Ömer Besim'in kralı Yasin Ceylan

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
bRuTaL`

bRuTaL`

Üye
    Konu Sahibi
Ömer Besim'in kralı Yasin Ceylan




Atletizm Federasyonu faaliyet programında yer alan ve Slovenya’da düzenlenecek Avrupa Kros Şampiyonası için Milli Takım Seçme niteliği de taşıyan 56. Uluslararası Ömer Besim Kır Koşusu dün Zeytinburnu Kazlıçeşme Parkuru’nda yapıldı.


Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Asbaşkan Selahattin Yıldız, Federasyon Yönetim Kurulu Üyeleri Süavi Eman, Prof. Dr. Hasan Durucasu, Federasyon Dış İşler Sorumlusu Can Korkmazoğlu ve İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Adnan Kuzu’nun da izlediği yarışma Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) öncülüğünde aynı bölgede düzenlenecek miting nedeniyle 1.5 saat erken başladı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 200'e yakın sporcunun katıldığı koşu, büyük erkekler için 10, büyük kadınlar için 8, 23 yaş altı erkekler için 8, 23 yaş kadınlar için 6, genç erkekler için 6, genç kızlar için 4 kilometrelik mesafede yapıldı.

Büyük erkeklerde Ankara'dan Yasin Ceylan 31.32'lik derecesiyle birinci oldu. Muş'tan Uğur Koçlardan 32.26'lık derecesiyle ikinci olurken, Ankara'dan Mustafa Mavili de 32.58'lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Atletizm Federasyon Asbaşkanı Selahattin Yıldız Cumhuriyet Gazetesi tarafından, yarışmaya adını veren Türk atletizminin öncü isimlerinden Ömer Besim Koşalay'ın anısına Büyük Erkekler Birincisi Yasin Ceylan’a kırmızı eşofmanı verdi.

Yarışı Büyük Bayanlarda Hatay'dan Nilay Esen 28.30'luk derecesiyle birinci bitirdi. Sivas'tan Şeyma Karagöz, 29.24'lük derecesiyle ikinci, Van'dan Süheyla Adıyaman da 30.15'lik derecesiyle yarışı üçüncü sırada tamamladı.

Diğer kategorilerde dereceye giren atletler ise şöyle oluştu:

GENÇ KIZLAR
1. Gamze Bulut (Kayseri)
2. Esma Aydemir (İstanbul)
3. Emine Hatun Tuna (Hatay

GENÇ ERKEKLER
1. Furkan Aksuoğlu (Trabzon)
2. Emrah Öztürk (Trabzon)
3. Mazlum Aydemir(Elazığ)

23 YAŞ ALTI BAYANLAR
1. Burcu Büyükbezgin (Afyonkarahisar)
2. Elif Karabulut (Antalya)
3. Esra Güllü (Erzurum)

23 YAŞ ALTI ERKEKLER
1. Vedat Gönen (Ağrı)
2. Hasan Pak (Kayseri)
3. Cihat Ulus (Kayseri)

 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt