliği değişen etik kuruldan geçemedikleri için sahte kimlik çıkarmaya başladıkları belirlendi. Böbreğini verecek kişinin alacak kişiyle akraba olması durumunda etik kurula girmesine gerek olmadığından yola çıkan çetenin bu nedenle alıcı hastaların birinci derece yakınları adına sahte kimlik düzenlendiği ve bu kimliklerle etik kurula girmeden nakil yaptırdıkları tespit edildi.


[h=4]BÖBREK BAŞINA 40-80 BİN TL[/h] Çete üyelerinin aracılık işlemi için böbrek başına 40 bin ila 80 bin TL arasında, satıcıların ise 15 ila 20 bin TL aldığı ortaya çıktı.

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Baydırman
Cevap
0
Görüntüleme
259
Baydırman
bydexer
Cevap
1
Görüntüleme
324
>Pessimistic.
x-scarface
Cevap
0
Görüntüleme
496
x-scarface
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
377
spy ghost


Üst Alt