Olimpiyat'a 11 Mini Karakol

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Olimpiyat'a 11 Mini Karakol
Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki Beşiktaş-G.Saray derbisinde yaşanan üzücü olaylar yeni önlem paketi getirdi. Stadın 11 seyirci girişine modern polis güvenlik noktası yapılacak... Stat çevresine de 3 metrelik çit çekilecek.

Beşiktaş-Galatasaray derbisinin 90+2'de tatil edilmesine neden olan olaylar, yeni önlem paketi getirdi. Üstelik bu önlem paketinin eşi benzerine dünyada az rastlanır. Emniyetin raporu doğrultusunda stadın içindeki 11 seyirci girişine, polis güvenlik noktası yapılması kararlaştırıldı. Mini karakol görünümündeki bu 11 modern odada taraftarlar yakın takibe alınacak. Olimpiyat Hazırlık Düzenleme Kurulu'nun son yaptığı toplantıda, Atatürk Olimpiyat Stadı tüm yönleriyle masaya yatırıldı. Emniyetin hazırladığı raporu inceleyen kurul üyeleri, olayların önüne geçebilmek için kapsamlı bir önlem paketi hazırladı.

KAÇAK TAMAMEN ÖNLENECEK

En dikkat çekici nokta, stadın 11 seyirci giriş kapısına yapılması düşünülen 11 polis noktası oldu. Hem güvenlik arama noktası olacak olan bu 11 mini karakol, ayrıca biletlerin de bakılacağı ve kaçağın önleneceği merkezler olacak. Yine stat çevresindeki 2.5 metrelik çitin yükseltilmesi ve araç trafiğini rahatlatma adına da 20 metre daha içeri çekilmesine karar verildi. Çitin yüksekliğinin 3 metre olması planlanıyor. Metro çıkışları ile belirlenecek noktalara bilet gişeleri konulacak. Böylece biletsiz seyircinin içeri girmek bir yana stat çevresine yaklaşmasının da önüne geçilecek.

KISMİ İNŞAAT...

İnşaatın en yakın zamanda başlatılması planlanıyor. İl Güvenlik Kurulu, inşaatın büyüklüğüne göre ya stadı bir süreliğine kapatacak, ya da kısmi inşaat yapılmasını önerip, maçların oynanmasının önünü açacak. Hazırlık Düzenleme Kurulu, kısmi inşaat yapılmasından yana. Ancak kış şartlarının ağırlaşacağı düşünülerek inşaatın bir an önce bitmesi isteniyor. Stadın komple revizesi ise yeni sezon öncesine bırakılacak. Üstünün kapatılması ve modernize edilmesi için 1 yıllık ihale süreci planlanıyor.

Haber Kaynağı: Akşam
 

Benzer Konular

scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
412
scarface006
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
313
scarface006
scarface006
Cevap
3
Görüntüleme
485
scarface006
DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
404


Üst Alt