Onyo Nanopad+ 7" SD Kart ve USB Sorunu !!!

Sponsorlu Bağlantılar

mafeay

Üye
    Konu Sahibi
Onyo Nanopad+ 7" SD Kart ve USB Sorunu !!!
Merhaba arkadaşlar. Benim bir Tablet PC'm var. Onyo Nanopad+ (Android 2.3). Bu tablete daha dün bir sd kart taktım ve çalıştı. İçine müzik felan atabiliyordum, dosyalarımı saklayabiliyordum. USB bağlantımda da bir sorun yoktu ve gayet başarılı bir şekilde bilgisayar ile veri aktarımı yapabiliyordum. Akşam bir uygulama indirmek istedim ve uygulamanın Android 3.0 ve üstünde çalıştığı yazıyordu. Uygulama da bana çok lazımdı, okulda felan kullanacaktım. Neyse OnyoElectronics .com (resmi site) sitesinde Onyo Nanopad+ için Android 4.0 (ICS) güncellemesini gördüm ve indirdim. Tabletimi USB kablosu ile PC'ye bağladım ve Tabletten USB depolama birimini aç butonuna bastım. Yükleniyor resmi geldi her zamanki gibi ama bu sefer hiçbir şey olmadı yani yükleniyor resminden başka bir şey yok ekranda. Bilgisayarda sadece Tablet'e takılı olan SD kartı görüyor. Tablet'i görmüyor. Bende Tablet PC'ye bağlanmadan direk Android 4.0 yükseltme uygulamasını bilgisayar üzerinden çalıştırdım ve bu sefer de sd kartın içindeki tüm bilgilerim gitti. Mecburen biçimlendirme yaptım. Biçimlendirme yaptıktan sonra Tablet'e taktım SD kartımı ama bu sefer de sd kartımı görmedi. Tam olarak üst taraftaki bildirim alanında SD kart simgesi görünüyor ama işlem yapamıyorum. Dedim herhalde bu sd karttan kaynaklanıyor. Ve başka bir SD kart taktım. Fakat sonuç yine aynı simge var işlem yok :S. Arkadaşlar bana bir yardımcı olabilirmisiniz ?

curtaincall

curtaincall

Üye
Bende aynı sorun olmadı ama buna benzer birşey oldu

bende ayrıca 16gblik microsd var
usb yi bilgisayara taktığımda , sadece sdcard kısmını yani 2.54 gblik yeri bilgisayar görüyordu

tabletten ayarlar\Geliştirici seçenekleri kısmında usb hata ayıklaması çentiğini "kaldırdım". o zaman hem microsd hem de sdcard kısmını gördü,sorunum düzeldi.
ama sen güncelleme sırasında böyle birşey oldu diyorsan , güncellemede mutlaka sdcard silinir , hem güncellemeden sonra sdcard silinmese bile
sistem daha temiz olsun diye fabrika ayarlarına dön deyip sdcard taki tüm verileri sil demeni öneririm.

mafeay

Üye
    Konu Sahibi
ben güncelleme yapacaktım fakat güncellemem olmadı bilgisayar sadece sd kartı gördüğü için. acaba güncellemeyi sd karta mı yapmaya çalıştı anlamadım . fabrika ayarlarına nasıl döncem bulamadım tablette?

femtv

Üye
romunu bidaha yükle

curtaincall

curtaincall

Üye
ben güncelleme yapacaktım fakat güncellemem olmadı bilgisayar sadece sd kartı gördüğü için. acaba güncellemeyi sd karta mı yapmaya çalıştı anlamadım . fabrika ayarlarına nasıl döncem bulamadım tablette?

güncellemeyi word belgesinin içindeki talimatları sırası ile yaptın mı?

tableti kapayacaksın, o güncelleme programını açacaksın,
tabletin ses kısma tuşuna basılı tut, usbyi tak,bilgisayar tanıyınca hemen power tuşuna bas

sonra tuşlara basmayı bırak

o sana 512 mblik bi sürücü açar , onu açtığı anda artık güncelleme programında bi yer var oraya tıkla. artık word belgesinde yazar onu yap,tam aklımda değil
tıkladıktan sonra 4 tane falan uyarı verebilir,onları onaylayıp es geç , sonra güncelleme çubuğu dolana kadar bekle

dolduktan sonra, mutlaka tabletteki on off tuşuna gelip off yap sonra tekrar on yap,ve tableti başlat

güncelleşmiştir

---------- Eklendi @ 15:35:01 ---------- Yazıldı @ 15:33:34 ----------

ayrıca , fabrika ayarlarına dönme

ayarlar\yedekle sıfırla kısmında aşağıda fabrika verilerini sıfırla var
oradan yapabilirsin

