operatörlere kötü haber...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
solgun50

solgun50

Üye
    Konu Sahibi
operatörlere kötü haber...
Baz istasyonlarına mahkeme darbesi
17 Ekim 2009 11:07​

HAMDİ ATEŞ / ANKARA
Vatandaşların gösterdiği tepki nedeniyle baz istasyonu kurmakta zorlanan cep telefonu operatörlerine Yargıtay'ın ardından bir darbe de Anayasa Mahkemesi'nden geldi. Daha önce Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) verdiği izinle istediği yere baz istasyonu kuran operatörler, Anayasa Mahkemesi'nin BTK'nın yetkisini iptal etmesiyle, belediyelerden ve il özel idarelerinden izin almak zorunda kalacak. Anayasa Mahkemesi, baz istasyonları başta olmak üzere Türk Telekom ve GSM operatörlerinin altyapılarını hızlı bir şekilde kurmaları için 2004 yılında BTK'ya verilen yetkinin yürütmesini durdurdu. 2004 yılında TBMM'den geçen 5816 sayılı kanunla 406 sayılı Telgraf ve Telefon Kanunu'na bir madde eklendi.Operatörler daha önce de Yargıtay'ın baz istasyonlarının şehir dışına çıkarılması yönünde verdiği kararla zor durumda kalmıştı. Bu karar Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından da onaylanırsa, 35 bin baz istasyonu şehir dışına çıkarılacak ve mobil iletişim kesintiye uğrayacak.

darülmendep

darülmendep

Üye
Oooov bu çok kötü oldu(iletişim açısından)
Bu çok iyi oldu(sağlık açısından)

LAZOFLU

LAZOFLU

Emekli Yönetici
Şehirlerde sorun olmuyor pek. Daha çok köy yerlerinde çekim sorunu yaşanıyor. Köylere de bu karar etki yapmaz.

muhammedayvaz

muhammedayvaz

Üye
türk insanına 3G felan has değil:@

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
Bizim ilçeye 3g baz istasyonu kuruldu ama malasef hayata geçemedi şu an mahkemede

maleguard

maleguard

Üye
3g nin baz istasyonu ayrı olmuyor :ehe baz istasyonuna eklenen ufak bi cihaz 3g iletişimini açıyor:oke:

--------------- Ekleme ---------------

bizim insanımızı anlamıyorum telefon çekmiyor die şikayet ediyorlar sonrada baz istasyonlarını kaldırtıyorlar ne iş anlamadım :ehe

admiral23

admiral23

Üye
ben şahsen aradım bizim evin çatısı müsait gelin kurun dedim ama gelmediler:)
çağırıyoruz gelmiyorlar yaw :ehe

anl_tr

anl_tr

Emekli Yönetici
Oooov bu çok kötü oldu(iletişim açısından)
Bu çok iyi oldu(sağlık açısından)
güzel yorum,
bunun saglıgı tehdit etmeden gelişmiş bir baz istasyonu yapamıyorlarmıki, avrupada nsl işliyor bu sistem beilen varmı?:hmmm

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...