Hani Kaçak Yoktu

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Hani Kaçak Yoktu
Olimpiyat Stadı'nda oynanan olaylı derbinin ardından sular durulmuyor. Karşılaşmanın uzatma dakikalarında sahaya giren taraftarlar nedeniyle mücadele tamamlanmamış, ardından da birçok tartışma konusu yaşanmıştı.

Amir rapor etmedi

Türkiye Futbol Federasyonu Stadyum ve Güvenlik Komitesi Talimatnamesi'nin 110'uncu maddesine göre güvenlik aramasının yapıldığı bölgeden içeriye biletsiz seyirci girmemelidir. Karşılaşma öncesinde il güvenlik kuruluna bağlı bir amir, maçın başlamasından 2 saat önce stat çevresindeki güvenlik durumunu araştırarak temsilciye iletir. Mücadelenin oynanmasına engel bir durum yoksa, temsilci de bu konuda karşılaşmanın hakemine bilgi vererek 'Mücadelenin başlaması için sorun yoktur' der ve hakem de bu raporun ardından karşılaşmayı başlatır. Ancak Olimpiyat Stadı'nda güvenlik çitinin kırılması ve taraftarların stada biletsiz olarak girmesi, il güvenlik amiri tarafından rapor edilmedi.

Üst aramasından geçtiler

Futbol federasyonunun talimatnamesine göre bilet turnikelerinin bulunduğu bölgeye geçmek için üst araması yaptırmak zorunda olan taraftarların, karşılaşma için bileti olmaması durumunda bu alana geçmeleri mümkün degğil. Ancak derbi için gelen birçok kişi, üst araması sırasında biletlerini göstermeden 1'inci bölge olarak adlandırılan bu alandan rahatlıkla geçtiler. Taraftarların çektiği görüntülerde, birçok kişinin, turnikeleri de biletsiz olarak atlayarak geçtiği görülüyor. İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın ise, karşılaşmanın ardından stada kaçak giriş olmadığını ifade etmişti.

Kılıç: 16 kapı kırıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, derbide tam 16 kapının kırıldığını belirtmişti. Dış koruma bandında 10, tribünlere giriş noktasında da tam 6 kapının kırıldığına işaret eden Kılıç, ''Turnikeleri etkisiz hale getiren bir grup biletsiz olarak stada girdi. Bu olaylar maç öncesinde meydana geldi. 8 ayrı noktada turnikeler kırılarak ya da kabloları kesilerek devre dışı bırakıldı. Bunların tamamı tutanaklarda mevcut'' diyerek, karşılaşmaya biletsiz taraftarların girdiğini ifade eden bir açıklama yapmıştı.

'TFF sorumluluk almalı'

Spor hukukçusu avukat Emin Özkurt, konuyla ilgili olarak TFF'nin PFDK ve Tahkim Kurulu kararını beklememesi gerektiğini ifade etti. Beşiktaş'la ilgili hakkaniyetli bir karar verilmesi gerektiğinin altını çizen Özkurt, ''Beşiktaş, sahaya giren kişilerle ilgili olarak gerekli adli adımları atmıştır. Bu nedenle, TFF bir karar alırken, kulübün bu tutumunu göz önünde bulundurmalıdır. Yani yaşanan olaylar nedeniyle Beşiktaş'a ceza vermeden bu konuda çözümün olması da mümkündür'' ifadelerini kullandı.

9 bin bilet nerede?

Başkan Fikret Orman, derbinin ardından yaptığı basın toplantısında ''Beşiktaş kulübü olarak 'sponsorlar' hariç kimseye el altından bilet tedarik etmiyoruz'' demişti. 'Biletix' dün resmi sitesinden bir bildiri yayınladı. Bildiride ''Biletix tarafından satışı yapılan 53 bin 321 adedi bilet, 15 bin 130 adedi sezonluk kart olmak üzere toplam 68 bin 451 izleyicinin bilgisi tarafımızdan Türkiye Futbol Federasyonu ile paylaşılmıştır. Toplam 9 bin 61 adet bilet ise Beşiktaş Jimnastik Kulübü'ne teslim edilmiştir'' ifadesi yer aldı. Bu açıklama sonrası 9 bin biletin akıbeti merak konusu oldu.

Haber Kaynağı:Fanatik
 

Benzer Konular

jojo_va
Cevap
2
Görüntüleme
335
jojo_va
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
273
scarface006
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
341
scarface006
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
399
scarface006
scarface006
Cevap
0
Görüntüleme
312
scarface006


Üst Alt