Uygulama Opera mini internet veri tasarrufu artık yapmıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Opera mini internet veri tasarrufu artık yapmıyor.
Dikkatimi çekti, Operayı çoktandır kullanmıyordum. Opera mini eski sürümleri gibi veri tasarrufu artık yapmıyor. Önceden %90 üzerinde tasarruf yapardı. Videolar hariç, kendi sunucuları üzerinden görselleri sıkıştırma, reklam engelleme ile yapıyordu bunu, şuan düzgün reklam bile engellemiyor, anlaşılan sömürge düzenine katıldı.

Güncel bir çözüm var mı ya da alternatif tarayıcı benzer özellikli, düzgün çalışan.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Dobraokuyucu

Dobraokuyucu

Üye
Dikkatimi çekti, Operayı çoktandır kullanmıyordum. Opera mini eski sürümleri gibi veri tasarrufu artık yapmıyor. Önceden %90 üzerinde tasarruf yapardı. Videolar hariç, kendi sunucuları üzerinden görselleri sıkıştırma, reklam engelleme ile yapıyordu bunu, şuan düzgün reklam bile engellemiyor, anlaşılan sömürge düzenine katıldı.

Güncel bir çözüm var mı ya da alternatif tarayıcı benzer özellikli, düzgün çalışan.
Via guzel de sen sevmiyorusun

Ben hala film izleyecegimde falan opera mini 9.6 var onu kurup kullaniyorum mobilde
Mesaj birleştirildi:

Onun dışında opera kadar guzel calisan yok

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen

Dobraokuyucu

Üye
Kim demiş ? Beklemede kal (h)

Reklam engelleme ve sunucuları çalışıyor mu ? Veri tasarrufu çalışıyor mu ? Site yüklemede herhangi bir sorun var mı ?

Hangi android sürümü bu arada ?

Opera mini sorma amacım, güvenli sitelerde kullanıp, veri tasarrufu sağlamak.
Youtube u vlc de aciyor reklam yok
Mesaj birleştirildi:

Android 9, 8.1 ve 5.1.1 uzeribde denedim guzel çalışıyor

• Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen

Dobraokuyucu

Üye
En son 86 çıkmış galiba, 9.6 cok eski değil mi ?

Uygun eski sürümler nereden indiriliyor ? Guvenli site varmı?
Apk mirror dan indirebilirsiniz

Çok eski bir surum evet ama bununla youtube da gezmekten maxiye girmekten sorun çıkacağını sanmıyorum

• Beğen
Tepkiler: PALA.
PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Apk mirror dan indirebilirsiniz

Çok eski bir surum evet ama bununla youtube da gezmekten maxiye girmekten sorun çıkacağını sanmıyorum
Öncelikle şunu söylemem gerekir, android son sürümde mini 10 desteklenmedi, çalışmadı, sürümü 15 çalıştı ama verimli değildi. 30 sürümü denedim, sarmadı, problem çoktu. Şuan, mini 45i deniyorum, çalışmada sorun yok ancak, veri tasarrufu eskisi gibi hızlandırmak yerine bir miktar yavaşlığa sebep oluyor. Daha üst sürümler veri tasarrufu yapmıyor, konumuz zaten tasarruf yapmıyor.

Burada yaptığımız şey veri tasarrufu, başka bişey değil, operanın bu özelliği neden kaldırdığı anlaşıldı, eskiden hızlandıran özellik, günümüzde yavaşlık sebebi :) Ee tabi o zaman internet hızları düşüktü, hız sağlıyordu, şimdi devir tersine döndü.

Eskiden 500 mb internet 1 ay yeterdi. Bugün 500 mb harcadım şu mevzuyu öğrenmek için, bilgisayar gibi veri tüketiyor artık telefonlar.

Opera mini 45i meraktan yükledim, fazla kullanmam kaldırırım böyle giderse. Gerek yok.

Bu arada nereden indirdim ? Tabiki, orjinal sitesinin veri deposunu açtım, isteyen için kaynak (h)
Mesaj birleştirildi:

Operayı sildim gitti, son sürümündende ilk sürümünden de verim alamadım. Aah opera ah eskiden neydin, şimdi ne oldun, Symbianın gülü :hmmm

Son düzenleme:
  • Beğen

Cadillac34

Üye
Bende Brave Browser'ı anlayamadım. LG G3'te Maxicepi Brave Browser neden açmıyor?

Opera demişken; Opera'nın eski sürümlerini kullanıyorum. Genelde 14, 15, 16, 18, 20, 21 falan filan. Son sürümlerinde sıkıntı var.

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Bende Brave Browser'ı anlayamadım. LG G3'te Maxicepi Brave Browser neden açmıyor?

