OnePlus 5T Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 5T Root Atma ve TWRP Recovery Yükleme
Dünya genelinde amiral gemisi katili sloganı ile milyonlarca adet satmayı başaran OnePlus firması ülkemizde ithalatçı firma garantili olarak yeni modelleri ile karşımıza çıkıyor. OnePlus 5T modeli de geçtiğimiz yıllarda ülkemizde satışa sunulan ve çok popüler olan modeller arasında yer alıyor. Bu yazımda sizlere OnePlus 5T bootloader kilidi açma, OnePlus 5T root atma ve OnePlus 5T twrp yükleme işlemleri hakkında bilgiler vereceğim.

Öncelikle belirtmem gerekiyor ki bu işlemlerin ardından cihazınız garanti dışı kalacaktır ve cihazınız tamamen sıfırlanacaktır. O sebeple telefonunuzun yedeğini almayı unutmayın. İşlemlerin ardından herhangi bir yazılımsal veya donanımsal sorundan ben veya maxicep.com sorumlu değildir.

OnePlus 5T Bootloader Kilidi Açma

İlk olarak telefonunuzu kablo ile bilgisayarınıza bağlayın ve telefonun driver dosyalarını yükleyin. Daha sonrasında BURAYA tıklayarak adb driver dosyalarını bilgisayarınıza yükleyin. Sonrasında telefonunuzun ayarlar menüsünden telefon hakkında kısmına girin ve yapı numarasının üzerine 6-7 defa üst üste tıklayarak geliştirici seçenekleri menüsünü aktif hale getirin. Ardından geliştirici seçeneklerinden oem kilit açma özelliğini aktif hale getirin ve usb hata ayıklama ayarlarını aktif hale getirin.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız

Daha sonrasında adb driver dosyalarının yüklü olduğu klasöre girerek orada cmd ekranını açın. Daha sonra telefonu kapatarak ses açma + güç butonlarına basılı tutun ve telefonu fastboot modunda açarak bilgisayara bağlayın. CMD ekranına gelerek
Kod:
fastboot devices
kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Daha sonrasında
Kod:
fastboot oem unlock
kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Karşınıza aşağıdaki gibi bir ekran gelecektir. Burada ses tuşları ile yes seçeneğine gelin ve güç tuşu ile seçin. Bu işlemin ardından telefon sıfırlanacak ve OnePlus 5T bootloader kilidi açma işlemi sona erecektir.
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız


OnePlus 5T TWRP Recovery Yükleme

İlk olarak tıklayın ve OnePlus 5T twrp recovery dosyasını bilgisayarınıza indirerek adını recovery.img olacak şekilde değiştirin. Recovery dosyasını adb driver dosyalarının yüklü olduğu klasör içine atın. Daha sonra tekrar telefonu ses açma + güç tuşlarına basılı tutarak fastbood modunda açın ve bilgisayara bağlayın. Recovery dosyasının yer aldığı klasör içerisinde cmd ekranını açın. Ekrana
Kod:
fastboot flash recovery recovery.img
kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Birkaç saniyelik işlemin ardından OnePlus 5T twrp yükleme işlemi sonlanacaktır.

OnePlus 5T Root Atma

tıklayarak OnePlus 5T root dosyasını indirin ve telefonun hafızasına atın. Ardından telefon kapalıyken ses kısma + güç tuşlarına basarak twrp recovery menüsünü açın ve yükle kısmına gelerek magisk dosyasını seçin ve yükleyin. Yüklemenin ardından telefonu yeniden başlatın. İlk açılış birkaç dakika sürebilmektedir.
 

Ekli dosyalar



Üst Alt