Öldükten 4 yıl sonra baba oldu

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
dreamgirls

dreamgirls

Üye
    Konu Sahibi
Öldükten 4 yıl sonra baba oldu
İngiltere’de bir kadın, eşi öldükten 4 yıl sonra onun bebeğini doğurdu. Kansere yakalanan James Roberts, kemoterapi görmeden önce spermlerini dondurttu ancak tedaviye rağmen 2004 yılında 33 yaşında yaşamını yitirdi.

Kocasının spermleriyle hamile kalmaya karar veren Lisa Roberts (33) geçen hafta bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Kızına Jaimie-Rose adını veren Lisa Roberts, "Böyle bir trajediden sonra bu kadar sevimli bir şeyin başımıza geldiğine inanamıyorum. Bebeğim çok tatlı. James yukardan bizi gülümseyerek seyrediyordur eminim" dedi. Lisa Roberts’in 7 yaşında Cameron adlı bir de oğlu var.

Nazy

Nazy

Üye
kanser spermden bulaşmıyor değilmi?:allalla:

euprates

euprates

Üye
kalıtsal özellik gösteren kanser çeşitleri spermden bulaşır. ilginç bir olay hakketten

leiche

leiche

Emekli Yönetici
benim bildiğim kadarıyla bulaşıcı değil
o yüzden spermlede bulaşmaz diye düşünüyorum

canturgay

canturgay

Üye
Allah analı büyütsünn...:)

omayra

Üye
Benim ilgimi çeken ve asıl yanıtlanması gereken husus, mirasın paylaşımı. Bir kişinin mirasta hak sahibi olması için, ölüm anında en azından ana rahmine düşmüş olması gerekir. Oysa bu durumda adam öldükten 4 yıl sonra çocuk dünyaya geldiği için mirasın paylaşımında hukukçuların çözmesi gereken ciddi bir durum oluşmuş.

Olaya farklı açıdan bakarsak, kadın kendisini tatmin etmek için minicik bir bebeği kullanmış diye düşünüyorum ve davranışını ahlaken yanlış buluyorum. Minik bebeğin baba sevgisine, şefkatine ve modeline ihtiyacı olduğu apaçık ortada iken, sırf kocasının acısından teselli bulmak için bu şekilde bebeğini kullanması çok yanlış. İşin mantıksal yönü böyle iken, böyle bir trajedinin kimsenin başına gelmemesini temenni ediyorum. Ölüm herkesin başında ama genç ölüm çok acı.

bodrumlu_71

bodrumlu_71

Üye
allah bağışlasın..

Nazy

Nazy

Üye
Benim ilgimi çeken ve asıl yanıtlanması gereken husus, mirasın paylaşımı. Bir kişinin mirasta hak sahibi olması için, ölüm anında en azından ana rahmine düşmüş olması gerekir. Oysa bu durumda adam öldükten 4 yıl sonra çocuk dünyaya geldiği için mirasın paylaşımında hukukçuların çözmesi gereken ciddi bir durum oluşmuş.

Olaya farklı açıdan bakarsak, kadın kendisini tatmin etmek için minicik bir bebeği kullanmış diye düşünüyorum ve davranışını ahlaken yanlış buluyorum. Minik bebeğin baba sevgisine, şefkatine ve modeline ihtiyacı olduğu apaçık ortada iken, sırf kocasının acısından teselli bulmak için bu şekilde bebeğini kullanması çok yanlış. İşin mantıksal yönü böyle iken, böyle bir trajedinin kimsenin başına gelmemesini temenni ediyorum. Ölüm herkesin başında ama genç ölüm çok acı.
ben yanlış anlamışta olabilirim ama....
kadın zaten mirastan faydalanamıyormu? çünkü daha önce bir oğlu olmuş
ve oğlu doğduğunda eşi yaşıyordu.

omayra

Üye
ben yanlış anlamışta olabilirim ama....
kadın zaten mirastan faydalanamıyormu? çünkü daha önce bir oğlu olmuş
ve oğlu doğduğunda eşi yaşıyordu.

kocası öldükten sonra doğurduğu bebeğin miras hakkı ne olacak? Kocası sağ iken doğurduğu çocuğun anneden bağımsız miras hakkı var, peki ya bu bebeğin mirası ne olacak?

Nazy

Nazy

Üye
kocası öldükten sonra doğurduğu bebeğin miras hakkı ne olacak? Kocası sağ iken doğurduğu çocuğun anneden bağımsız miras hakkı var, peki ya bu bebeğin mirası ne olacak?
Kadının yaşadığı devletin kanunlarını bilmiyorum ama.
büyük ihtimalle, ufaklığın kimliğinde babası yazan yerde kimin ismi yazıyorsa
ondan kalan kalacak:ehe

omayra

Üye
Öyle olmuyor işte, nüfus cüzdanında baba hanesinde her ismi yazan kişinin mirası kazanılmıyor. :ehe İngiltere'de bu soruna bir yanıt bulundu mu bilinmez ama, bizim sistemimiz açısından hukukçuların çözüm bulması gereken bir mesele olabilir gelecekte :)

Nazy

Nazy

Üye
Öyle olmuyor işte, nüfus cüzdanında baba hanesinde her ismi yazan kişinin mirası kazanılmıyor. :ehe İngiltere'de bu soruna bir yanıt bulundu mu bilinmez ama, bizim sistemimiz açısından hukukçuların çözüm bulması gereken bir mesele olabilir gelecekte :)
Ülkemizdemi:)
ülkenin %58 ı açlık sınırının altında yaşıyor...
Babayla bile bir çocuğa zor baklıabilirken Babasız Bir çocuk büyütmek
zorunda kalmadıkça , istenilecek birşey değil:)

omayra

Üye
:) doğru söylüyorsun ama yine de hukuken yanıtlanması gereken ilginç bir konu :) Yoksa toplumsal yönü açısından değinmemiştim meseleye :)

canturgay

canturgay

Üye
anası..... miras kaldıysa..bi bölümünü verecektir herhalde ..çocuğuna...;)

CoYoTe®

CoYoTe®

Üye
Çok İlginç Bi Haber Gerçekten:)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt