Olaylı Derbinin Faturası Beşiktaş'a Kesildi

Sponsorlu Bağlantılar

scarface006

scarface006

Üye
    Konu Sahibi
Olaylı Derbinin Faturası Beşiktaş'a Kesildi
İstanbul Valiliği Olimpiyat Stadı'ndaki derbide yaşanan olaylardan sorumlu tuttuğu SR Özel Güvenlik Şirketi'ne ikaz cezası verdi. Özel güvenlik sektörünün TOBB temsilcisi Gazi Özer suçu Beşiktaş'a attı. ''Şirketler kulüplerden paralarını alamıyor. Be

Spor Toto Süper Lig'in 5'inci haftasında Beşiktaş'ın Galatasaray'ı Olimpiyat Stadı'nda ağırladığı derbi skor 2-1 konuk ekibin lehineyken son anlarda yaşanan olaylarla yarım kalmıştı. Karşılmaşmada 10'larca taraftar sahaya girmiş, ilk kaçanlar özel güvenlikçiler olmuştu. Bu olayın ardından da statlardan ve üniversitelerden özel güvenlikçilerin kaldırılması projesi gündeme gelmişti.

Kurumsal şirketler yanaşmıyor

Olaylı derbiyle ilgili çarpıcı bir gelişme daha yaşandı. Tatil edilen maç sonrası İstanbul Emniyeti'nce maç esnasında eksik güvenlikçi görevlendirmekle suçlanan SR Güvenlik Şirketi valilikçe ikaz edildi.

Şirkete ikinci uyarıda ise 4 bin lira idari para cezası kesileceği öğrenildi. Ancak konuyla ilgili BUGÜN'e konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Özel Güvenlik Sektör Meclisi Başkanı Hasan Gazi Özer, maçtan hemen sonra şirketle sözleşmesini fesheden Beşiktaş Kulübü'nü suçladı. Süper Lig takımlarının anlaşma yaptıkları özel güvenlik şirketlerine ödeme yapmadığını iddia eden Özer,

''Kurumsal özel şirketler statların güvenlik işini almıyor. Nedeni ise kulüplerin sözleşmeye uymaması ve ücretleri ödememesi. Şirketlerden Sektör Meclisi'ne 'Paralarımızı alamıyoruz' şikayeti geliyor. Beşiktaş'ın daha önce çalıştığı şirket de 2 milyon lira parasını uzun süre alamadı. Sözleşme feshedildi ama şirket alacağını tahsil etmek için kulübe dava açtı'' şeklinde konuştu.

'Parayı TFF ödese sorun olmaz'

Hasan Gazi Özer, özel güvenliğin stat ve üniversitelerden geri çekilmesi projesinin sektörde ''Ekmeğimiz elimizden gidiyor'' şeklinde bir kaygıya neden olmadığını belirtti. Kendisine ait şirketten örnek göstererek ''Bizim Ankaragücü kulubünden 250 bin lira alacağımız vardı. Aynı sıkıntıyı yaşadık. Statların güvenliğini kim sağlarsa sağlasın.

İlla biz sağlayalım demiyoruz zaten. Son maçla ilgili şirkete İl Güvenlik Komisyonu'nca ikaz cezası verilmesinin mevzuatta karşılığı yok. Kanunda ve yönetmelikte 'eksik personel görevlendirmek' diye bir ceza yok.

Ama şirketler valilik ve emniyetle sorun yaşamaktan korktukları için mevzuatta yeri olmayan cezaları ödeyip sesini çıkartmıyor. Şirketlere parayı kulüp değil Türkiye Futbol Federasyonu ödeseydi bu sorunlar yaşanmazdı'' şeklinde konuştu.

Bayer iddiayı kabul etmemişti

Öte yandan İstanbul Valiliği tarafından ikaz edilen SR Güvenlik Şirketi'nin ortağı Cemil Bayer geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada maçta eksik güvenlikçi bulundurdukları iddialarını reddetmişti. Bayer ''Kulüp bizden bin 500 personel talep etti. Maç günü saat 14.00'te polisler '970 güvenlikçi var' denilen tutanağı bize imzalattırmak istedi. Halbuki geri kalan personel saat 15.00'te stada geldi. Biz de imzalamadık'' ifadelerini kullanmıştı

69 kişi yakalanmıştı

Beşiktaş ile Galatasaray arasında 22 Eylül'de oynanan karşılaşma uzatma dakikalarında sahaya giren 10'larca taraftar yüzünden yarıda kalmıştı. Polis maç sonrasında olaylara karıştığı belirlenen 69 kişiyi gözaltına almış, bu şahıslara 1 yıl boyunca spor müsabakalarını izlememe cezası verilmişti.

Haber Kaynağı: Bugün
 

Benzer Konular

DiaBLoS
Cevap
1
Görüntüleme
405
tragedie
Cevap
3
Görüntüleme
876
63 mustafa
Cevap
0
Görüntüleme
400
Cevap
3
Görüntüleme
457
arslansem
bydexer
Cevap
4
Görüntüleme
404
fullwar


Üst Alt