Olimpiyatlara Gümüşle Başladık..

Sponsorlu Bağlantılar

>>impacter<<

>>impacter<<

Üye
Olimpiyatlara Gümüşle Başladık..
Türkiye Pekin Olimpiyatları'nda ilk madalyayı bayanlar halterde kazandı. 48 kiloda podyuma çıkan Sibel Özkan toplamda 199 kilo kaldırarak ikinci oldu. Son olimpiyat şampiyonu Nurcan Taylan ise dereceye giremeyerek hayal kırıklığı yarattı.



Çin Halk Cumhuriyeti'nin başkenti Pekin'de başlayan 29. Yaz Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye, ilk madalyasına halterde Sibel Özkan ile ulaştı.

Bayanlar 48 kiloda mücadele eden Sibel Özkan, koparmada 88, silkmede de 111 kiloluk kaldırışlarıyla, toplamda 199 kiloya ulaşarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Pekin Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Spor Salonu'ndaki oyunların halter müsabakalarında bayanlar 48 kiloda 14 sporcu mücadele etti. Koparmada podyuma 13. sırada çıkan Sibel Özkan, ilk hakkında 86 kiloyu rahatlıkla kaldırdıktan sonra, 2. hakkında 88 kiloda başarılı olamadı. Özkan, son hakkında ise 88 kiloluk barı kaldırmayı başardı.

Özkan, silkmede ise ilk hakkında 108 kiloluk barı kaldırmasına karşın kontrol edemeyince başarısız oldu. Aynı ağırlığı 2. hakkında kaldırmayı başaran Özkan, 3. ve son hakkında da 111 kiloluk kaldırışıyla toplamda 199 kiloya ulaştı ve gümüş madalya kazandı.



Bu sıklette evsahibi ülkeden Xiexia Chen, koparmada 95 ve silkmede 117 kiloluk kaldırışlarıyla toplamda 212 kiloya ulaştı ve zorlanmadan altın madalyanın sahibi oldu. Bronz madalyayı ise Tayvanlı Chen Wei Ling, toplamda 196 kiloyla kazandı. Tayvanlı sporcu, koparmada 84, silkmede ise 112 kiloluk kaldırışları gerçekleştirdi. Güney Koreli Im Jyounghwa da toplamda 196 kiloya ulaşmasına karşın, müsabaka tartısında Tayvanlı sporcudan daha ağır olduğu için dördüncülükle yetindi.

''DAHA İYİSİNİ YAPABİLİRDİM''
Gümüş madalyaya ulaşan Sibel Özkan, ''Kürsüye çıktığım için sevinçliyim. Fakat daha iyisini yapabilirdim. Sanırım konsantre eksikliğinden tam performansımı yansıtamadım. Özür diliyorum'' diye konuştu.

Silkme müsabakasındaki ilk hakkında 108 kiloyu rahatlıkla kaldırdığını, fakat daha sonra yaşadığı sevinç nedeniyle gevşeklik olduğunu ve kaldırışının başarısızlıkla sonuçlandığını anlatan Özkan, ''İlk hakkımda bu ağırlığı kaldırabilmiş olsaydım, çok daha farklı bir derece yapabilirdim'' dedi.

NURCAN TAYLAN SIFIR ÇEKTİ
Aynı sıklette mücadele eden diğer Türk sporcu Nurcan Taylan ise dereceye giremeyerek büyük düş kırıklığı yarattı.

Atina-2004'de altın madalya kazanırken, koparmada 97, toplamda da 210 kiloyla dünya ve olimpiyat rekorları kıran ve Türkiye'nin tek Olimpiyat Şampiyonu bayan sporcusu olan Nurcan Taylan, başlangıç ağırlığı olarak önce 83 kilo bildirmesine karşın, daha sonra ağırlığı artırdı ve ilk hakkında 84 kiloyu denedi. Taylan, 3 hakkında da 84 kiloda başarılı olamayınca koparmada 'sıfır' çekti.




Taylan, koparmadaki başarısızlıkla sonuçlanan 3. ve son hakkının ardındanseyircilere el sallayarak barı öptü ve podyumdan ayrıldı. Taylan, silkme müsabakasına ise katılmadı.


NURCAN'A ELEŞTİRİ
Halter Federasyonu Başkanı Hasan Akkuş, Nurcan Taylan'a eleştiride bulundu.

Müsabakada gümüş madalya kazanan Sibel Özkan ile birlikte basın toplantısına katılan Hasan Akkuş, basın mensuplarının soruları üzerine, ''Nurcan Taylan'ın, burada yarıştığı kanısında değilim'' dedi.

2004 Atina Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan Nurcan Taylan'ın sakatlığı bulunduğu konusunda spekülasyonlar yapıldığını hatırlatan Akkuş, ''Sakat bir sporcuyu olimpiyatlara getirmemiz düşünülemez. Bu zaten etik de olmaz. Evet 3 hafta önce bir sakatlık sorunu yaşamıştı. Fakat daha sonra gerekli doktor kontrollerinden geçirildi. GATA'daki spor hekimlerinin ortak kanısı, Nurcan Taylan'ın, yarışmasına engel olacak bir sakatlığının bulunmadığı yönündeydi. Hatta kendisini de buna ikna edebilmek için MR'larını çektirdik. Buraya gelmeden 1 hafta önce kendisine yarışıp yarışamayacağını sordum. O da bana yarışabileceğini söyledi. Bunun üzerine, sadece müsabakaya katılmasının yeterli olmadığını, madalya için mücadele vermesi gerektiğini söyledim. Nurcan da bana bu konuda söz verdi. Aslında daha sonra antrenmanlarda yaptığı dereceler de tatmin ediciydi. Fakat ben burada yarıştığı kanısında değilim. Nurcan'da, Olimpiyat Şampiyonu'nun geçilemeyeceği gibi bir saplantı oluşmuş. Bu nedenle yarışarak geçilmektense yarışmadan geçilmeyi tercih etti'' dedi.

Akkuş, Nurcan Taylan konusundaki tartışmaların Sibel Özkan'ın büyük başarısını gölgede bırakmaması gerektiğini de vurgulayarak, ''Sibel, 2009'da bu Çinli'yi geçecektir'' diye konuştu.
 

Benzer Konular

Haydar
Cevap
4
Görüntüleme
458
Haydar
Haydar
Cevap
1
Görüntüleme
455
Hıqh_VoLTaqe27
tragedie
Cevap
2
Görüntüleme
1K
Temperature
~Crusher~
Cevap
0
Görüntüleme
746
~Crusher~
hidayet02
Cevap
2
Görüntüleme
373
jackalmami


Üst Alt