Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt AlkışLar Senin İçin...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Avrupa Şampiyonu Nevin Yanıt AlkışLar Senin İçin...
Nevin Yanıt Avrupa Şampiyonu
İspanya’nın Barselona kentinde devam eden 20. Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, bayanlar 100 metre engelli finalinde mücadele eden Fenerbahçeli milli atletimiz Nevin Yanıt, 12.63’lük derecesiyle Avrupa şampiyonu oldu.

Atletimiz Nevin Yanıt bu derecesiyle, final yarışından yaklaşık 1.5 saat önce koşulan yarı final serisinde kırdığı kendisine ait Türkiye rekorunu, 8 salise daha geliştirerek bir kez daha kırmış oldu. Avrupa Şampiyonası tarihinde bayanlar 100 metre engellide ilk kez final koşan Türk atlet olma başarısını gösteren Nevin Yanıt, bu branşta ilk madalya ve ilk altın madalya kazanan Türk atleti olarak da tarihe geçti. Finalde ikinciliği 12.65’lik derecesiyle İrlandalı Derval O’Rourke elde ederken; Alman Carolin Nytra da 12.68’lik derecesiyle üçüncü sırada yer aldı.

Barselona’da yapılan 20.Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda, 30 Temmuz Cuma günü koşulan bayanlar 100 metre engelli seçmelerinde 1.seride yarışan atletimiz Nevin Yanıt, 12.89’luk derecesi ile serisinde birinci olarak yarı finale yükselmişti. Nevin Yanıt bugün koşulan yarı final birinci serisinde de 12.71’lik derecesiyle kendisine ait olan Türkiye rekorunu kırarak final yükselmişti. Avrupa Şampiyonu olarak Türkiye’ye altın madalya kazandıran Nevin Yanıt, bu başarısıyla Fenerbahçe camiasına da büyük gurur yaşattı.

20. Avrupa Şampiyonası’nda mücadele eden Fenerbahçeli bir başka atletimiz Burcu Ayhan ise bayanlar yüksek atlama elemelerinde 1.92 metreyi geçerek finale kalma başarı göstermişti. Burcu bu derecesiyle hem 23 yaş altı Türkiye rekorunu kırmış hem de tüm atlama branşları içinde Avrupa Şampiyonası’nda finale çıkan ilk Türk atlet olarak da tarihe geçmişti. Atletimiz Burcu Ayhan’ın da yarışacağı bayanlar yüksek atlama finali 1 Ağustos Pazar günü yapılacak



 


Samsun55''

Samsun55''

Üye
tebrik ederim
 
kemal21

kemal21

Üye
nice rekorlara
 
tragedie

tragedie

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
İnş daha nice rekorlar Kırılır Atletizim Konusunda bayagı bir gerideyiz avrupa ülkelerie göre son zamanlar böyle başarı Haberleri geldikçe gögsümüz Kabarıyor
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Akıncı
Cevap
0
Görüntüleme
564
Akıncı
ANIL
Cevap
1
Görüntüleme
363
salock
Kdr05
Cevap
1
Görüntüleme
545
Akıncı


Üst Alt