Opera demişken; Opera'nın eski sürümlerini kullanıyorum. Genelde 14, 15, 16, 18, 20, 21 falan filan. Son sürümlerinde sıkıntı var.
Opera son sürümler bitmiş. Eski android sürümlerinde operanın eski sürümleri iyi çalışabilir.

Brave gizlilik odaklı belki site çerezlerini engelliyor olabilir. Via browserı sörf için öneririm.

• Beğen
Tepkiler: Cadillac34

Cadillac34

Üye
Opera son sürümler bitmiş. Eski android sürümlerinde operanın eski sürümleri iyi çalışabilir.

Brave gizlilik odaklı belki site çerezlerini engelliyor olabilir. Via browserı sörf için öneririm.
Via browser da var da ana Brave Browser'ı çok kullandığımdan bazen siteleri açamıyorum. Elimde Nokia 8 ve LG G3 telefon var. Brave Browser'ı bu 2 telefonda kurmuştum. Maxicep LG G3 Brave'de açmıyor, Nokia 8 Brave'de açıyor. Yandex Mail LG G3 Brave'de açıyor, Nokia 8 Brave'de açmıyor. Hep çapraz sorun yaşıyorum.

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Via browser da var da ana Brave Browser'ı çok kullandığımdan bazen siteleri açamıyorum. Elimde Nokia 8 ve LG G3 telefon var. Brave Browser'ı bu 2 telefonda kurmuştum. Maxicep LG G3 Brave'de açmıyor, Nokia 8 Brave'de açıyor. Yandex Mail LG G3 Brave'de açıyor, Nokia 8 Brave'de açmıyor. Hep çapraz sorun yaşıyorum.
Android sürümünden kaynaklı yetenekler değişebilir. Firefox da durum nasıl.

Cadillac34

Üye
Firefox da çok hantal. Güncel halde bile ağır vasıta gibi çok yavaş ve sürekli donuyor.

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Firefox da çok hantal. Güncel halde bile ağır vasıta gibi çok yavaş ve sürekli donuyor.
Ben sana hızını sormadım, firefox o siteleri düzgün açıyor mu ? Bunu sordum, çünkü firefox gecko motorunu kullanırken, diğer tarayıcılar chromium kullanır. En azından sonunu anlama noktasında buradan yapabileceğim bu kadar sınırlıdır. Muhtemelen android sürümü veya tarayıcı desteği her sitenin ihtiyacını karşılamada yeterli değil.

En iyisi yine Yandex (L)
Alakası yok, reklamı geç :pro2:
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

• Kızdım
Tepkiler: Silinen Üye 2625978

Cadillac34

Üye
Firefox açıyor zaten, onda sıkıntı yok. Hem çok yavaş, donan hantal tarayıcıyı niye telefon yer işgal ettireyim ki? Telefonun hafızasını doldurmaktan başka işe yaramaz.

Yandex tarayıcı yok bende @gonyalı daha önce Galaxy Ace 2 ve Galaxy S3'te kurmuştum, sonra sildim. Şimdi nasıldır bilmiyorum.

PALA.

PALA.

Üye
    Konu Sahibi
Firefox açıyor zaten, onda sıkıntı yok. Hem çok yavaş, donan hantal tarayıcıyı niye telefon yer işgal ettireyim ki? Telefonun hafızasını doldurmaktan başka işe yaramaz.
Cevabı bulmuş oldun, sorun tarayıcılarda.

Ayrıca firefox hız ve stabilite anlamında iyidir, ancak sarmamıştır o başka, 500 mb yer kaplar, diğerlerine göre çok değil.

• Beğen

Cadillac34

Üye
Cevabı bulmuş oldun, sorun tarayıcılarda.

Ayrıca firefox hız ve stabilite anlamında iyidir, ancak sarmamıştır o başka, 500 mb yer kaplar, diğerlerine göre çok değil.
Sorun tarayıcılarda olsa bile çapraz sorunu çözebilmiş değilim.

Silinen Üye 2625978

Silinen Üye 2625978

Kapalı Hesap
Yandex tarayıcı yok bende @gonyalı daha önce Galaxy Ace 2 ve Galaxy S3'te kurmuştum, sonra sildim. Şimdi nasıldır bilmiyorum.
5 sene önce ne ise şimdi de o
Tabii yeni özelliklerle birlikte daha da iyi
Tek sorun yaşamadığım tarayıcı bu Yandex
Mesaj birleştirildi:

Neden reklamını yapayım ki
Yandex bana ödeme mi
yapıyor sanki
:hih:

• Beğen
MAERKEK

MAERKEK