---------- Eklendi @ 15:36:04 ---------- Yazıldı @ 15:35:01 ----------

alıntı ile cevaplarsan bana ileti gelir, o zaman tekrar soru sorduğunu anlarım arkadaşım,bir dahakine soracağın olursa öyle yaparsan sevinirim

mafeay

Üye
    Konu Sahibi
güncellemeyi word belgesinin içindeki talimatları sırası ile yaptın mı?

tableti kapayacaksın, o güncelleme programını açacaksın,
tabletin ses kısma tuşuna basılı tut, usbyi tak,bilgisayar tanıyınca hemen power tuşuna bas

sonra tuşlara basmayı bırak

o sana 512 mblik bi sürücü açar , onu açtığı anda artık güncelleme programında bi yer var oraya tıkla. artık word belgesinde yazar onu yap,tam aklımda değil
tıkladıktan sonra 4 tane falan uyarı verebilir,onları onaylayıp es geç , sonra güncelleme çubuğu dolana kadar bekle

dolduktan sonra, mutlaka tabletteki on off tuşuna gelip off yap sonra tekrar on yap,ve tableti başlat

güncelleşmiştir

---------- Eklendi @ 15:35:01 ---------- Yazıldı @ 15:33:34 ----------

ayrıca , fabrika ayarlarına dönme

ayarlar\yedekle sıfırla kısmında aşağıda fabrika verilerini sıfırla var
oradan yapabilirsin

---------- Eklendi @ 15:36:04 ---------- Yazıldı @ 15:35:01 ----------

alıntı ile cevaplarsan bana ileti gelir, o zaman tekrar soru sorduğunu anlarım arkadaşım,bir dahakine soracağın olursa öyle yaparsan sevinirim

arkadaşım teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. Tabletimi fabrika ayarlarına geri döndürdüm ve word belgesinde yazanların aynısını yaptım. güncelleme oldu sonra tableti açtım ve ilk ekran da Onyo Nanopad+ yazıyordu android 2.3'te şimdi vimicro yazıyor ve öylece kalıyor tablet açılmıyor yarım saat felan bekledim. acaba on off tuşunda felan bir hata mı yaptım? yeniden yapsam olur mu?

curtaincall

curtaincall

Üye
tekrar yapsan olur ama bence android 2.3 değil de 4ü yüklesen daha iyi

o vimicroyu geçmesi lazım
bu son cevabım,şimdi izdivaca çekiliyoruinşallah yardımım dokunmuştur

yeniden herşeyi yapabilirsin sorun olmaz

mafeay

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşım aynen dediğin gibi yaptım ve oldu. o vimicro yazısının beklemesinin sebebi de on off tuşunda ilk önce off tuşuna basmamammış. Çok teşekkür ederim.

curtaincall

curtaincall

Üye
Onyo Nanopad Plus 7 rootlu halinden ilk görüntü

mafeay

Üye
    Konu Sahibi
sorunum çözüldü teşekkürler. curtaincall senin o videoyu izledim de kardeş benimki daha farklı. yani tabletim seninkinin aynısı fakat bende 4.0 ıcs yükledim ama seninkinden farklı benimkisi neden acaba? benimki rootlu olmadığı için mi?

curtaincall

curtaincall

Üye
sorunum çözüldü teşekkürler. curtaincall senin o videoyu izledim de kardeş benimki daha farklı. yani tabletim seninkinin aynısı fakat bende 4.0 ıcs yükledim ama seninkinden farklı benimkisi neden acaba? benimki rootlu olmadığı için mi?

:) onun için diyorum ya sabredeceğine değecek. Sen orjinal firmware kullanıyorsun. Benim hem rootlu hem farklı
tablet aynı, firmwareyi kesin tarih 5 temmuzda vereceğim
daha güzel olacak.

mafeay

Üye
    Konu Sahibi
:) onun için diyorum ya sabredeceğine değecek. Sen orjinal firmware kullanıyorsun. Benim hem rootlu hem farklı
tablet aynı, firmwareyi kesin tarih 5 temmuzda vereceğim
daha güzel olacak.

hmm anladım tmm. çok sağolasın her şey için.

trgtsyg

Üye
Elinizde Onyo Nanopad+ cihaza ait 4.0 firmware dosyası var mı. Eğer var ise dosyayı bir yere upload edit linkini yollayabilirmisiniz. İnternette cihaza ait hiçbir firmware bulamadım. Kendi sisteside çalışmıyor.

Üst Alt