6 sporcumuz altın için yüzecek

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
~Crusher~

~Crusher~

Üye
    Konu Sahibi
6 sporcumuz altın için yüzecek
[h=2]2012 Londra Olimpiyat Oyunları'nda 6 sporcu Türkiye’yi yüzme kategorisinde temsil edecek.[/h]


Londra Olimpiyat Oyunları'nda havuzdaki yarışlar yüzme, sutopu, atlama ve senkronize yüzme olmak üzere 4 kategoride yapılacak. Türkiye'yi yüzmede 6 sporcu temsil edecek.
Yüzme, Olimpiyat Oyunları programına, ilk modern olimpiyatların yapıldığı 1896 yılında, sutopu 1900 Paris Oyunları'nda, atlama 1904 Saint Louis Oyunları'nda, senkronize yüzme müsabakaları ise 1984 yılındaki Los Angeles Olimpiyat Oyunları'nda dahil edildi. Senkronize atlama ve bayanlar sutopu müsabakaları ise ilk olarak Sydney 2000'de düzenlendi.
YÜZME
1896'da Atina'da düzenlenen ilk modern olimpiyatlarda yüzücüler, bir botla bırakıldıkları denizde yarıştılar. Pire'deki yat limanında düzenlenen yarışlarda, Saronik körfezinin soğuk sularına bırakılan yüzücüler Pire limanındaki bitiş çizgisine yüzmüş ve mesafeyi ilk kateden şampiyon olmuştu.

Pekin-2008'de yüzmede en başarılı ülke, 12'si altın, 9'u gümüş ve 10'u bronz olmak üzere toplamda 31 madalya elde eden ABD oldu. ABD'li Michael Phelps, 8 dalda da altın madalya kazanarak tarihe geçerken, olimpiyatlarda toplam 14 altın madalyaya ulaşarak kırılması güç bir rekora imza attı. Yüzmenin altın çocuğu, bir olimpiyatta 7 altın madalya kazanan ABD'li yüzücü Mark Spitz'in rekorunu da kırmayı başardı. Bu arada Pekin Olimpiyatları'nda yüzmede toplam 25 rekor kırıldı.
Olimpiyat programında, erkeklerde ve bayanlarda 28'i bireysel 34 dalda müsabaka yapılacak. Bireysel yarışmalar, serbest, sırtüstü, kurbağalama, kelebek ve karışık stilde olacak. Takımlar ise serbest stil, bayrak yarışı ve maraton kategorilerinde yarışacak.
Aquatics Centre ve Hyde Park'ta (maraton kategorisi) yapılacak yüzme müsabakaları 28 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.
Londra'da Türkiye'yi 6 yüzücü temsil edecek. Yüzme dalında olimpiyatlara 6. kez katılan sporcu olarak tarihe geçen milli yüzücü Derya Büyükuncu'nun (200 metre sırtüstü) yanı sıra, Türkiye'den Burcu Dolunay (bayanlar 50 ve 100 metre serbest), bu yılın Balkan Gençler Şampiyonu Hazal Sarıkaya (bayanlar 100 metre sırtüstü), Dilara Buse Günaydın (bayanlar 100 ve 200 metre kurbağalama), geçen yılın Avrupa Gençler Şampiyonu Ediz Yıldırımer (1500 metre serbest) ve 2008'in Balkan Gençler Şampiyonu Kemal Arda Gürdal (100 metre serbest) da havuzda mücadele edecek.
SENKRONİZE YÜZME
Dans, cimnastik ve yüzmenin özel bir karışımı olan senkronize yüzmede sporcular müzik eşliğinde güzel hareketler sunarlar. Sporcular bu hareketleri yaparken büyük oranda suyun altındadırlar. Hakemler artistik ve teknik için 0 ila 10 arası puan verirler.

Pekin-2008'de senkronize yüzmede Rusya, hem çiftlerde hem de takım kategorisinde altın madalyanın sahibi olmuştu.
Aquatics Centre'da yapılacak senkronize yüzme müsabakaları, 5 Ağustos'ta başlayıp 5 gün sürecek.
SUTOPU
7 as 6 yedek oyuncudan oluşan 2 takım arasında, her biri 7'şer dakikalık 4 periyot üzerinden oynanan oyun, olimpiyat programında erkekler ve bayanlar dallarında yapılacak.

Periyot aralarında 2'şer dakikalık dinlenme süresinin tanındığı oyunda, kaleci dışında hiçbir oyuncuya, topa iki elle dokunma hakkı tanınmıyor. Ayakların havuz dibine değmesi yasak. Her takımın, penaltı noktası civarında mücadele eden bir çakılı oyuncusu bulunur. Hakem düdük çaldığında süre durur.
Water Polo Arena'da düzenlenecek sutopu müsabakalarında erkeklerde 12, bayanlarda ise 8 ülke mücadele edecek.
Pekin-2008'de erkeklerde Macaristan, bayanlarda da Hollanda şampiyon olmuştu.
KULE VE TRAMPLEN ATLAMA
Atlama sporu, 10 metre kule (erkekler ve bayanlar), 3 metre tramplen (erkekler ve bayanlar), 10 metre senkronize kule atlama (erkekler ve bayanlar), 3 metre senkronize tramplen atlama (erkekler ve bayanlar) kategorilerinde yapılacak. 7 hakemden oluşan jüri, zorluk derecesine göre sporculara puan verir. Senkronize atlayışlarda 2 sporcu aynı anda atlar ve aynı hareketi aynı zamanlamayla yapmaya çalışır.

Pekin-2008'de Çin Halk Cumhuriyeti, 7'si altın olmak üzere, toplam 11 madalyayla bu dalda en başarılı ülke olmuştu.
Aquatics Centre'da yapılacak kule ve tramplen atlama yarışları, 29 Temmuz-11 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek.

24 Temmuz 2012 16:22 NTV Spor ve Ajanslar
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Benzer Konular

Akıncı
Cevap
0
Görüntüleme
544
Akıncı
Tuna-TR
Cevap
0
Görüntüleme
297
Tuna-TR
India
Cevap
0
Görüntüleme
551
India


Üst Alt