Opera Mobile, Mini ve Varsayılan Web Tarayıcıda RAM Yetmiyor Diyenler, Buraya Bakar Mısınız?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Opera Mobile, Mini ve Varsayılan Web Tarayıcıda RAM Yetmiyor Diyenler, Buraya Bakar Mısınız?
Mobil internet yine mobil sitelerde gezilince anlamı olur diye biliyorum.

Bugün Vodafone'un 5 Nisan'a kadar ücretsiz internet keyfi sunması sayesinde Opera Mobile 11.5 ile internete girip, herkesin şikayetini deneme fırsatım oldu. Öncelikle MaxiCep forumun mobil halinde dolaştım durdum, cevap yazdım. Oldukça hızlı ve güzel bir şekilde, keyif veren bir sörf yapmış oldum. Daha sonra girdim. Sonra Facebook'u Opera içerisinden bilgisayar versiyonuyla açtım. Kendi duvarımda aşağı iniyordum ki "Hafıza dolu, bazı uygulamaları kapatın" yazdı.

Ben burada şunu vurgulamak istiyorum: Facebook'a ilk girildiğinde, duvardaki ilk birkaç paylaşımı gösterir. Daha sonra biz sayfayı aşağıya sürükledikçe eski paylaşımlar çıkıyor. Mesela ilk açılışta 10 paylaşım görünüyorsa, aşağı indikçe 20,30,50,100 paylaşım görünür.

E tabii bu da 500 MB'a kadar ve hatta çok abartıp çok eski paylaşımları görüntülemek isteyenler olursa 1-2GB RAM ister.

Ben sorunun tamamen kullanıcı kullanımı kaynaklı olduğunu anladım. Yani siz 500MB'lık siteyi 50MB'lık telefonda açmak isterseniz tabii ki RAM yetmez. Nokia 701'in boşuna mı 512MB hafızası var? İnternet dediğiniz gibi hata vermesin, oyunlar rahat oynansın diye.

Bu hatayı alanlara tavsiyem: Mobil interneti mobil sitelerde yaşayın. Keyfine varacaksınız! Bilgisayar versiyonunu hiçbir zaman kullanmayın!

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
mantıklı. Beni telefonun ram bile en yüksek 57 olmuştu. oda ramblow la kaaç kere temizleye bastım :D

HakanSeven12

HakanSeven12

Üye
yok be aynı hata mobil sitelerdede var :D yani ram kaynaklı ama mobil sitelerdeaynı

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Benim internet aleminde sörf yapacak sitelerim fazla yok. Tam teşhis yapamadım ama bilgisayar versiyonunu özelliklede Facebook'un kullanılmaması gerekiyor.

ogzhnoTr

ogzhnoTr

Üye
Opera yerine orjinal webi kullansınlar. Hiç değilse opera yüzünden ram boş yere gitmez.

Silinen Üye 94869

Silinen Üye 94869

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Bu arada çok fazla sekme açıp RAM yetmiyor demesinler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt