Önce Öptü Sonra Bombaladı

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Calaissien

Üye
    Konu Sahibi
Önce Öptü Sonra Bombaladı
Rusya ile ABD arasında 1990'lardan beri süren güç mücadelesinde bugün Rusya'nın Gürcistan'ı bombalamasıyla yeni bir sayfa açıldı. Bush'un desteklediği Gürcistan yönetimi şu sıralar Rus uçaklarının bombardımanıyla sarsılıyor. Krizin en ilginç ayrıntılarından biri de Gürcistan üzerinde güç savaşı veren iki liderin Rus uçakları bombalarını bıraktığı sırada Pekin'de bir arada olmasıydı. Putin, Bush'u çok sıcak bir şekilde öpüp kucaklarken savaş uçakları, Beyaz Saray'ın gözdesi Gürcü Sakaaşvili'nin topraklarını bombalıyordu.


İŞTE BULUŞMADAN İLGİNÇ FOTOĞRAFLAR :

ABD ile Rusya, Sovyetler Birliği'nin dağılmasının ardından Rusların arka bahçesi olarak gördüğü Kafkaslar'da hep güç mücadelesi yaptı. Rusya Çeçenistan'ın ardından Gürcistan'a el attı. Ancak Gürcistan tercihini NATO'dan yana kullandı. Rusya da Gürcistan'ın elini zayıflatmak için önce Abhazya'yı kullandı. 1993'te yaşanan savaşın ardından Rusya bu kez Osetya üzerinden planını sürdürdü.

Gürcistan, Rusya'yı 1990'lardaki iç savaşın ardından ayrılan Güney Osetya'yı silahlandırmakla suçladı. Rusya ise bu iddiayı reddetti ve Gürcistan'ı Osetya'da etnik temizlik yapmakla suçladı.

Gürcistan'ın ayrılıkçı Güney Osetya'ya müdahalesinin ardından Rusya buna göz yummayacağını açıklamıştı. Bugün Rusya ilk hareketini yaptı ve Gürcistan'ı bombalamaya başladı.

ABD bu süreçte hep Gürcistan'ı destekledi ve NATO'ya yakınlaşması için çaba gösterdi. Hatta Bush, Gürcistan'ı ziyaret eden ilk ABD Başkanı oldu. Hatta Bush'un Gürcistan'a Moskova üzerinden gitmesi Kremlin'e yönelik bir mesaj olarak yorumlanmıştı.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

TheNightMare.
Cevap
1
Görüntüleme
443
Eren Değerli
yavuzkaraca
Cevap
1
Görüntüleme
370
[ENGİN]
bydexer
Cevap
2
Görüntüleme
400
uraki
spy ghost
Cevap
4
Görüntüleme
364
uraki


Üst Alt